چین قرارداد محرمانه برای استفاده از پایگاه دریایی کامبوج امضا کرد

کدخبر: ۲۹۵۲۸۷
اقتصادنیوز: یک روزنامه آمریکایی مدعی شده است که چین قرارداد محرمانه‌ای را با کامبوج برای استفاده از پایگاههای دریایی این کشور به امضا درآورده است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» روز یکشنبه مدعی شد که «کامبوج» طی قراردادی متعهد شده است که به چین اجازه استفاده از پایگاه دریایی خود را بدهد.

وال استریت ژورنال گزارش کرد که مقامات آمریکایی، پیش‌نویس اولیه این قرارداد را که ظاهراً بهار امسال به امضا رسیده است را دریافت کرده است و طبق آن کامبوج به مدت 30 سال به چین اجازه دسترسی به پایگاه دریایی خود واقع در «ریم» در خلیج تایلند را می‌دهد که این قرارداد هر 10 سال یکبار به طور خودکار تمدید می‌شود.

با این حال هر دو دولت پکن و «پنوم پن» به طور مداوم وجود چنین قراردادی را رد می‌کنند و سخنگوی دولت کامبوج نیز، گزارش وال استریت ژورنال را «اخبار دروغین» خواند و به وال استریت ژورنال تصریح کرد: «چنین چیزی رخ نداده است».

اوایل ماه ژانویه سال جاری میلادی، نخست‌وزیر کامبوج، شایعات موجود درباره چنین قراردادی را «اخبار جعلی» خوانده بود و گفت که قانون اساسی کامبوج «به هیچ کشوری اجازه راه‌اندازی پایگاه‌های نظامی» در این کشور را نمی‌دهد.

در آن زمان، وزارت دفاع آمریکا نامه‌ای را به «تی بان» وزیر دفاع کامبوج نوشت و از دولت پنوم پن خواست دلیل رد پیشنهاد واشنگتن برای تعمیر پایگاه نیروی دریایی ریم را توضیح دهد.

سخنگوی وزارت دفاع کامبوج در ماه ژانویه در خصوص این موضوع پاسخ داد که «شاید، در آینده تغییراتی صورت بگیرد» و هیچ توضیحات و جزئیات بیشتری ارائه نداد.

وال استریت ژورنال در ادامه گزارش خود نوشت که مقامات آمریکایی در صددند که دولت کامبوج را متقاعد کنند که از تصمیم خود برای دادن مجوز به چین برای استفاده از پایگاه  دریایی خود صرفنظر کند زیرا در صورتیکه این خبر صحت داشته باشد، چین، می‌تواند نظامیان خود را در این پایگاه مستقر کند، تسلیحات خود را در این پایگاه قرار دهد و ناوهای خود را به مناطق حساس نزدیک‌تر کند. 

پایگاه اطلا‌ع‌رسانی «هیل» وابسته به کنگره آمریکا همچنین گزارش کرده است که آمریکا و همپیمانان این کشور تلاش کرده‌اند تا کامبوج را از دادن مجوز به شرکت چینی برای ساخت فرودگاه بین‌المللی «دارا ساکور» که قرار است در سال 2020 افتتاح شود، منصرف کنند.

هیل مدعی است که این فرودگاه با اجازه 99 ساله، باند فرود دو مایلی دارد که مناسب هواپیمای حمل و نقل نظامی  چین است.

روابط بین کامبوج و چین از آگوست 2017 بعد از آن به پایین‌ترین سطح رسید که پنوم پن، واشنگتن را به مداخله در امور داخلی این کشور متهم کرد.

در ماه ژانویه، رسانه‌های گزارش کردند که پایگاه نیروی دریایی چین در ساحل کامبوج، به پکن اجازه دسترسی به یک پناهگاه جدید در منطقه جنجال‌برانگیز دریای جنوب چین را می‌دهد. پکن و آمریکا در این منطقه در خصوص موضوعات آزادی عبور و مرور دریایی با یکدیگر در جدال هستند.

روابط آمریکا و چین در ماههای اخیر به دنبال اقدام «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در تعیین تعرفه 200 میلیارد دلاری برای کالاهای چینی و همچنین مداخله آمریکا در امور «هنگ‌کنگ» و حمایت از اقدامات جدایی‌طلبانه تایوان، تیره و تار شده است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید