آشنایی با علل ریزش مو در زنان
به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از ایمنا، حدود ۱۰۰ هزار تار مو روی پوست سر هر فرد قرار دارد که هر کدام چرخه حیات مخصوص خود را دارد. در واقع هر فولیکول، یک تار مو به وجود میآورد که هر ماه حدود نیم اینچ رشد میکند و به مدت دو تا ۶ سال زنده است؛ زمانی که دوره حیات دیگری شروع میشود، آن تار مو میافتد. اگر روزانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ تار موی خود را ازدست میدهید نگران نباشید زیرا این موضوع کاملا طبیعی است. اما اگر متوجه شدید که بیش از حد دچار ریزش مو هستید یا تار موهای شما در حال نازک شدن است، باید به پزشک مراجعه کنید. ریزش مو دلایل زیادی دارد که در ادامه به بررسی بعضی از این موارد میپردازیم:
مشکلات تیروئیدی
غده تیروئید در بدن هورمونهای متفاوتی تولید میکند که سرعت سوخت و ساز بدن را تنظیم میکند. عملکرد غیر عادی غده تیروئید باعث میشود که این هورمونها به طور نامتعادل در بدن ترشح شود، در نتیجه ریزش مو آغاز میشود. موضوع قابل توجه اینکه پرکاری و کمکاری غده تیروئید، هر دو باعث ریزش مو و همچنین خشکی مو در میان زنان میشود. بنابراین زمانی که ریزش مو به دلیل مشکلات تیروئیدی باشد، درمان آن اهمیت بیشتری پیدا میکند.
سندرم تخمدان پلی کیستیک
اگر فردی به سندرم تخمدان پلی کیستیک مبتلا باشد، هورمونهای بدن او در شرایط بدی قرار خواهد گرفت، به گونهای که بدن فرد بیشتر هورمونهای مردانه ترشح میکند. این اتفاق باعث میشود موهای زائدی روی صورت و بدن رشد کند، در حالی که موهای سر نازکتر و سرعت ریزش آنها بیشتر از قبل میشود. علائم دیگر این سندروم شامل افزایش وزن و بروز لک روی صورت است، اما گاهی اوقات کاهش ضخامت مو و ریزش مو، تنها نشانه این بیماری است.
طاسی منطقهای
طاسی منطقهای به ریزش ناگهانی موها در یک منطقه دایرهای شکل روی سر گفته میشود. در واقع عامل این اتفاق سیستم ایمنی بدن فرد است، زیرا به طور اشتباهی به فولیکولهای سالم مو حمله میکند. در بیشتر موارد، این آسیب دائمی نیست و موها در طی ۶ ماه تا یک سال دوباره رشد میکند. برخی افراد همه موهای سر و بدن خود را به صورت ناگهانی از دست میدهند، البته این موارد بسیار نادر است.
عفونت قارچی پوست سر
قارچ پوست، نوعی عفونت است که بر پوست سر و موها اثر میگذارد و باعث ریزش مو، پوستهریزی، خارش پوست سر و بروز لکههای قرمز میشود. عفونت قارچی، فولیکول مو را تضعیف یا از بین میبرد. این نوع قارچ به راحتی به افراد دیگر نیز منتقل میشود. پزشکان معمولا با داروهای ضد قارچ این بیماری را درمان میکنند. بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به این مشکل، رعایت بهداشت عمومی و فردی است.
زایمان
زنان باردار ممکن است در زمان بارداری خود متوجه شوند که موهای سر آنها بیشتر شده است. دلیل این اتفاق ترشح زیاد هورمونهایی است که مانع ریزش مو میشود، اما بعد از زایمان، ریزش مو به سرعت افزایش پیدا میکند و فرد ناگهان تعداد زیادی از تارهای موی خود را از دست میدهد. ممکن است دو سال طول بکشد که این ریزش مو به حالت طبیعی خود برگردد.