آیا ایران پاشنه آشیل ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ می‌شود؟

کدخبر: ۲۹۱۴۹۰
اقتصادنیوز: کاهش محبوبیت ترامپ در نظرسنجی های عمومی و ایالتی، منجر به نگرانی کمپین انتخاباتی وی شده است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نامه نیوز، در حالی که تلاش بی وقفه تیم های رسانه ای و تبلیغاتی وابسته به لابی آیپک و افرادی مانند جان بولتون و پمپئو (نومحافظه کاران و تی پارتی) جهت اقناع افکار عمومی آمریکا در قبال سیاستهای ضد ایرانی ترامپ، شاهد افزایش مخالفتهای عمومی با اقدامات ترامپ در قبال کشورمان هستیم. در تازه ترین نظرسنجی منتشر شده در آمریکا که پس از سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط سپاه پاسداران انقلابی اسلامی و توسط پایگاه "هیل" منتشر شده است، تنها 24 درصد ( کمتر از یک چهارم شرکت کنندگان ) با اقدام نظامی محدود یا کامل علیه ایران موافقت کرده اند. این در حالیست که 58 درصد شرکت کنندگان با هرگونه تقابلی با ایران مخالفت کرده و افراد باقیمانده نیز نظری در این خصوص نداشته اند. این نظرسنجی در حالی منتشر شده است که حدود یک ماه قبل، نظرسنجی دانشگاه کوئینیپیاک نشان می داد که 37 درصد از شهروندان آمریکایی با سیاستهای ضد ایرانی دولت ترمپ موافق هستند. به عبارت بهتر، مقایسه دو نظرسنجی صورت گرفته طی یکماه نشان می دهد که میزان مخالفت شهروندان آمریکایی با هر گونه تقابلی با ایران افزایش یافته است.

نکته قابل تامل دیگری که در این نظرسنجی وجود دارد، مخالفت نیمی از جمهوریخواهان ( طرفداران حزب جمهوریخواه ) با پاسخ نظامی( هر چند محدود ) به ایران بوده است. به عبارت بهتر، سیاستهای ضد ایرانی ترامپ در میان جمهوریخواهان نیز طرفداری ندارد. نباید فراموش کرد که حضور افرادی مانند جان بولتون و مایک پمپئو در کاخ سفید ،منجر به نارضایتی بسیاری از جمهوریخواهان سنتی شده است.تنها 31 درصد از جمهوریخواهان حمایت خود را از تقابل نظامی محدود دولت ترامپ با ایران اعلام کرده اند. این نظرسنجی می تواند معیاری مهم برای سنجش میزان محبوبیت ترامپ در نزد جمهوریخواهان باشد. در صورتی که جمهوریخواهان سنتی در انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 از ترامپ حمایت نکنند، قطعا وی در این آوردگاه سیاسی بازنده خواهد بود.

67 درصد دموکراتها و 54 درصد از شهروندان مستقل رای دهنده تاکید کرده اند که تنها راه پیش روی دولت ترامپ، مذاکره با ایران برای کاهش تنشهاست. رمزگشایی از این نظرسنجی نشان می دهد که سیاست خارجی ترامپ می تواند در آینده ای نزدیک به پاشنه آشیل وی تبدیل شود.

از سوی دیگر، دو نظرسنجی مختلفی که در خصوص سیاستهای ضد چینی ترامپ منتشر شده است نیز نشان می دهد که وی وضعیت خوبی در نزد رای دهندگان آمریکایی ندارد! در ماه گذشته و مطابق نظرسنجی دانشگاه کوئینیپیاک، 40 درصد از شهروندان آمریکایی از سیاستهای ضد چینی ترامپ و وضع تعرفه های گمرکی وی علیه کالاهای چینی حمایت می کردند. با این حال اقدامات متقابل چین در قبال کالاهای آمریکایی و تعریف مناسبات دوجانبه و چند جانبه اقتصادی جدید در نظام بین الملل ( بر اساس حذف دلار)، منجر به ایجاد بدبینی نسبت به سیاستهای ترامپ شده است. بر اساس نظرسنجی های جدید در آمریکا، تنها 19 درصد از شهروندان آمریکایی نسبت به فرجام سیاستهای اقتصادی ترامپ در تقابل با چین خوشبین هستند.

اگر نتایج دو نظرسنجی صورت گرفته در خصوص سیاستهای ضد ایرانی و ضد چینی ترامپ را در کنار یکدیگر قرار دهیم، به این نتیجه خواهیم رسید که تهران و پکن در آینده ای نزدیک به اصلی ترین موضوع مناظره دموکراتها و ترامپ در عرصه اقتصاد و سیاست خارجی تبدیل خواهند شد. در یک نگاه جامع تر، احتمال دارد ایران و چین به پاشنه آشیل ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 تبدیل شوند. بدون شک دموکراتها در مبارزات مقدماتی خود ( که از ابتدای سال 2020 و در ایالت آیووا آغاز می شود )، موضوع سیاستهای ترامپ در قبال ایران و چین را به عنوان یک برگ برنده علیه ترامپ و جمهوریخواهان مطرح خواهند کرد. این روند در دور نهایی رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 به نقطه اوج خود خواهد رسید.

لازم به ذکر است که کاهش محبوبیت ترامپ در نظرسنجی های عمومی و ایالتی، منجر به نگرانی کمپین انتخاباتی وی شده است. برخی تحلیلگران آمریکایی به وی توصیه کرده اند تا با تغییر سیاست خارجی خود و اخراج جان بولتون و مایک پمپئو ، مشاور امنیت ملی و وزیر امور خارجه آمریکا ،مانع از استمرار روند موجود شود. با این حال به نظر می رسد ترامپ همچنان در حل این معادله سردرگم مانده است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید