دستگل یک آقازاده در زمینه قاچاق یک فیلم سینمایی پرحاشیه
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از «تابناک»؛ موج تازه قاچاق فیلمهای سینمایی با دو فیلم پرفروش سینمای ایران به راه افتاده و ابتدای خردادماه تصاویری از فروش نسخه قاچاق فیلمهای «متری شیش و نیم» و «رحمان 1400» در فضای مجازی منتشر شد. در نخستین روزهای مرداد نیز فیلم سینمایی «شبی که ماه کامل شد» که هنوز روی پرده عریض سینماست، قربانی این بازی شد و نسخه پردهای این فیلم نیز همچون دو فیلم دیگر در معابر عمومی و همچنین پیامرسانهایی چون تلگرام دست به دست گشت.
سعید روستایی کارگردان فیلم متری شیش و نیم همان زمان در واکنش به این تصاویر در حساب کاربریاش در اینستاگرام نوشت: «به نظرتون توی اون دیویدی چیه؟ آیا دیویدی خامه؟ آیا دیویدی سوختست؟ آیا یه فیلم قدیمیه؟ اگه اینا نیست چیه؟ امیدوارم هرچی هست متری شیش و نیم نباشه. به حرفهای فروشنده گوش کنید لطفاً حتماً» و حالا سیدجمال ساداتیان تهیه کننده این فیلم در واکنشی دیرهنگام ادعا کرده است: «چرا فیلمی که به امانت جایی گذاشته شده اینطور منتشر شود؟ مدارکی دارم که برخی دوستان اذعان داشتند فیلم را از دوستان وزارت ارشاد گرفته و در خانه تماشا کردند.»
سوای میزان صحت و سقم ادعای ساداتیان، واقعیت این است که چه متری شیش و نیم و چه شبی که ماه کامل شد، نسخه پردهای هستند. نسخه پردهای فیلمهای سینمایی معمولاً در سالنهای سینمای کممخاطب و به طور خاص سانسهای کمبیننده این سالنها بدون هماهنگی با صاحبین سالنها ضبط میشود؛ اما نتیجه عدم دقت و نظارت صاحبین این سالنهاست. این نسخهها معمولاً کیفیت بالایی ندارند، ولی برای گروهی از مخاطبان کنجکاو تأثیرگذار است و به ریزش فروش فیلم منتهی میشود.
البته با توجه به اینکه نسخه پردهای متری شیش و نیم حاوی سکانسهایی که در نسخه عرضه شده برای نمایش عمومی در سالنهای سینما وجود دارد، ماجرا تا حدودی مشکوک است و چه بسا انگیزههایی فراتر از مباحث مالی و فروش چند نسخه از این فیلم در خیابان مطرح بوده باشد. البته باید منتظر تحقیقات بود تا مشخص شود در نهایت چه شخصی پشت این ماجراست؛ هرچند بسیار بعید است که این پرونده نیز فرجامی داشته باشد، چرا که تاکنون قریب به اتفاق پروندههای قاچاق فیلم بیفرجام بوده یا دست کم افکارعمومی از فرجام آنها بیاطلاع است.
در این میان «تابناک» همزمان با این حواشی، به یک اتفاق مشابه میپردازد که در زمان یکی از وزرای پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی رخ داد. وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی دی وی دی فیلم «عصبانی نیستم» به کارگردانی رضا درمیشیان که پس از کش و قوس فراوان اکران شد را به خانه میبرد تا در محفل خانوادگی این فیلم را تماشا کند! از قضا یکی از وزرای وقت از وزیر وقت فرهنگ و ارشاد درخواست میکند دی وی دی این فیلم را داشته باشد تا تماشا کند و وزیر وقت نیز دی وی دی را در اختیار قرار میدهد!
آقازاده وزیر وقت در یک مهمانی در لندن فیلم را برای دوستانش نمایش میدهد و دقیقا پس از این مهمانی فیلم لو میرود و بدین ترتیب، نسخهای از فیلم که عبارت «نسخه بازبینی» بر روی آن درج شده بوده، قاچاق میشود و لو میرود! اشتباه آقازاده وزیر وقت این بوده که محرمانگی ماجرا را به دوستانش توضیح نداده و برخی از مهمانان پس از این مهمانی در مواجهه با برخی از وامل این فیلم بابت کیفیت این فیلم که در خانه آقازاده وزیر وقت دیدهاند، تبریک گفتهاند.
در ابتدا تلاش شد گناه به گردن کارگردان انداخته شود و حتی به دروغ ادعا شد کارگردان نسخه بازبینی را به جایی به جز سازمان سینمایی نیز داده اما کارگردان تکذیب کرد و «تابناک» همان زمان با توجه به اطلاع از پشت پرده ماجرا نسبت به این حرکت زشت اعتراض کرد. بر اساس اطلاع تابناک، کارگردان این فیلم در نهادهای قضایی شکایت کرده اما هنوز این شکایت منتج به نتایج خاصی نشده است.