لاریجانی: مالیات سنگین برای خانه‌های خالی وضع شود

کدخبر: ۲۸۸۰۶۱
اقتصادنیوز: رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که مجلس شورای اسلامی و دولت برای حل مشکل مسکن هم‌صدا هستند، در این باره گفت‌: مالیات سنگین برای خانه‌های خالی وضع شود.
لاریجانی: مالیات سنگین برای خانه‌های خالی وضع شود

به‌ گزارش اقتصادنیوز به نقل از ‌ایسنا، علی لاریجانی در جلسه علنی امروز (یکشنبه‌) مجلس شورای اسلامی بعد از پایان اظهارات وزرای کشور و راه و شهرسازی و تعدادی از نمایندگان درباره طرح ملی مسکن و راهکار برون رفت از مشکل فعلی مسکن، گفت‌: یکی از مسائل مهم در تهران مسکن زائد است که طبق آمار مرکز پژوهشها در تهران ۵۰۰ هزار مسکن اضافی داریم که این میزان در کل کشور به دو میلیون مسکن اضافی می‌رسد که بعضا این مسکن‌ها لوکس هستند و افراد بی بضاعت توانایی خرید آن را ندارند.  

وی ادامه‌ داد: یکی از مسائل آن است که شهرداری‌ها اجازه برای ساخت مسکن‌هایی می‌دهند که افراد بی بضاعت و طبقات متوسط توانایی خرید آن را ندارند؛ ضمن این که مسکن متناسب با افراد هم وجود ندارد و باید به این موضوع توجه شود.

رییس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، خاطر نشان کرد: دولت باید توجه کند که یکی از موضوعات مهم برای شرایط فعلی آن است که باید وضعیت روشنی برای  مردم از نظر وضعیت مسکن وجود داشته باشد . طبق قانون برنامه ششم باید حدود ۹۰۰ هزار مسکن در سال ساخته می‌شد که این کار صورت نگرفته است و شاهد وضعیت امروز مسکن از لحاظ قیمت هستیم، چون از سال‌های قبل به این امر توجه نشده است. البته دولت در حال‌ حاضر می‌خواهد قانون برنامه ششم را اجرایی کند که طبق آن قانون سقفی برای شهر و روستا گذاشته شده است که هر سال باید مقداری مسکن ساخته شود.

لاریجانی با اشاره به گزارش مرکز پژوهش‌ها و وزرای دولت، گفت‌: یکی از نکات مورد تاکید آنها این بود که باید ساخت مسکن در روستاها مورد توجه قرار گیرد. در حال‌ حاضر به دلیل حریم ایجاد شده در بسیاری از روستاها و به دنبال آن ازدیاد جمعیت عاملی شده است که زمین کافی برای ساخت مسکن وجود ندارد. البته آقای تابش، رییس بنیاد مسکن گفت‌ که بازنگری در این کار انجام می‌شود.  وزیر کشور هم باید این تاکید را به استانداران داشته باشند تا این موضوع در شورای برنامه‌ریزی استان برای روستاییان حل شود. مهم آن است که این مشکل به گونه‌ای حل شود که مهاجرت از روستاها صورت نگیرد.

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهاراتش خاطر نشان کرد: ما در کشورمان بیش از هزار شهر کوچک و متوسط داریم. ممکن است در داخل این شهرها زمین برای واگذاری وجود داشته باشد که در صورت نبود زمین هم می‌توان محدوده این شهرها را افزایش داد. در این باره مشکلی وجود ندارد. وزارت مسکن هم نظری در این باره دارد که وزارت کشور و شورای برنامه‌ریزی باید کمک های لازم را داشته باشند. می‌توان این مشکل را از جلوی پای مردم در شهرهای کوچک و متوسط برداشت.

لاریجانی اضافه کرد: در شهرهای بزرگ هم شهرک‌های اقماری نیاز است که در طرح وزارت مسکن هم به این امر توجه شده است. اگر هر چه‌ سریع‌تر این طرح محقق شود می‌تواند مشکل مسکن کاملا ظرف چند سال آینده حل کند. به شرط این که پیشنهاد ساخت یک میلیون مسکن در طول سال در کل کشور اجرایی شود.

وی افزود: یکی دیگر از موضوعا مربوط به وام است. طبق تقسیم بندی صورت گرفته شده وام به هر نفر در سطح روستاها ۴۰ میلیون تومان در شهرهای کوچک و متوسط ۶۰ میلیون  و در شهرهای بزرگ ۸۰ میلیون تومان است اما افراد پشت نوبت قرار می‌گیرند چون سهم کلان تسهیلات بانکی برای وام مسکن ۸.۵ درصد بوده است که آقای همتی پذیرفتند که آن را به ۲۰ درصد برسانند تا گشایشی در زمینه تسهیلات برای ساخت مسکن فراهم شود.

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این که  این طرح می‌تواند زمینه ساز حل مشکل مسکن باشد، در این باره تاکید کرد: البته باید در مقام اجرا همه مجموعه ها همچون وزارتخانه راه و شهرسازی، کشور و کشاورزی و بنیاد مسکن یک فکر را دنبال کنند البته در این باره ملاحظات و ریزه کاری هم وجود دارد از جمله درباره مسکن‌های خالی که اگر نظام‌ مالیاتی برای آنها وضع شود تا برای مسکن‌های خالی مالیات‌های سنگین گذاشته شود تا اگر خانه‌های خالی را اجاره دهند آنها از پرداخت مالیات ظرف پنج سال معاف می‌شوند ، می‌توانند انگیزه‌ای برای پر شدن خانه ها باشد.

رییس مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: بسیاری از کشورها دولت زمین می‌دهد و انبوه سازان خانه می‌سازند، درصدی که مالکیت آن مربوط به دولت می‌شود را در اختیار شهرداری‌ها می‌گذارند تا بتوانند اجاره دهند. می‌توان از این امکانات هم در این طرح استفاده شود، اما باید توجه شود که در این طرح زمین از حالت بورس بازی خارج شود. به این شکل که وقتی خانه‌هایی ساخته می‌شود اسناد آن به صورت فوری منتقل شود. پس باید زمانی برای نقل‌ و انتقالات در نظر گرفته شود. به طور کلی این مجموعه اقدامات می‌تواند موثر باشد که دولت و مجلس شورای اسلامی روی این مساله هم صدا هستند.

لاریجانی در ‌عین ‌حال خاطر نشان کرد: لازم است که وزارت راه قبل از ساختن شهرک‌های اقماری امکانات شهری از جمله مسجد، مدرسه، و ساختمان‌های اداری را در نظر گیرد تا مثل مسکن مهر نشود که در برخی از جاها امکانات شهری در نظر گرفته نشده است.

وی از کمیسیون عمران خواست که مجموعه مباحث مطرح شده در جلسه امروز را سریع پیگیری کنند تا این موارد در زمینه اجرا گام به گام جلو برود و مجلس شورای اسلامی نیز در آینده جلساتی برای نظارت بر این امر خواهد داشت.

وی در پایان گفت‌: دولت توجه داشته باشد که موضوع مسکن مهم است؛ به خصوص برای زوج‌های جوان باید کاری به نحوی صورت بگیرد که در زمان معقول و سنجیده‌ای صاحب مسکن شوند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید