خاطرات کمال تبریزی از اشغال سفارت آمریکا/ دانشجویان و گروگانها تختهنرد بازی میکردند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، کمال تبریزی کارگردان سینما که در ماجرای اشغال سفارت آمریکا در ۱۳ آبان ۵۸ حضور داشته در گفت وگویی با خبرآنلاین به بیان خاطرات آن روزها پرداخت و گفت: از صحنههای جالبی که به یاد دارم این بود که همه گروگان ها یک میزبان داشتند یعنی یک دانشجو وظیفه نگهبانی از یک یا چند گروگان را برعهده داشت به طوریکه برای گروگانهای خانم نگهبان خانم و برای مردها یک میزبان مرد در نظر گرفته شده بود.
وی گفت: فضا هم به شکلی بود که گروگان ها در فضای اتاق آزاد بودند و اینگونه نبود که گروگانها دست بسته باشند بلکه با دانشجوها تخته نرد بازی می کردند، کتابهای دکتر شریعتی را میخواندند، مثلا یکی از دانشجویان را به خاطر دارم که برای یکی ازگروگانها کتاب دکترشریعتی را می خواند و تحلیل می کرد. حتی با هم نقاشی می کشیدند و غذا می خوردند و در واقع گروگان ها و دانشجویان کاملا با هم رفاقت و همنشینی داشتند. این گونه نبود که فضای گروگان و گروگانگیری واقعی باشد اگرچه انعکاس بیرونی آن تحت عنوان گروگانگیری بود اما در درون و در واقع با یکدیگر همزیستی مسالمت آمیز داشتند.
تبریزی در بخش دیگری از این گفتگو گفت: دانشجویان به دنبال اشغال سفارت نبودند چون امکاناتی در اختیار نداشتند و تصور این بود که یکی دو ساعت بیشتر آنجا حضور ندارند و موضوع تمام می شود اما یک دفعه ماجرا تبدیل به یک گروگانگیری شد.