ریاست کمیسیون امنیت ملی؛ از قول و قرار مستقلان و امید تا لابی پایداریها
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا، دهمین دوره مجلس شورای اسلامی پا به چهارمین اجلاسیه و آخرین سال خود گذاشته است. پس از انتخابات هیأت رئیسه و ریاست مجدد علی لاریجانی بر پارلمان، حال نمایندگان در تکاپوی انتخابات کمیسیونها هستند.
مهمترین انتخابات بعد از هیأت رئیسه، انتخابات کمیسیونها برای وکلای ملت است. به طور معمول انتخابات کمیسونهای تخصصی خالی از حاشیه نیست، زیرا رقابت بر سر ریاست آنها مانند رقابت برای تصاحب کرسی رئیس مجلس است.
میتوان گفت که مهمترین انتخابات در میان کمیسیونها از آن کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی است. این کمیسیون برای انجام وظایف محوله در محدودهٔ سیاست، روابط بینالمللی، دفاع و اطلاعات تشکیل میشود و دارای چهار کمیته «حقوق بشر»، «سیاست خارجی»، «امنیت داخلی» و «کمیته دفاع» است که در زیرمجموعهٔ این کمیسیون به صورت تخصصی به بررسی مسائل مربوط به حوزه اختیارات کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی میپردازند.
علاالدین بروجردی طولانیترین دوره ریاست را در این کمیسیون بر عهده داشته که سال گذشته پس از ۱۴ سال میدان رقابت را به حشمتالله فلاحتپیشه واگذار کرد، که سال بیدردسری را باتوجه به شرایط کشور در کمیسیون امنیت ملی پشت سر نگذاشت.
اما امسال رقابت به گونه دیگری در حال رقم خوردن است، گفته میشود مجتبی ذالنوری که سال گذشته در رقابت با فلاحتپیشه ناکام مانده است سعی دارد با لابی رأی اکثریت اعضا را با خود همراه کند.
به گفته یک منبع آگاه، ذوالنوری تاکنون توانسته است رأیهایی را برای خود جمعآوری کند، این در صورتی است که سال گذشته بر اساس ائتلاف بین اعضای فراکسیون امید و مستقلان بنا شد سال ۹۷ فلاحتپیشه ریاست کمیسیون را بر عهده بگیرد و امسال کواکبیان رئیس باشد اما با اتفاقات پیش آمده حال معادلات تا حدودی پیچیده شده است.