چگونه طلای اصل را از تقلبی تشخیص دهیم
به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از رویداد 24، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر به مردم هشدار داده با توجه به افزایش قیمت طلا، بهتر است در فرآیند خرید طلا دقت شود و خریداران مطمئن شوند مغازه طلا فروشی که به آن مراجعه میکنند حتما دارای جواز کسب باشد و در اتحادیه طلا و جواهر نیز عضویت داشته باشد.
یکی از کالاهایی که در هر شرایط اقتصادی خرید و فروش آن برای مردم جذابیت دارد، طلاست. یکی از موضوعات موثر در تصمیمگیری مردم در لحظه خرید طلا، اظهارات و اطلاعاتی است که از سوی فروشنده به خریدار اعلام میشود که از این موارد میتوان به کشور سازنده، کیفیت کار و مواد اولیه مصرفی اشاره کرد. به طوری که در لحظه خرید همگان به گفتههای فروشنده اعتماد کرده و کالای خود را خریداری میکنند، بدون این که اطلاعی از عیار و مکان تولید طلا داشته باشند.
چند روز پیش فیلمی در فضای مجازی منتشر شد که نشان میداد برخی افراد سودجو با توجه به افزایش قیمت طلا داخل النگویی پهن را از فلز مس پر کرده و سپس با روکش طلا آن را تولید میکنند. انتشار چنین فیلمهای مردم از نحوه خرید طلا به عنوان سرمایه نگران کرده است. پیش از این نیز نگرانیهایی درباره سکههای تقلبی ایجاد شده بود، با این حال رئیس اتحادیه تولید کنندگان طلا معتقد است تخلفات طلا و سکه تقلبی در ایران در کمترین حد است و نگرانی از این بابت وجود ندارد.
عبداله محمدولی رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر به رویداد۲۴ درباره احتمال فروش طلاهای تقلبی در بازار ایران، میگوید: ابتدا بگویم که فیلم منتشر شده در فضای مجازی درباره ساخت طلای قلابی با مس برای کشور ما نیست و در آن به زبان عربی صحبت میشود و به عمد میخواهند آن را به ایران نسبت بدهند.
او ادامه میدهد: البته در مورد ساخت طلای قلابی در کشور نیز نمیتوان صد در صد اظهار نظر کرد و باید مشتریان این هشدار را داد که با توجه به رشد قیمت طلا از جای ثابتی خرید طلای خود را انجام دهند و مطمئن شوند مغازه طلا فروشی که به آن مراجعه میکنند حتما دارای جواز کسب باشد و در اتحادیه طلا و جواهر نیز عضویت داشته باشد.
محمدولی میگوید: متاسفانه انتشار اینگونه فیلمها اعتماد بین مردم را از بین میبرد و رویکرد و نگاهی که برای خرید تولیدات و مصنوعات داخل هست را متشنج میکند.
او در مورد افرادی که حق و حقوقشان با خرید مصنوعات قلابی ضایع شده میگوید: این افراد باید حتما به اتحادیه طلا مراجعه کنند، زیرا کلیه مصنوعات طلای ساخت داخل دارای شناسنامه هستند و نگرانی از این بابت نیست.
محمدولی میگوید: بنده با ۵۰ سال سابقه در حوزه طلا و جواهر به جرات میتوانم بگویم شاهد کمترین خطا در این بخش بودهام و تنها تخلفات از سوی افرادی بوده که کسب و کاری را بدون جواز دایر کرده بودند و کوتاهیهایی هم داشتهاند.
او در مورد چشمانداز قیمت طلا نیز میگوید: تا روز دوشنبه که بورسهای جهانی فعالیت خود را آغاز کنند نمیتوان در مورد قیمتها نظری داد و باید دید اونس جهانی چه واکنشی به اخبار سیاسی خواهد داشت.
اولین عدد حک شده روی مصنوعات طلا بیانگر عیار آن است که عدد ۹۲۵ در دایره بیضی نشان از نقره با عیار ۹۲۵ است. در کنار آن عدد ۹۰۰ درون کلبه نشان از پلاتین با عیار ۹۰۰ است. البته استاندارد ایران برای پلاتین از عیار ۸۰۰ به بالا شروع میشود.
همچنین نشان طلای ۱۸ عیار عدد ۷۵۰ درون لوزی است. عرف صنف طلا در ایران با توجه به معیارهای سازمان استاندارد حک شدن حروف در کنار اعداد است که حرف T نشان تهران، E نشان اصفهان و M نشان شهر مشهد است.
در کنار این حروف نیز اعداد دیگری درج میشود که نشان از شماره کارخانه به ثبت رسیده در سازمان استاندارد و اتحادیه کشوری است.