قول انجمن بلاکچین ایران به وزارت نیرو
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا صنعت ماینینگ (استخراج ارزهای مجازی) و مصرف برق آنها به سوژه داغ روزهای اخیر تبدیل شده به طوری که بخشی از کمبود برق ناشی از فعالیت آنها اعلام شده است.
معاون برق و انرژی وزیر نیرو در این باره گفته است: برای تولید هر واحد ارز مجازی «بیت کوین» نیاز به مصرف ۷۲ هزار کیلووات برق است و به اندازه مصرف ۲۸ مشترک، برق استفاده میشود که ادامه چنین روندی خطرناک است.
«همایون حائری» هشدار داده است: اگر روند استخراج ارزهای مجازی به همین نحو ادامه یابد پیش بینی میشود مصرف آنها به بیش از ۲ هزار مگاوات برسد.
انجمن بلاکچین ایران امروز (شنبه) با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد: استخراج کنندگان رمز ارزها برای عبور از پیک مصرف برق در روزهای گرم تابستان، ماینرها (دستگاه های استخراج رمز ارز) را خاموش کردند.
این انجمن با بیان اینکه معتقدیم در اعلام سهم استخراج کنندگان ارزهای دیجیتال در بالا بردن مصرف برق کشور و احتمال قطع برق به علت فعالیت آنها اغراق شده است، خاطر نشان کرده است: اما با هدف جلوگیری از وارد آمدن کمترین فشار به هموطنان در فصل تابستان و در جهت همراهی با دولت و وزارت نیرو اعلام میکنیم که در ساعات اوج مصرف (از ساعت ۱۰ تا ۱۷) دستگاه های استخراج ارز دیجیتال خاموش می شود که این روند تا پایان روزهای گرم فصل تابستان ادامه می یابد.
این انجمن که به عنوان نماینده صنف استخراج کنندگان رمز ارزها به شمار می رود با اشاره به ارزآوری این صنعت برای کشور در زمان تحریم، اعلام کرده اند: در هفته های اخیر، صنعت استخراج ارزهای دیجیتال که در شرایط سخت تحریم تلاش دارند با استفاده از فناوری های جدید برای کشور ارزآوری داشته باشند، مورد هجمه های ناعادلانه و غیرمنصفانه قرار گرفته است.
این انجمن با اعلام اینکه در روزهای گذشته شاهد اعلام آمار و ارقام عجیب درباره مصرف برق کشور توسط ماینرها بوده ایم که باور آن در ذهن هیچ فرد آگاه و مطلعی نمی گنجد، اضافه کرده اند: به عنوان مثال اعلام شد که مصرف برق کشور امسال به علت فعالیت استخراج کنندگان ارزهای دیجیتال ۷ درصد رشد داشته که مشخص نیست این رقم، چگونه و بر چه مبنایی محاسبه شده است.
در این اطلاعیه آمده است: پس به جای فرافکنی مشکلات صنعت برق و توسعه ناکافی این صنعت و اتلاف و هدر رفتن بالای انرژی باید به سراغ ریشه یابی درست و واقع بینانه این چالش رفت و راهکاری منطقی و پایدار برای رفع کمبود برق در فصل تابستان یافت که در غیر این صورت باید برای سالهای آینده نیز متهمان جدیدی را برای کمبود برق در فصل تابستان پیدا کرد.
فعالان استخراج ارزهای دیجیتال یادآور شده اند: در اینجا باید از اتهام زنندگان به فعالان استخراج ارزهای دیجیتال پرسید که شما ماینرها را به عنوان متهم افزایش شدید مصرف برق در تابستان امسال معرفی کرده اید اما مساله این است که این مشکل، همواره در روزهای گرم سال های گذشته نیز وجود داشته، پس مقصر مصرف بالای برق در آن سالها چه کسی بوده است؟
صنعت استخراج ارزهای دیجیتال تنها دو سال است که در ایران رواج یافته اما مشکل مصرف بالا، کمبود و قطعی برق، مشکل دیرینه کشور در تابستان سال های متمادی بوده است.
فعالان استخراج ارزهای دیجیتال از نهادهای ذیربط درخواست کرده اند: تعلل خود در صدور مجوز به فارم ها را کنار گذاشته و قوانین و مقررات لازم را سریعتر به تصویب برسانند تا زمینه گسترش این صنعت که کشور ما در آن به علت داشتن ذخایر عظیم انرژی، دارای مزیت نسبی است فراهم شود.