جاسوسی گسترده اسرائیل در فضای وب
به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از خبرگزاری فارس، شرکت اسرائیلی که یک نرم افزار جاسوسی را برای هک کردن واتس اپ طراحی کرده بود، این بار به سرورهای شرکت های اپل، گوگل، فیس بوک و آمازون دستبرد زده است. شرکت یادشده که NSO Group نام دارد، توانسته بدافزاری طراحی کند که قابلیت سرقت داده های کاربران که بر روی سرورهای شرکت های مذکور ذخیره شده اند را دارد.
این شرکت اسرائیلی قبلا بدافزار جاسوسی به نام Pegasus عرضه کرده بود که توسط سازمان های جاسوسی و اطلاعاتی جهان و نیز برخی دولت ها برای سرقت اطلاعات از انواع گوشی های هوشمند اندرویدی و آیفون قابل استفاده است.
شرکت یادشده دامنه جاسوسی های اطلاعاتی خود را از گوشی ها به سرورهای شرکت های بزرگ فناوری و سرویس های کلود توسعه داده و از این طریق می تواند به اطلاعات متنوعی در مورد موقعیت مکانی کاربران، انبوهی از عکس های آرشیوی، اسناد ذخیره شده و غیره دسترسی یابد.
همه روزه میلیاردها کاربر در سراسر جهان از خدمات گوگل، فیس بوک، اپل و آمازون استفاده می کنند و اطلاعات شخصی و کاری و پزشکی خود را از طریق آنها به اشتراک می گذارند. با این حساب تمامی این اطلاعات توسط رژیم صهیونیستی قابل سرقت است.
شرکت صهیونیستی NSO هک کردن یا طراحی ابزاری برای جاسوسی از شرکت های مذکور را رد کرده، ولی این مووضع را رد نکرده که قابلیت نفوذ به سرورهای کلود وتمامی خدمات عرضه شده چهار شرکت اپل، گوگل، فیس بوک و آمازون را دارد.
شرکت یادشده مدعی است ابزار و تجهیزات خود را به تنها به دولت هایی می فروشد که قصد دارند از آن برای مقابله با حملات تروریستی و جرم و جنایت استفاده کنند. اما بر اساس اخبار منتشر شده دولت های مرتجع عربی حاشیه خلیج فارس مانند امارات و عربستان سعودی و نیز برخی دولت های اروپایی از نرم افزار یادشده برای جاسوسی از فعالان حقوق بشری، روزنامه نگاران و غیره سواستفاده کرده اند.
از جمله سرویس هایی که بدین شیوه قابل جاسوسی و دستبرد اطلاعاتی هستند می توان به گوگل درایو، پیام رسان فیس بوک، آی کلود اپل و سرویس کلود آمازون اشاره کرد. در عین حال چهار شرکت اپل، گوگل، فیس بوک و آمازون گزارش های یادشده را رد کرده و اعلام کرده اند با این حال در مورد این موضوع تحقیق خواهند کرد.