تاثیر مثبت بخشنامه‌های بانک مرکزی بر بازار ارز

کدخبر: ۲۸۶۹۷۲
اقتصادنیوز: یک کارشناس اقتصادی گفت: بخشنامه‌های اخیر بانک مرکزی در راستای سامان‌دهی بر بازار ارز توانسته تاثیرات مثبتی را از خود نشان دهند و دولت باید در تلاش باشد تا با حفظ این بخشنامه‌ها اقدام به جذاب کردن امور تجاری در کشور کند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از میزان، بانک مرکزی در راستای کنترل و ثبات در بازار ارز بخشنامه‌های متعددی را منتشر کرده که بیشتر تمرکز بانک مرکزی در این بخشنامه ها نظم و ثبات در این بازار بوده و تاکنون نیز تاثیرات موثری در کنترل بازار ارز داشته است.

به تازگی بخشنامه‌ای در خصوص ارز حاصل از صادرات از سوی بانک مرکزی منتشر شده که بر اساس آن صادرکننده می‌تواند ۴۰ درصد از ارز حاصل از صادرات خود را به واردات مواد اولیه مورد نیاز تولید اختصاص دهد و مابقی را در سامانه نیما ثبت کند.

همان گونه که بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر آن اصرار دارند، پیش از اجرایی شدن هر بخشنامه باید تمام شرایط و اصول را در آن در نظر گرفت تا پس از اجرا تغییراتی در آن صورت نگیرد.

در همین راستا میرمحمد حشمتی، کارشناس و فعال امور اقتصادی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان در خصوص تاثیر بخشنامه‌های بانک مرکزی بر بازار ارز اظهار کرد: بخشنامه‌های اخیر بانک مرکزی که در راستای کنترل و سامان‌دهی بازار ارز منتشر شدند هر کدام به نوبه خود تاثیرات مثبتی بر این بازار داشته است.

وی در ادامه افزود: این بخشنامه‌ها بیشتر بر نظم و ثبات در بازار ارز تمرکز دارند و در صورتی که پس از اجرایی شدن بخشنامه، دولت از تجار حمایت و مشکلات پیش روی آن‌ها را حل کند، این اقدامات و بخشنامه‌ها به کاهش نسبی قیمت ارز منجر خواهند شد.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه سازگاری فعالان اقتصادی به بخشنامه‎های جدید زمان‎بر است، ادامه داد: مهم‌ترین اصل از  یک بخشنامه جدید ثبات و عدم تغییر در شرایط و ضوابط، برای وفق بیشتر فعالان اقتصادی به این بخشنامه‌ها است.

حشمتی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه بین ۲۰ تا ۳۰ درصد از مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان وارداتی بوده، بخشنامه‌ جدید بانک مرکزی در خصوص ارز حاصل از صادرات می‌تواند در تامین مواد اولیه برای تولیدکنندگان بسیار کارآمد باشد.

وی با اشاره به اینکه طی سیاست‌های اخیر بانک مرکزی دست برخی واردکنندگان خرد از تجارت بین الملل کوتاه شده، افزود: به رغم این موضوع بسیاری از تولیدکنندگان به صورت مستقیم اقدام به واردات مواد اولیه خود می‌کنند.

این کارشناس امور اقتصادی توضیح داد: با توجه به کاهش فعالیت برخی از واردکنندگان در تجارت بین‌الملل و آشنا نبودن تولیدکنندگان به امور وارداتی، پیشنهاد می‌شود یک نهاد یا شرکت کاملا خصوصی تشکیل شده تا با در اختیار داشتن ۴۰ درصد از ارز حاصل از صادرات، مواد اولیه را وارد و آن را در اختیار تولیدکننده قرار دهد.

حشمتی با ذکر این مطلب که امور تجاری باید در کشور جذابیت بیشتری پیدا کنند، گفت: باید سعی بر این باشد که افراد و سرمایه‌ها به سمت تجارت بین‌الملل سوق داده شوند که برای رسیدن به این اصل، باید در امور تجاری تسهیل سازی صورت گیرد.

 

پربازدیدترین‌ها
اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید