خشونتهای اخیر فوتبال یکی از دلایل استیضاح سلطانیفر
به گزارش اقتصاد نیوز، طیبه سیاوشی شاهعنایتی رئیس کمیته تربیت بدنی کمیسیون فرهنگی و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به بروز بیاخلاقیهای متعدد در فوتبال بهویژه در شهرهای رشت، تبریز، تهران، اصفهان و اهواز گفت: جلسه مفصلی در کمیسیون فرهنگی مجلس درباره این اتفاقات و البته پیش از بروز حوادث اصفهان و اهواز برگزار شده بود.
وی افزود: باید کسانی که دست اندرکار فوتبال هستند از فدراسیون فوتبال تا سازمان لیگ و هیأتهای اجرایی با مصوباتی که سال قبل بین فدراسیون فوتبال و کمیسیون فرهنگی و تعهدات مندرج در آن از سوی مدیران فوتبالی داشته باشند، هماهنگ شوند.
رئیس کمیته تربیت بدنی کمیسیون فرهنگی تصریح کرد: متأسفانه هماهنگی لازم بین مدیران فوتبالی، اعضای کمیسیون فرهنگی و نص صریح تعهدات آنها در کمیسیون وجود ندارد.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: ۹۸ درصد تعهدات مدیران فوتبالی که در کمیسیون فرهنگی داده شده بود، اجرایی نشده است.
سیاوشی افزود: سازماندهی و مدیریت در ورزشگاهها اولین قدم سازماندهی تماشاچیان است، ضمن اینکه تماشاچی وقتی وارد ورزشگاه میشود در قدم اول باید بلیت خریداری کند که در همین گام ما دچار نقصان زیادی هستیم.
وی با انتقاد از عدم خصوصسازی تیمهای پرسپولیس و استقلال خاطرنشان کرد: این تیمها همچنان دولتی هستند و به همین دلیل نگاههای دولتی به آنها مشکلاتی را ایجاد کرده است، این درحالی است که برای مثال تیم داماش گیلان که خصوصی محسوب میشود در مقابل بیقانونی و تضییع حقوقشان حاضر نشدند وارد زمین بازی شوند.
رئیس کمیته تربیت بدنی کمیسیون فرهنگی اظهار داشت: باید برای ورود تماشاگران به ورزشگاهها و اعطای بلیت اختصاصی به آنها و همگام بودن شماره بلیت با شماره صندلی، گیتهای ویژه وجود داشته باشد. این در حالی است که یکی از مهمترین عواملی که میتواند به ورزشگاهها نظمبخشی خاصی بدهد و خشونتها را بکاهد، مسئولیتپذیری تماشاگر نسبت به صندلی اختصاصیاش است؛ چراکه شماره بلیت با شماره صندلی یکسان است و با اینکه این امر بخشی از مصوبات کمیسیون فرهنگی با مدیران فوتبالی کشور بوده اما آنها به آن اعتنایی نکردند.
سیاوشی گفت: با اینکه مدیران فوتبالی در کمیسیون فوتبالی اعلام کردند که بخشی از این گیتهای ویژه خریداری شده و قرار است نصب شود، اما عملا ما میبینیم که از این ناحیه دچار مشکلات زیادی شدهایم.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: وجود دوربینهای ویژه در ورزشگاهها برای رصد تماشاگران خاطی از اهمیت بالایی برخوردار است، اما اعلام کردند که تعداد این دوربینها کافی نیست و باید اعتبار ویژهای برای خریداری و نصب این دوربینها اختصاص یابد.
وی تصریح کرد: عمده مسئولیت ورزشگاهها به سازمان لیگ بازمیگردد که متأسفانه هر بار جلسه ویژهای برای بررسی فوتبال در کمیسیون فوتبال وجود داشته است، علیرغم اینکه این موضوع بررسی شده است اما نیازمند حضور مسئولان نیروی انتظامی هم بودهایم که در جلسه آخر آنها هم حضور داشتند.
سیاوشی گفت: نیروی انتظامی به صراحت اعلام کرده است با آنکه وظیفه تأمین نظم و امنیت در ورزشگاهها را برعهده دارد، اما به دلیل مسئولیتهای متعدد و این موضوع دچار مشکل شده است، به نحوی که مسئولان ناجا اعلام میکنند پیش از آغاز بازی و هنگام ورود تماشاگران به استادیوم، بلیتفروشی ساماندهی لازم را ندارد و همین امر منجر به ناراحتی و کشیدن شدن خشونتها به سکوها میشود.
وی خاطرنشان کرد: مسئولان نیروی انتظامی به صراحت اعلام کردند که نیروهایشان آموزشهای لازم را برای رفتار و برخورد با تماشاگران و مدیریت و نظمبخشی به آنها را ندیده است.
رئیس کمیته تربیت بدنی کمیسیون فرهنگی گفت: افزایش خشونتها و بیاخلاقیها در فوتبال در جلسه کمیسیون فرهنگی با حضور تاج رئیس فدراسیون فوتبال، داورزنی معاون توسعه ورزشی قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان، علی مطهری نایب رئیس سابق مجلس شورای اسلامی، حجتالاسلام مازنی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس و سید احسان قاضیزاده هاشمی نماینده مجلس و عضو کمیسیون فرهنگی بررسی شد.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: درحالیکه همواره نیروی انتظامی مسئول نظم و امنیت ورزشگاهها اعلام میشود اما به نظر میرسد در مراحل قبل از آغاز بازی، باید متولیان ورزش و فوتبال به خوبی وظایفشان را انجام دهند تا درنهایت مسئولیت به ناجا برسد.
سیاوشی گفت: تا زمانی که تماشاگر در ورزشگاه مستقر شود و صندلیاش را پیدا کند، مسئولان وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ متولی امورات اجرایی هستند.
وی ادامه داد: بعد از قضایای تبریز و تهران، مسائل بیاخلاقی و خشونت اصفهان و اهواز رخ داد.
رئیس کمیته تربیت بدنی کمیسیون فرهنگی با اشاره به استیضاح سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان که هماکنون در حال جمعآوری امضا است، گفت: یکی از دلایل این استیضاح به همین خشونتهای میادین ورزشی بازمیگردد ولی دلایل دیگری هم دارد.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه فدراسیون فوتبال از بودجه بیتالمال ارتزاق میکند، باید نظارت بر امور اجرایی آن از سوی مجلس وجود داشته باشد، ولی با این حال فیفا از این موضوع برداشت دخالت دولت در ورزش میکند.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: با اینکه در بودجه سال جاری به صراحت اعلام شده است که باید تیمهای ورزشی پرسپولیس و استقلال خصوصیسازی شوند اما متأسفانه این روند تاکنون موفقیتآمیز نبوده و حتی منجر به انتقاد مرکز پژوهشهای مجلس هم شده است.
سیاوشی با اشاره به پیشنهاد جدید مرکز پژوهشهای مجلس اظهار داشت: امیدوارم این پیشنهاد جدید در هفته آینده مورد بحث و بررسی قرار گیرد و در همین حین مصوبات و تعهدات دستگاهها در خصوص فوتبال را مجددا بررسی کرده و امیدوارم که مسئولان فدراسیون فوتبال، وزارت ورزش و جوانان، سازمان لیگ، کمیته انضباطی، کمیته اخلاق و نیروی انتظامی در این جلسه حضور یافته و مباحث را به صورت مشترک بررسی کنیم.