نوسانات نرخ ارز بر توسعه انرژی‌های نو تأثیر گذاشت

کدخبر: ۲۹۰۱۸۳
اقتصادنیوز: رئیس هیئت مدیره سندیکای برق ایران گفت: نوسانات نرخ ارز بر توسعه انرژی‌های نو تأثیر گذاشته است و قیمت خرید تضمینی برق با توجه به افزایش هزینه‌ها، تولید را از توجیه انداخته است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، پیام باقری، رئیس هیئت مدیره سندیکای برق ایران  با اشاره به عدم تعدیل سازی قرارد‌ادهای حوزه نیرو اظهار کرد: با پیگیری سندیکای صنعت برق با سازمان برنامه و بودجه برای تعدیل سازی قرارد‌های برق اقداماتی صورت گرفته است؛ اما بخشنامه سازمان برنامه و بودجه که چند ماه گذشته در این زمینه ابلاغ شد منافع بخش خصوصی را تأمین نخواهد کرد.

وی با اشاره به کُند بودن روند توسعه انرژی‌های نو افزود: به دلیل منابع عظیم گاز و عدم محاسبه قیمت آن، تولید برق از نیروگاه‌های حرارتی در اولویت کشور قرار گرفته است، اما تعهدات پاریس مبنی بر کاهش آلودگی‌های زیست محیطی و برنامه ششم توسعه برای افزایش ظرفیت انرژی‌های پاک، نیازمند ایجاد شرایطی برای حرکت به سمت انرژی‌های پاک را الزامی می‌کند.

باقری تصریح کرد: نوسانات نرخ ارز بر توسعه انرژی‌های نو تاثیر گذاشته است و قیمت خرید تضمینی برق با توجه به افزایش هزینه ها، تولید را از توجیه انداخته است. البته در این میان صادق زاده رئیس ساتبا قول داده این قیمت‌ها را اصلاح کند.

به گفته وی؛ در برنامه ششم توسعه افزایش ظرفیت تولید انرژی‌های نو و رسیدن به ۵ هزار مگاوات در نظر گرفته شده است که تاکنون تنها ۶۵۰ مگاوات آن وارد مدار شده است.

 از سال ۱۳۹۵ که نرخ‌های خرید تضمینی برق طراحی شد و وزارت نیرو آن را ابلاغ کرد، تاکنون حدود ۲.۵ برابر هزینه سرمایه‌گذاری ایجاد نیروگاه تجدیدپذیر کاهش پیدا کرده است، به‌گونه‌ای که اگر در سال ۱۳۹۵، هر یک واحد نیروگاه خورشیدی به ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ یورو سرمایه نیاز داشت، اکنون این میزان به ۶۰۰ تا ۷۰۰ یورو کاهش یافته است.

همچنین با توجه به اینکه در سال ۱۳۹۵ اغلب سرمایه‌گذاری‌ها در این صنعت خارجی بود، ایران توانسته فناوری در این حوزه را تا حد زیادی توسعه دهد، از این رو اکنون خط تولید تجهیزات ۷۰ تا ۸۰ درصد نیروگاه‌ها در داخل ایران تولید می‌شود و میزان تولید پنل‌های خورشیدی نیز به ۳۰۰ مگاوات افزایش یافته است.

بنا بر اعلام سازمان برنامه و بودجه، در قانون بودجه سال ١٣٩٧ معادل ١٢٨٠ میلیارد تومان اعتبار از محل عوارض برق پیش‌بینی شد تا به دو بخش تجدیدپذیر‌ها و برق‌رسانی روستایی اختصاص یابد و تاکنون ٥٨٠ میلیارد تومان از این محل از مشترکان دریافت شده است؛ اما رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق در این باره گفته است که از این میزان، تنها ٤٢٠ میلیارد تومان توسط سازمان برنامه و بودجه به این دو بخش اختصاص یافته که امیدواریم تا پایان سال کل مبلغ پیش‌بینی شده یعنی ١٢٨٠ میلیارد تومان به این دو بخش اختصاص یابد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید