دونالد ترامپ بهدنبال جنگ با ایران است؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، علاالدین بروجردی در تحلیلی از رفتارها و اقدامات اخیر مقامات آمریکایی درباره ایران گفت: نوعی به هم ریختگی و آشفتگی در مجموعه سیاستگذاری آمریکا وجود دارد. این را میتوان از جابجایی قابل توجه مسئولان مهم و کلیدی در کابینه ترامپ مشاهده کرد. اینکه جان بولتون به عنوان فردی تندرو و جنگ طلب روی کار آمده نمونه دیگری از چنین آشفتگی است. چون سیاست ترامپ جنگ نیست.
وی یادآور شد آمریکاییها در چند سال گذشته در صحنههای مهم نظامی همچون افغانستان، عراق و سوریه و اکنون در یمن حضور داشته و صدها میلیارد دلار هزینه داده و هزاران کشته دادهاند. لذا دیگر جامعه، افکار عمومی و حاکمیت آمریکا ظرفیت تحمل جنگ دیگری را ندارد. البته که از آن به عنوان اهرم فشار استفاده کرده و تحلیل میکند. این همان سیاست نخ نمای قدیمی چماغ و هویج است که پیشنهاد مذاکره داده و شماره میدهند و از طرف دیگر اقداماتی را انجام داده که نشان دهنده طراحی برای تغییر در سیاست جمهوری اسلامی ایران است. غافل از اینکه سیاستهای ما در منطقه منطقی و ضد تروریسم است. ما دنبال صلح و آرامش در منطقه بوده و قطعاً این سیاست با چنین شگردهایی تغییر نمیکند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید مجدد بر اینکه آمریکا دنبال جنگ نیست، گفت: مقامات آمریکایی به خوبی میدانند که اگر اتفاقی در منطقه حساس خلیج فارس رخ دهد بخش مهمی از اقتصاد جهان که به نفت گره خورده با مشکل مواجه شده و ضربه محکمی به اقتصاد آمریکا وارد میشود. لذا فکر نمیکنم که آمریکا دچار چنین خطایی شود.
وی همچنین با یادآوری اینکه استفاده از فضاسازی روانی با هدف اعمال سیاستهای آمریکا در منطقه انجام میشود، توضیح داد: آمریکا بعد از خروج از برجام به عنوان یک توافقنامه رسمی و مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل دنبال آن بود که فشار بر ایران را افزایش دهد؛ برای این کار تحریمهای غیر قانونی را تحمیل کرده و اقداماتی همچون انتقال ناوهای آمریکا و انجام برخی مصاحبه از سوی عناصر تندرو همچون جان بولتون را در پیش گرفت. همه این کارها با هدف تبعیت ایران از آمریکا و تسلیم شدن در برابر خواستههایشان بود.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: اینها همه بدان معناست که مقامات آمریکایی هنوز بعد از ۴۰ سال نظام جمهوری اسلامی و ملت ایران را نشناخته و فکر میکنند با این سیاستها در کنار ارائه پیشنهاد مذاکره با هدف فضاسازی موهوم روانی در جامعه میتوانند سیاستهای ما را عوض کنند. اما سیاستهای ما قانونی، منطقی، شفاف و صریح است.
بروجردی در پایان تاکید کرد که ما در مقابل زیاده خواهیهای آمریکا در منطقه میایستیم و از این سیاستهای غلط دنباله روی نخواهیم کرد.