مخالفت اعضای کنگره آمریکا با سیاستهای ضدایرانی ترامپ
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرناتد دویچ رئیس کمیته فرعی خاورمیانه، شمال آفریقا و تروریسم بین المللی مجلس نمایندگان آمریکا در نشستی که با حضور برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران برگزار شد، گفت: مقامات آمریکا بارها اقداماتی انجام دادهاند که همسو با اهداف مطرح شده نیست.
وی با بیان اینکه مقامات ترامپ بارها گفتهاند که به دنبال تغییر رژیم در ایران نیستند، افزود: اما در زمانی دیگر دیده شده که گفتهاند این رژیم در سالهای آینده در قدرت نخواهد بود.
این نماینده دموکرات آمریکا با اشاره به سفر آبه شینزو نخست وزیر ژاپن به تهران، ادامه داد: در آن زمان ترامپ گفت که تنها میخواهد برنامه اتمی ایران به پایان برسد اما پمپئو در ماه مه سال گذشته ۱۲ شرط را مطرح کرد که برخی از آنها هیچ ارتباطی با برنامه هستهای ایران ندارند.
دویچ اضافه کرد: این تناقضها برای ما ابهام ایجاد کرده است که آیا ترامپ و پمپئو به دنبال یک هدف هستند؟
وی با بیان اینکه اعمال کاخ سفید باعث پراکندگی و دور شدن متحدان ما شده است، اظهار کرد: خروج ترامپ از توافق هستهای ایران باعث کاهش اعتبار آمریکا شد. فکر میکنم گفت وگوی بین المللی میتوانست مؤثر باشد اما ترامپ با خروج از برجام این فرصت را از دست داد.
این نماینده مجلس آمریکا با اشاره به تصمیم ایران برای افزایش ذخایر اورانیوم عنوان کرد: ما با فاصلهای که با اتحادیه اروپا پیدا کردهایم نمیتوانیم درباره دیگر مسائل نمیتوانیم به یک جمع بندی برسیم.
دویچ به ادعای دولت ترامپ مبنی بر دخالت ایران در حادثه نفتکشها گفت: ما نیازمند شواهد کافی در این زمینه هستیم و متحدان ما هم نتوانستهاند به این شواهد اکتفا کنند. روسیه و چین گفتهاند که میخواهند رابطه خود را با ایران بهبود دهند و شاهد هستیم که دولت ترامپ حتی نمیتواند نزدیکترین متحدان خود را برای فشار بر ایران، وادار کند.
وی تصریح کرد: دولت ترامپ فکر میکند که فشار حداکثری ایران را به زانو در میآورد در حالی که خلاف آن را شاهد هستیم و هیچ تغییری در سیاست ایران دیده نمیشود.
این نماینده دموکرات با تاکید بر اینکه دولت آمریکا باید گزینههای دیگری را در پیش بگیرد، گفت: اگر همین روش ادامه یابد گزینه نظامی قوی خواهد شد و یک اشتباه محاسباتی میتواند دو کشور را درگیر جنگ کند.
دویچ تاکید کرد مجوز سال ۲۰۰۱ مشمول ایران نخواهد شد و باید درباره این مساله توضیح دهید.
بر اساس این گزارش، به دنبال حادثه آتش سوزی و انفجار دو کشتی نفتکش در دریای عمان، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که برای حمایت از منافع خود یک هزار نیروی نظامی به منطقه خاورمیانه اعزام خواهد کرد.
در حالی که تا کنون علت انفجار و آتش سوزی تانکرهای نفتی مشخص نشده اما دولت آمریکا، انگشت اتهام را به سوی ایران نشانه گرفته است.
ایران تا کنون هرگونه نقش در آتش سوزی تانکرهای نفتی را تکذیب کرده است.
ادعای ترامپ مبنی بر دست داشتن ایران در حادثه حمله خرابکارانه دو فروند نفتکش در دریای عمان در حالی مطرح میشود که بسیاری از مقامات و شخصیتهای خارجی اتهامات مطرح شده در این خصوص علیه ایران را زیر سؤال بردهاند.
در همین پیوند؛ وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا دیروز (دوشنبه) در لوکزامبورگ از ادعای آمریکا مبنی بر دست داشتن ایران در حمله به دو نفتکش در دریای عمان قانع نشدند و خواستار تحقیقات مستقل سازمان ملل در ارتباط با این مسئله شدند.
دو فروند نفتکش در دریای عمان روز پنجشنبه ۲۳ خرداد هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.
نخستین شناور ساعت ۸ و ۵۰ دقیقه صبح پنجشنبه در فاصله ۲۵ مایلی بندر جاسک ایران دچار حادثه شد و یک ساعت بعد، نفتکش دوم در فاصله ۲۸ مایلی این بندر دچار حریق شد یکی از کشتیها از قطر عازم تایوان و کشتی دوم از عربستان سعودی راهی سنگاپور بود.