ایران برای هر سناریویی آماده است

کدخبر: ۲۹۴۱۰۲
اقتصادنیوز: اعزام رزم ناوهای بریتانیا به خلیج فارس، نگرانی ها از بالاگرفتن تنش و وقوع جنگ نفتکش ها در منطقه را افزایش داده است. چه عاملی سبب می شود که از وقوع یک تنش جدی جلوگیری شود؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، انگلیسی ها این روزها پا را بسیار فراتر گذاشته اند.  دومین رزم ناو خود را نیز برای تهدیدی خود ساخته راهی خلیج فارس کردند! آنهم در جدی ترین تنش ممکن، میان ایران و آمریکا که در چهل سال گذشته بی سابقه بوده است. نکته جالب ماجرا آنجایی است که جرمی هانت وزیر انگلیسی به ظریف گفته است که بریتانیا قصد تنش بیشتر و جنگ ندارد! این در حالی است که کمی قبل از این گفتگوی تلفنی،  ناو دوم این کشور راهی منطقه خلیج فارس شد.

در اینباره الاخبار در گزارشی نوشته است که ایران برای هر سناریویی آماده است. این روزنامه به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد: «چندی پیش شورای عالی امنیت ملی ایران طبق گفته یک منبع دیپلماتیک مجموعه طرح هایی را برای واکنش سریع جهت هر سناریوی احتمالی  از جمله اقدام نظامی تدوین کرد. ضرورت این آمادگی ایران از رسیدن پرونده تهران با اروپایی ها به دو راهی سرچشمه می گیرد: یا موفقیت مذاکرات بین المللی که واشنگتن در آن مشارکت دارد یا انتظار برای سطح تنش زایی به بالاترین میزان خود.»

آیا عرب ها علیه ایران به ائتلاف می پیوندند؟

قطعا ابوظبی متوجه این مساله است که کوچکترین درگیری برای امارات هم هزینه جانی دارد، هم مالی، هم زیرساختی! این روزها این جزیره کوچک شیخ نشین به دنبال راه حلی برای برون رفت از این بحران است. اگر امارات از این تنش جان سالم به در ببرد احتمال می رود که این برگ برنده ای برای ایران باشد چراکه ظریف در مصاحبه خود با شبکه المیادین رسما اعلام کرد که محمد بن زیاد و بن سلمان می توانند از تیم بی خارج شوند و با گفتگو به آغوش منطقه بازگردند، وزیر خارجه کشورمان در این گفتگو بار دیگر به حاشیه نشینان پیشنهاد گفتگو داد در شرایطی که بحران یمن تا جایی شدت گرفته است که فرودگاه های بین المللی ابوظبی و سعودی در خطر تعطیلی قرار گرفته اند. این احتمال ممکن است که شیخ محمد پیام ایران را واضح گرفته باشد و برای برون رفت از آن کمی از مواضع خود علیه ایران عقب نشینی کند.

بریتانیا به دنبال تنش بیشتر است؟

پس از مساله عرب های حاشیه خلیج فارس. نقش بریتانیا است.  این کشور که در آستانه انتخاب نخست وزیر است مانند اماراتی ها به پسا ترامپ فکر نمی کند. حزب محافظه کار انگلیس به تبعیت از سلف خود؛ وینستون چرچیل و خانم تاچر که در هیچ جنگی رحم نداشت و تا توانست در دوره زمامداری خود جیب عرب ها را خالی کرد و جنگ مهمی با نام فالکلند را فرماندهی کرد، اینبار نیز در خلیج فارس به دنبال جنگی تازه برای بالا کشیدن از رکود اقتصادی کشورشان هستند. حزب محافظه کار تخم مرغ های خود را در سبد ترامپ گذاشته است. اینکه ترامپ از کدام گزینه برای نخست وزیری انگلیس حمایت کند. در همین راستا خوش خدمتی مسبوق به سابقه بریتانیا اینبار از بد شانسی ایران بار دیگر گل کرده است. استارت تنش های مجدد در خلیج فارس روز ۱۳ تیرماه سال جاری از سوی بریتانیا زده شد. با توقیف نفتکش ایران در آب های جبل الطارق، پس از آن به دروغ در رسانه های خبری دنیا اعلام کردند که تنگه هرمز خلیج فارس نا امن شده است. این در حالی بود که نفتکش های بریتانیا خود از ترس مقابله به مثل ایران به تنگه نیامد و برای ساعتی متوقف شد تا اوضاح امنیتی را بررسی کند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید