چرا پراید خودروی ایمنی نیست؟

کدخبر: ۲۹۶۵۹۸
اقتصاد نیوز:پراید یا ارابه مرگ خودرویی است که نام آن برای همه شما آشناست و همیشه صحبت‌های زیادی در مورد ایمنی این خودرو شنیده‌اید و دیده‌اید که در طی این سال‌ها این قوطی حلبی چه تعدادی از مردم را به کام مرگ برده است.
چرا پراید خودروی ایمنی نیست؟

به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از چرخان،پراید همان مزدا ۱۲۱ است که ابتدا در ژاپن تولید شد. ارتباط کاری این شرکت با فورد باعث شد طی چند ماه مزدا ۱۲۱ با نام فورد فستیوا در آمریکای شمالی تولید شود و فروش خوبی را تجربه کند زیرا آن زمان پراید به عنوان یک خودروی دانشجویی طرفداران زیادی داشت ولی به زودی به دلیل ایراد سازمان امنیت بزرگراه های آمریکا، جلوی تولید خودرو گرفته شد. در آن سال این خودرو ناامن ترین خودرو آمریکا نام گرفت. تولید پراید از 1987 در کره ادامه یافت و تا سال 2002 تولید شد اما با خریداری این خودرو توسط سایپا پراید از کره به ایران آمد و از آن زمان قتل ایرانیان توسط پراید شروع شد.

پراید خودرویی است که در سال 1986 به عنوان ناایمن‌ترین خودرو امریکا شناخته شد و تولید آن در سال 2019 توسط سایپا مایه شرمساری خودروسازی کشورمان است.

سایپا ادعا می‌کند :X۱۰۰ محصولی است که توانسته علاوه بر اخذ استانداردهای ۵۱ گانه اروپا ،تائیدیه استاندارد تصادفات از مراکز معتبر اروپائی را نیز اخذ نماید و با مقاوم سازی و استحکام در نقاط اصلی آن در کنار اقتصادی بودن، خودرویی ایمن برای مصرف کنندگان محسوب شود.

اما آن چیزی که مشخص است نشان می‌دهد که پراید هیچ تطابقی با معیارهای امروزی نداشته و حتی پروژه X100 هم ایمنی پراید را افزایش چشمگیری نداده و فقط راه مقابله با این موضوع توقف تولید پراید است. اما چرا تولید این خودرو پایان نمی‌یابد؟چرا پراید خودروی ایمنی نیست ؟ نوشته شده توسط " حامد محمدیدلایلی بسیاری وجود دارند که باعث استمرار تولید این خودرو می‌شوند. سود بالای فروش پراید، تیراژ بالا و عدم پیچیدگی فنی و ساختاری تولید این اتومبیل را راحت و پرسود نموده و بعید به نظر می‌رسد که افراد پشت پرده مانع از توقف تولید این خودرو شوند و با شعار تولید ملی سالانه هزاران نفر را به کام مرگ برند.چرا پراید خودروی ایمنی نیست ؟ نوشته شده توسط " حامد محمدیمهم‌ترین دلایل ایمنی کم پراید

1 – بدنه قدیمی : همانطور که اشاره شد طراحی بدنه این خودرو به سال‌ها پیش باز می‌گردد و این مشکل با اضافه کردن ورق‌های بیش‌تر به خودرو بهتر نمی‌شود. طراحی بدنه و پلتفرم مسئله‌ای است که خودروسازان جهانی همواره بر روی آن کار می‌کنند و کارکرد آن‌ها در اضافه کردن ورق‌های فلزی به اتومبیل ختم نمی‌شود.

2 – ضعف ستون‌ها

ستونهای پراید بسیار ضعیف و سست بوده و در تصادف‌ها به طور وحشتناکی شکسته می‌شوند به طوری که خودرو در یک تصادف به طور کامل مچاله شده و چیزی از سرنشینان باقی نمی‌ماند!

3- عدم جمع شدن صحیح کاپوت اتومبیل

استفاده از پلتفرم قدیمی باعث می‌شود تا در بیش‌تر تصادف‌ها کاپوت پراید به طور صحیح جمع نشود و احتمال مرگ سرنشینان در تصادف رخ به رخ بسیار بالا باشد.

4 – وارد شدن موتور به داخل کابین

سایپا ادعا کرده است که در پروژه X100 از این مشکل جلوگیری کرده است ولی آنچه در تصادف‌ها دیده می‌شود نشان می‌دهد که عملکرد سایپا کافی نبوده و همچنان در پراید با این مشکل مواجه هستیم.

کلام پایانی

امنیت خودروها یکی از چالش برانگیزترین مسئله‌ها در اتومبیل‌های امروزی است ولی این موضوع با خودروهای داخلی بیگانه بوده و در طی این چند سال توجهی بسیار کمی به آن‌ها شده است و آنچه امروزه مشاهده می‌کنیم بالا رفتن تیراژ خودروهای کم امنیت و حذف امکانات ایمنی از خودروهاست. (البته ایمنی خودروهای دیگر داخلی نیز همانند پراید بسیار ضعیف بوده و هیچ تطابقی با معیارهای امروزی ندارند)

متاسفانه در پایان باید بگوییم اگر یک ایرانی ماهانه 500 هزار تومان برای خرید پراید پس‌انداز کند می‌تواند بعد از 100 ماه یک پراید بخرد!

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید