آغاز رکود سینماها
به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از ایلنا، بعد از دو نوبت اکران موفق فیلمها در عید نوروز و عید سعید فطر تصور میشد که این فروش در تابستان نیز ادامه پیدا کند اما نه تنها این امر محقق نشد بلکه کاهش فروش فیلمها در تابستان شگفتی پخشکنندگان و تهیهکنندگان را به دنبال داشت و بسیاری از آنها بر این نکته اذعان داشتند که فروش به شدت کاهش یافته است.
نگاهی به آمار فروش تیر و مرداد سال 98 و مقایسه آن با همین مدت زمان در سال 97 گفتههای سینماداران را تایید میکند در تیرماه 98 تا امروز حدود 2 میلیون و 699 هزار نفر به سینما رفتند و حدود 29 میلیاردو و 491 میلیون تومان درآمد حاصل از فروش فیلمها بوده است. درحالیکه در همین مدت در سال 97 ، 2 میلیون و 360 هزار نفر به سینما رفتند و 21 میلیاردو و 648 میلیون تومان درآمد حاصل از بلیتفروشی سینماها بوده است.
در مرداد 98 نیز تا امروز یک میلیون و 960 هزار نفر به سینماها رفتند و حدود 21 میلیاردو و 567 میلیون تومان بلیتفروشی شده اما در مرداد 97 تعداد سه میلیون و 221 هزار نفر به سینما رفته بودند و 28 میلیاردو و 161 هزار تومان درآمد کسب شده است.
این آمار نشان میدهد به جز در مواقعی که افزایش قیمت بلیت باعث افزایش درآمد شده، در سایر موارد به خصوص با مقایسه مردادماه دو سال 97 و 98، مشاهده میکنیم که با افت محسوس فروش و مخاطبان سینما روبرو هستیم و درصد این افت به 30 درصد نیز رسیده است.
محمدقاصد اشرفی (رئیس انجمن سینماداران) با تایید کاهش محسوس فروش فیلمها در تابستان 98 نسبت به تابستان 97 گفت: متاسفانه وضعیت فروش فیلمها نه تنها خوب نیست بلکه همینطور رو به کاهش است و هیچکدام از فیلمهای اکران شده در تابستان 98 تا امروز نتوانستهاند آن گونه که باید مخاطبان را به سینماها بکشانند.
اشرفی ادامه داد: یکی از دلایل اصلی این مساله چیدمان غلط فیلمها در دو نوبت گذشته اکران در عید نوروز و عید سعید فطر بود. در این دو نوبت همه فیلمهایی که پیشبینی میشد جذاب باشند و مخاطب زیادب را به سینما بیاورند در کنار هم و به صورت همزمان اکران شدند که نه تنها در بعضی موارد به فروش خود ضربه زدند بلکه در فروش سایر فیلمها نیز اثر گذاشتند.
وی ادامه داد: اگر چینش فیلمها به شکلی بود که تعدادی از فیلمهایی که در تابستان اکران شدند در عید نوروز و عید فطر اکران میشدند قطعا فروش بهتری داشتند و فیلمهایی که به فروش عالی در نوروز یا عید فطر نرسیدند، میتوانستند با اکران در تابستان درآمد بیشتری کسب کنند.
اشرفی با اشاره به اینکه وضعیت روند اکران و افت محسوس فروش فیلمها تا پایان شهریور و حتی نیمههای مهرماه ادامه خواهد داشت، گفت: بر اساس فیلمهایی که تا امروز اکران شده و فیلمهایی که منتظر اکران هستند نمیتوان چشمانداز روشنی برای تغییر وضعیت اکران مشخص کرد و قطعا تا پایان شهریور این روند نزولی جذب مخاطب به سینماها ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: در شهریورماه با آغاز ماه محرم اکثر مردم به فعالیتهای مذهبی بعد از پایان کار و شبها روی میآورند و همزمانی این مساله با زمان اکران فیلمها قطعا ریزش مخاطبان را در سینماها به دنبال خواهد داشت. از سوی دیگر هیچ فیلم مناسبی برای ماه محرم امسال وجود ندارد که آن را بتوان اکران کرد و امیدوار بود که کمی از کاهش این رونق کم کنند.
رئیس انجمن سینماداران ادامه داد: قطعا رکود سینماها در بحث فروش تا نیمه مهرماه ادامه خواهد داشت و شاید بتوان امیدوار بود که از نیمه مهرماه به بعد با اکران فیلمهای متفاوت و جدید فروش افزایش پیدا کند.