تا چند روز آبمیوه های خانگی را می توان نگه داشت
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از سلامت نیوز، برخی اثرات مفید آبمیوه مثلا برخی ویتامینهای حساس به اکسیژن و نیز آنتیاکسیدانهای موجود در آن بلافاصله پس از گرفتن آبمیوه شروع به از بین رفتن میکنند. بنابراین اگر میخواهیداز ترکیبات مفید آن استفاده کنید، بهترین زمان مصرف بلافاصله پس از تهیه آن است.
نوع آبمیوه نیز تعیینکننده مدت زمان نگهداری آن است. به عنوان مثال، آبسیب خیلی سریع بر اثر واکنشهای قهوهایشدن آنزیمی تغییر رنگ میدهد یا در مورد آب مرکبات تغییر رنگ با تاخیر اما مقدار زیادی از ویتامین C آن دستخوش واکنشهای اکسیداسیون میشود.
نوع روش آبمیوهگیری نیز اهمیت زیادی دارد. هر چقدر دور پایینتر باشد، افت کیفی آبمیوه کمتر است. آبمیوههای تهیه شده با دستگاههای دور پایین یا دستی گاهی تا 24 ساعت قابل نگهداری است، اما در انواع سانتریفیوژی این زمان به 8 ساعت کاهش مییابد.
بهترین ظرف برای نگهداری آبمیوه، ظروف شیشهای است و پس از آن ظروفی از جنس استیل ضد زنگ. استفاده از ظروف پلاستیکی برای نگهداری آبمیوه در یخچال توصیه نمیشود، زیرا بیشتر آبمیوهها اسیدی بود و سبب نشت مواد شیمیایی از بطری به داخل آبمیوه میشوند.
تا جای ممکن از تماس آبمیوه با اکسیژن جلوگیری کنید به این معنی که ظرف را پر کنید تا هیچ اکسیژنی داخل آن باقی نماند. این اکسیژن عامل اصلی تغییر رنگ و افت ارزش غذایی است.
آبمیوه را به محض تولید حتما در یخچال نگهداری کنید.
میتوانید مقدار کمی آب لیمو به عنوان نگهدارنده طبیعی به آن اضافه کنید.
اگر حجم زیادی از آبمیوه را تولید کردهاید، میتوانید آن را در ظروف مخصوص یخ و در مواقع نیاز استفاده کنید، اما میزان آسیب به مواد مغذی در این روش بیشتر از یخچال است.
به محض اینکه هرگونه تغییر طعم و رنگ غیرمعمول در آبمیوه نگهداری شده مشاهده کردید، آن را دور بریزید. این تغییرات در نتیجه انجام نوعی واکنشهای آنزیمی و اکسیداسیون در آبمیوه رخ میدهند.