خارجیها همچنان در سبد خرید فوتبال ایران
روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: پس از وقفهای نسبتا طولانی حالا هواداران فوتبال انتظار شروع لیگی پرهیجان را میکشند اما لیگ جدید در شرایطی آغاز خواهد شد که باشگاهها نسبت به سالهای قبل از لحاظ شرایط مالی دچار مشکلات بیشتری هستند و بیم آن میرود که این موضوع روی کیفیت لیگ اثر منفی داشته و در ادامه بازیکنان و کادر فنی تیمها بهدلیل عدم دریافت مطالبات خود مانند سالهای قبل وارد فضای اعتصاب و تحریم تمرینات شوند. این در حالی است که بیپولی در روزهای اخیر به فدراسیون فوتبال هم سرایت کرده و آنها برای پرداخت مطالبات ویلموتس هم به مشکل خوردهاند.
به همین دلیل تصور میشد فضای لیگ برتر جدید با سالهای قبل، حداقل از نظر تعداد بازیکنان و کادر فنی خارجی متفاوت باشد و باشگاهها با توجه به نوسانات ارزی و افزایش میزان برابری دلار با پول ملی ایران تمایلی به استخدام خارجیها نداشته باشند؛ چراکه در سالهای اخیر بسیاری از باشگاههای ایرانی برای پرداخت دستمزد بازیکنان و مربیان خارجی خود که باید با دلار یا یورو انجام میگرفت با مشکلات بزرگی روبهرو شدند و ماحصل این اتفاق شکایات متعدد از آنها در مراجع بینالمللی بود که گاهی این باشگاهها را مجبور میکرد چند برابر میزان بدهی خود به خارجیها را پرداخت کنند.
در این میان محتمل بود دو باشگاه پرسپولیس و استقلال که از این مسیر زخمهای عمیقی را تجربه کردند برای فصل آینده از خرید بازیکنان خارجی پرهیز کنند اما حالا واقعیت چیز دیگری را نشان میدهد. بهصورت کلی سرخابیها و دیگر باشگاهها بیتوجه به هزینههای گزاف برای فصل آینده، تمایل خود را به خرید بازیکنان و کادر فنی خارجی نشان دادهاند. مثلا در پرسپولیس آنها رادوشوویچ کروات و بشار رسن عراقی را حفظ کردند و حالا در آستانه عقد قرارداد با جونیور براندائو، مهاجم برزیلی خود هستند که گفته میشود دو طرف به توافقات نهایی رسیدهاند. این در حالی است که کادر فنی آنها هم دستمزد خود را به دلار دریافت خواهد کرد.
در استقلال نیز این رویه حفظ شده است. آنها برای فصل آینده با شیخ دیاباته قرارداد بستند و میلیچ کروات نیز که بر سر خرید او جنجالهایی بهوجود آمد با آبیها توافق کرده است. استراماچونی ایتالیایی و دستیاران خارجی او هم دریافتی دلاری خواهند داشت. این در حالی است که باشگاههای سپاهان و تراکتورسازی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. سپاهان برای راضی کردن کیروش برای عقد قرارداد جدید هزینه هنگفتی کرده و کومان و وولیسیانی را بهعنوان دو بازیکن خارجی در لیست خود دارد. تراکتورسازی نیز از سال قبل بازیکن ژاپنی خود را حفظ کرده و حالا با تشخیص دنیزلی، سرمربی ترکیهای خود دو بازیکن خارجی دیگر به نامهای مازولا و ویلیان کاسرس را به ترکیب خود اضافه کرده است. این در شرایطی است که حداقل ۴ باشگاه دیگر لیگ برتری مانند پارس جم جنوبی، ذوب آهن، فولاد و گلگهر نیز به سمت استخدام بازیکنان خارجی رفتهاند. با این شرایط آیا باشگاهها توان پرداخت حقوق این بازیکنان راخواهند داشت؟ آیا وضعیت مالی لیگ بهتر خواهد شد و باشگاهها از شکایتهای آتی در امان خواهند بود؟ بعید به نظر میرسد.»