واکنش وزارت بهداشت به کمبود باطری قلب
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مشرق، یکی از مشکلات برخی از بیماران قلبی، استفاده از باطری قلب برای ادامه حیات است. این در حالی است که به دنبال تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ایران، تأمین تجهیزات و ملزومات پزشکی نیز تحت الشعاع این تحریمها قرار گرفته است.
در روزهای گذشته شنیده شده که در یکی از بیمارستانهای قلب تهران، بیماران برای تهیه باطری قلب دچار مشکل شدهاند. اما مدیران وزارت بهداشت، این موضوع را رد کرده و عنوان میکنند که هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
مهدی یوسفی رئیس هیئت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، گفت: از سال گذشته تاکنون قیمت باطری قلب افزایش نیافته و بیماران به شائبههای بیاساس منتشر شده در فضای مجازی توجه نکنند.
وی اظهار کرد: از سال گذشته تاکنون قیمت باتری قلب افزایش نداشته و جای نگرانی برای بیماران نیست.
یوسفی افزود: باطری قلب برای بیماران کشورمان با ارز دولتی توسط هیئت امنای صرفه جویی ارزی خریداری و وارد میشود و با قیمت مناسب در اختیار بیمارستانها نیز قرار میگیرد.
رئیس هیئت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، خاطر نشان کرد: باطری قلب نوع ICD بنابر نیاز بیمار از ۱۵ میلیون تا ۲۰ میلیون تومان و نوع پیس میکر حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.
یوسفی افزود: باطری قلب به مقدار نیاز برای بیماران خریداری شده و در انبارهای هیئت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران موجود است.
در همین حال، محمد مهدی علاالدین رئیس اداره نظارت بر تأمین و نگهداشت تجهیزات پزشکی، با توجه به انتشار برخی مطالب درخصوص کمبود باتری قلب، گفت: از سال گذشته برنامه ریزی های لازم برای تأمین پیس میکر و ICD صورت گرفته و در حال حاضر کمبودی در این خصوص نداریم.
وی افزود: برای واردات این اقلام، ارز دولتی مورد نیاز تخصیص یافته و در این خصوص تأمین کنندگان ICD و پیس میکر نسبت به تأمین این اقلام برای مراکز درمانی سراسر کشور اقدام مینمایند.
علاالدین گفت: طی ۲ ماهه نخست امسال، اقدامات لازم جهت تخصیص و تأمین ارز به منظور واردات انواع پیس میکر و ICD صورت گرفته، که با ترخیص آن از گمرک، کمبودی در این خصوص در سال ۱۳۹۸ نخواهیم داشت.