دانشجویان خواب کافی را فراموش نکنند
به گزارش اقتصانیوز به نقل از بهداشت نیوز: محققان، بین محرومیت از خواب و معدل پایین، رابطهای مستقیم پیدا کردهاند که این وضعیت از احتمال فارغالتحصیلی دانشجویان میکاهد.
محرومیت از خواب کافی شبانه، یادگیری را کند کرده و روی حافظه اثر منفی میگذارد و باعث میشود دانشجوی کمخواب تمایلی به حضور در کلاس درس نداشته باشد تا بتواند کمبود خواب خود را جبران کند.
البته خواب کم روی دانشجویان سال اول تاثیر منفی خاصی ندارد اما وقتی این روند تبدیل به عادت شود، آنها در سال آخر تحصیلیشان با مشکلاتی روبهرو خواهند شد.
این محققان آمریکایی با بررسی ۷ هزار دانشجو به نتیجه فوق رسیدند. نیمی از این دانشجویان هنگام تحقیق، هنوز در حال تحصیل بوده و باقی آنها فارغالتحصیل شده بودند.
دانشجویان سال اول، هر سال در مصاحبه شرکت میکردند و وضعیت خواب خود را به محققان گزارش میدادند. در این مصاحبهها از این دانشجویان آزمونهایی گرفته میشد تا اثر بدخوابیشان روی تحصیل، شغل (در صورت شاغل بودن) و سلامتشان بررسی شود.
همچنین مصرف سیگار، الکل، مقدار ورزش و هدف دانشجویان از زندگی هم مورد بررسی قرار گرفت.
۴۲درصد از دانشجویان در بهار سال اول فارغالتحصیلیشان، دچار محرومیت از خواب مزمن بودند و به همین دلیل در طول روز هوشیاری کافی نداشتند.
اگرچه مقدار خواب مناسب هر فرد نسبت به نیاز بدن او سنجیده میشود اما کارشناسان معتقدند که ۷ تا ۹ ساعت خواب شبانه برای سلامت بدن و هوشیاری فرد لازم است.
نتایج این تحقیق نشان داد، دانشجویان محروم از خواب شبانه کافی، معدل کمتری دارند.
محققان در بررسیهای بیشتر دریافتند، دانشجویانی که در سال آخر تحصیلشان، محرومیت از خواب مزمن دارند، ۴۰ درصد کمتر از دانشجویان دیگر موفق به تمام کردن تحصیلشان میشوند.
یکی از دلایلی که دانشجویان سال آخر را مجبور به کمخوابی میکند تکالیف بسیار زیاد و سنگین آنها برای گرفتن نمره کافی است.
این محققان میگویند، محرومیت از خواب شبانه کافی میتواند اثرات جبرانناپذیری روی دانشجویان بگذارد و باید به این مساله توجه ویژهای شود.