رئیسجمهوری فرانسه: با روحانی تماس خواهم گرفت
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا بنابر ویدیویی منتشره در روز سه شنبه بر روی توییتر تارنمای کاخ الیزه، «امانوئل مکرون» دراظهارات خود در کنفرانس خبری پایانی چهل و پنجمین اجلاس سران گروه 7 در بیاریتز به خبرنگاران افزود: همکاری سه کشور اروپایی که توافق را امضا کرده ایم خیلی مهم است و تمام طرف ها باید با احتیاط رفتار کنند.
او تصریح کرد: فرانسه با ایران صحبت کرد که به یک وضعیت روشن تری برسد و یک پیام مثبت در باره قصد خودمان درباره ایران و آمریکا و شرایطی که وجود دارد داشته باشیم.
مکرون گفت: همچنین یک دیدار، اگر شرایط مثبت باشد به وجود بیاید. امیدوارم به راه حلی برسیم و آن را اجرا کنیم.
رئیس جمهوری فرانسه با تشکر از نخست وزیر ژاپن و راهکار ارایه شده از سوی وی اظهار داشت: با روحانی تماس خواهم گرفت و در این زمینه با او گفت و گو می کنم.
رئیس جمهوری اسلامی ایران امروز(سه شنبه)درمراسم آغاز ساخت مسکن در قالب طرح اقدام ملی تولید مسکن با بیان اینکه سیاست ما تعامل گسترده با جهان است، گفت: اگر کسی بخواهد با حسن روحانی عکس بگیرد، این کار امکان پذیر نیست مگر آنکه روزی از تمام تحریمهای ظالمانه دست بردارد و به حقوق ملت ایران احترام بگذارد.
«محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران نیز در واکنش به اظهارات مکرون رئیس جمهوری فرانسه مبنی بر آمادگی این کشور برای برگزاری ملاقات میان ترامپ و روحانی گفت: در سفر بیارتز گفتم دیداری بین رئیس جمهوری ایران و ترامپ قابل تصور نیست.
بحران اوکراین
مکرون همچنین درباره بحران اوکراین گفت: در ماه سپتامبر نشستی در فرمت نرماندی در این زمینه و درباره مسائلی که در خصوص اوکراین و روسیه داریم برگزار و این مساله را پیش خواهیم برد.
او افزود: فکر می کنیم شرایط آماده است تا اجلاسی در سطح روسای جمهوری برگزار شود. محتاطانه در این زمینه عمل می کنیم. هفته های گذشته گام های مثبتی برداشتیم و به سمت جلو رفیتم.
مکرون در خصوص دعوت از روسیه به گروه ۷ گفت: نتوانستیم به نتیجه برسیم که روسیه را دعوت کنیم تا به جمع ما بپیوندد.
وی تاکید کرد: برای دعوت عضو جدید تمام ۷ عضو گروه باید در این زمینه به توافق برسند شاید بتوانیم به عنوان مهمان آنها را دعوت کنیم.درحال حاضر رییس گروه ۷ هستم و مهم است که بتوانم راهکاری برای این مسائل پیدا کنم و در اجلاس نرماندی این اتفاق بیفتد.
گروه تماس اوکراین (نرماندی فرمت) شامل نمایندگان ۴ کشور آلمان، روسیه، اوکراین و فرانسه است که با هدف حل جنگ در شرق اوکراین در ششم ژوئن ۲۰۱۴ پایه گذاری شد.
آفریقا در گروه ۷
او همچنین درباره حضور رهبران آفریقایی حوزه "ساحل" در اجلاس گروه ۷ گفت: غیر از اعضای گروه ۷ ، کشورهای آفریقایی و سازمان ملل را هم به جمع خود اضافه کردیم. تمام اعضای گروه ۷ و اتحادیه آفریقا حمایت می کنند.
چهل و پنجمین اجلاس کشورهای عضو گروه هفت که از روز شنبه در تفرجگاه ساحلی بیاریتز فرانسه با حضور رهبران جهان و ۵ هزار تن از مقام های ارشد از اروپا، آمریکا و آفریقا و همچنین سازمان ها و نهادهای بین المللی از جمله سازمان تجارت جهانی، بانک جهانی و اتحادیه اروپا آغاز شده بود روز گذشته - دوشنبه - بدون بیانیه پایانی اما با یک جمع بندی در خصوص موضوع های مختلف به کار خود پایان داد.
سند جمع بندی و در عین حال کوتاه گروه ۷ روز دوشنبه با اشاره به مسایل و موضوعات کلیدی نظیر تجارت جهانی، ایران، اوکراین، لیبی و هنگ کنگ از سوی میزبان منتشر شد.
دولت فرانسه به عنوان میزبان نشست سران گروه هفت، سند جمعبندی این نشست را به نمایندگی از رهبران هفت کشورحاضر در این نشست منتشر کرده است.
در این سند که بخش هایی از آن از سوی شبکه "سی ان ان " منتشر شد، به موضوعات کلیدی نظیر تجارت جهانی، ایران، اوکراین، لیبی و نیز مقابله با بحران آتش سوزی در جنگل های آمازون و تغییرات آب وهوایی اشاره شده است.
از بندهای این سند تاکید رهبران گروه هفت بر داشتن وحدتی عالی و نیز برخورداری از روحیه مثبت در قبال موارد بحث شده در این نشست است.
تجارت جهانی: در خصوص تجارت جهانی، گروه هفت در قبال تجارت جهانی آزاد و عادلانه و ثبات اقتصاد جهانی متعهد است.
گروه هفت از وزیران دارایی کشورهای این گروه میخواهد که وضعیت اقتصاد جهانی را رصد کنند. بر این اساس، گروه هفت خواهان تغییر عمیق سازمان تجارت جهانی به منظور اثرگذاری بیشتر در حفاظت از داراییهای فکری، حل سریعتر اختلافات و مقابله با اقدامات تجاری ناعادلانه است.
این گروه متعهد است که در سال ۲۰۲۰ به توافقی دست یابد که موانع مقرراتی را تسهیل کند و نظام مالیاتی بینالمللی را در چارچوب سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) به روز سازد.
ایران: ما به طور کامل در خصوص دو هدف کاملا دیدگاه مشترک داریم؛ اطمینان از این که ایران هرگز به سلاح هستهای دست نیابد و نیز صلح و ثبات در منطقه تقویت شود.
اوکراین: به منظور دست یافتن به نتایج ملموس در خصوص بحران اوکراین، قرار است فرانسه و آلمان نشستی را در چارچوب نرماندی در هفتههای پیش رو برگزار کنند.
بحران لیبی: ما در لیبی از متارکه در جنگ حمایت میکنیم که می تواند به یک آتشبس پایدار منتهی شود. ما معتقدیم که تنها راهکار سیاسی میتواند تضمین کننده ثبات در لیبی باشد.
ما به دنبال کنفرانسی بینالمللی هستیم که تمامی ذینفعان و بازیگران منطقه ای دخیل در این مناقشه در آن شرکت کنند. در این زمینه ما از اقدامات سازمان ملل و اتحادیه آفریقا در زمینه ایجاد امکان برگزاری کنفرانس میان جناحهای مختلف لیبی حمایت میکنیم.
هنگکنگ: گروه هفت بر اهمیت و موجودیت اعلامیه سال ۱۹۸۴چین و انگلیس، در خصوص هنگکنگ تأکید میکند و خواهان اجتناب از خشونت است.