کدام مسیرها برای انتقال نفت ایران خطرناک هستند؟/ مناطق دریایی تحت تسلط آمریکا و انگلیس را بشناسید

کدخبر: ۲۹۲۸۷۱
اقتصادنیوز:‌ نباید فراموش کرد که با وجود تحریم‌های شدید نفتی آمریکا علیه کشورمان و نیز رابطه خوب انگلیسیها با آمریکا، ممکن است سایر نفتکشهای ایرانی هم در خطر باشند.
کدام مسیرها برای انتقال نفت ایران خطرناک هستند؟/ مناطق دریایی تحت تسلط آمریکا و انگلیس را بشناسید

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبر فوری، مدت کوتاهی قبل، نیروی دریایی انگلیس، یک نفتکش ایران را در تنگه جبل الطارق توقیف کرد. رویترز با اعلام این خبر نوشت: دولت محلی جبل‌الطارق در بیانیه‌ای اعلام کرده است که تفنگداران نیروی دریایی انگلیس، یک نفتکش حامل نفت خام به مقصد سوریه را در سواحل این سرزمین توقیف کرده‌اند.

بعد از این حادثه بسیاری این پرسش را مطرح کردند که  چگونه انگلیس در خاک جبل الطارق که چسبیده به اسپانیا است  کشتی ما را توقیف کرد؟ پاسخ در این است که جبل الطارق یکی از مناطق تحت قیمومیت بریتانیا است و لذا با وجود اینکه جوزف بورل، سرپرست وزارت خارجه اسپانیا روز پنجشنبه اعلام کرد: از آنجایی که این رویداد در آب های سرزمینی اسپانیا روی داده است، ما در حال بررسی توقیف این کشتی هستیم، باز عملا اسپانیا تلاشی برای توقف انگلیس نکرد.

طبق گزارش رسانه ها، توقیف این نفتکش در جبل الطارق بر اساس درخواست آمریکا از انگلیس به انجام رسیده است. به همین علت، نباید فراموش کرد که با وجود تحریم های شدید نفتی آمریکا علیه کشورمان و نیز رابطه خوب انگلیسیها با آمریکا، ممکن است سایر نفتکشهای ایرانی هم در خطر باشند. اما انگلیس در کدام مناطق قدرت دارد و می‌تواند برای ما دردسر ایجاد کند؟

مناطق آبی تحت نفوذ انگلیس را بشناسید

 دو کشور بزرگ کانادا و استرالیا تحت نفوذ سیاسی انگلیس هستند. کانادا؛کشوری پادشاهی در شمال قاره آمریکا و دومین کشور پهناور جهان است. این کشور از جمله مناطقی دارای ذخایر مادی فراوانی است که مورد تعدی کشورهای اروپایی قرار گرفته است. ساختار حکومت در کانادا از پادشاه یا ملکه بریتانیا، دولت محوری فدرال، دو مجلس سنا و عوام، دولت‌های ایالتی و فرماندار کل که به عنوان نماینده ملکه الیزابت (یا به طور کلی پادشاه) ایفای نقش می کند، تشکیل شده است. پادشاه کشور کانادا ملکه الیزابت دوم است که قانون به امضا و به نام او رسمیت و ضمانت اجرایی می یابد.

 استرالیا هم کشوری دیگر است که با نظام سیاسی پادشاهی اداره می‌شود و بالاترین مقام سلطنتی بریتانیا یعنی ملکه الیزابت دوم، ملکه این کشور نیز به حساب می‌آید. جانشین ملکه در این کشور فرماندار کل استرالیا است که وی نیز به نوبه خود فرمانداران ایالت های این کشور را تعیین می‌کند. فرماندار کل بر طبق قانون اساسی، از اختیارات فراوانی برخوردار است هرچند که نخست‌وزیر شخص اول اجرایی کشور به حساب می‌آید.

با وجود این، انگلیس بیش از  ده جزیره و منطقه آبی در دنیا را در اختیار دارد که گاهی محل عبور کشتی‌ها و نفتکشهای مختلف می‌شود و می‌تواند برای رفت و آمدهای آنها دردسر ایجاد کند.

نقشه زیر به نحو کلی این مناطق آبی تحت نفوذ انگلیس را نشان می‌دهد:

جدول زیر این مناطق آبی مختلف و منطقه جغرافیایی آنها را نشان می‌دهد:

کشور

قاره(منطقه)

آنگولا

افریقا

آکراتاری و داکیلیا

اروپا(قبرس)

برمودا

آمریکا(اقیانوس اطلس)

قلمرو بریتانیایی جنوبگان

قطب جنوب

جزایر ویرجین بریتانیا

آمریکا(کارائیب)

جزایر کیمن

امریکا(کوبا و جامائیکا)

جزایر فالکلند

امریکای جنوبی

جبل الطارق

اروپا(اسپانیا)

مونتسرات

امریکا(کارائیب)

جزایر پیت‌کرن

اقیانوس ارام

جورجیای جنوبی و جزایر ساندویچ جنوبی

اقیانوس اطلس جنوبی

جزایر تورکس و کایکوس

امریکا(کارائیب)

بریتانیا سنت هلنا، اسنشن و تریستان دا کونا

استرالیا

مناطق آبی تحت نفوذ آمریکا کجا هستند؟

علاوه بر انگلیس، خود ایالات متحده آمریکا هم دارای مناطق آبی مختلفی در سرتاسر جهان است که می‌تواند مانع حرکت و عبور و مرور کشتی‌های ایرانی  و غیر ایرانی شود.

در حال حاضر آمریکا دارای شانزده قلمرو است که پنج قلمرو از آنها، دارای ساکنین دائمی هستند: پورتوریکو، گوآم، جزایر ماریانای شمالی، جزایر ویرجین ایالات متحده آمریکا، و ساموآی آمریکا.

ده قلمرو آمریکا هم جزایری کوچک هستند که در دریای کاراییب و اقیانوس آرام پراکنده‌اند و فاقد جمعیت بومی یا دائمی هستند: جزیره مرجانی پالمیرا، جزیره بیکر، جزیره هاولند، جزیره جارویس، آب‌سنگ جانستون، آب‌سنگ کینگمن، جزیره ویک، آب‌سنگ مرجانی میدوی، جزیره ناواسا و جزیره صخره سرانیلا. باهو نوو بنک نامسکون توسط کلمبیا اداره می‌شود ولی مورد ادعای آمریکا قرار دارد.

22

 

مناطق زیر شاید مهم ترین مناطق استراتژیک دریایی تحت تسلط آمریکا باشند:

کشور

قاره (منطقه)

ساموآ

اقیانوسیه

گوئام

اقیانوس ارام غربی

جزایر ماریانا

اقیانوس ارام غربی(فیلیپین)

پورتو ریکو

آمریکا(کارائیب)

جزایر ویرجین

آمریکا(پورتو ربکو)


نقشه های فوق نشان می‌دهد که جزایر و مناطقی شبیه جبل الطارق کم نیستند و کشتیها و نفتکشهای ایرانی باید در رفت و آمد و عبور و مرور و انتقال خودشان بسیار با دقت و هوشیارنه عمل کنند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید