درمان بیماری تپش قلب
به گزارش اقتصاد نیوز، سیدهاشم سزاوار متخصص قلب و عروق در گفتوگو با اشگاه خبرنگاران جوان، درباره تپش تند قلب اظهار کرد: افراد در هر سنی ممکن است دچار تپش شدید قلب یا لرزش بدن شوند که دلایل مختلفی دارد. اما شاید بدون علائم و آهسته باشد که باید بررسی شود و در این مواقع آریتمی بیصدا رخ خواهد داد.
وی در ادامه افزود: آریتمی قلبی میتواند اضطراری یا بدون خطر باشد؛ اگر احساس کردید ضربان قلب شما به طور غیرمعمول میزند، حتماً برای چکاپ به پزشک مراجعه کنید.
وی درباره علائم و نشانههای این مشکل بیان کرد: یکی از علائم شایع، تندتند زدن ضربان قلب است که با چک کردن آن میتوان فهمید در دقیقه چقدر نبض میزند و آیا از حالت طبیعی خارج شده است یا خیر. غش کردن یا احساس نزدیک بودن به مرگ، درد قفسه سینه، سرفه ناخودآگاه، تنگی نفس هم از علائم دیگر این عارضه است.
متخصص قلب و عروق درباره علل این عارضه اظهار کرد: علل این عارضه ممکن است هر چیزی باشد، اما بیشترین عواملی که میتوانند تاثیرگذار باشند، بیماریهای خاص قلبی، استرس و اضطراب هستند. البته این حالت یعنی تپش تند قلب بیشتر در افراد جوانی که هیچ شواهد بیماری خاصی در آنها وجود ندارد ظاهر میشود. اما در سنین کهنسالی، به دلیل سرخرگهای قلبی آنهاست که این عارضه رخ میدهد.
وی درباره تشخیص بیان کرد: تشخیص ممکن است شامل نوار قلب باشد؛ گاهی بیمار را بستری میکنند تا یک سری آزمایشات و عکسبرداریهای مورد نیاز صورت گیرد.
سزاوار درباره درمان این عارضه گفت: زمانی که در فرد این علائم ظاهر میشود، باید فوراً به پزشک مراجعه کند. گاهی اوقات با یک سری اعمال میتوان ضربان قلب را پایین آورد. نگاه داشتن نفس بهطور کوتاهمدت، نیشگون گرفتن از پوست بازو به قدری که باعث درد شود، زدن آب سرد به صورت، فرو بردن سر در آب سرد به مدت کوتاه یا دوش آب سرد بهطوری که آب فقط روی سر ریخته شود از این دست اعمال هستند. همچنین با دست بینی و دهان خود را بگیرید و سعی کنید به ملایمت هوا را از بینی خارج کنید، به طوری که احساس کنید پردههای گوش به سمت بیرون حرکت میکنند. ناحیه کاروتید گردن را ماساژ دهید، البته این کار باید به آرامی انجام شود.
وی تاکید کرد: حتماً ماساژ دادن با دستور پزشک و کمک پرستار انجام شود.