زمان تست اینترنت 5G در ایران
به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از گجت نیوز،برای تعریف نسل پنجم اینترنت میتوان به ویژگی مهم آن یعنی انتقال سریع اطلاعات اشاره کرد؛ زیرا این فناوری قادر است اطلاعات را تا 40 برابر سریعتر از نسل چهارم موبایل انتقال دهد که سرعت انتقال بسیار چشمگیری محسوب میشود. از این رو بسیاری از کشورها برای ارائه این فناوری به شهروندان خود در حال آمادهسازی زیرساختهای مورد نیاز هستند. کارشناسان فعال در این حوزه پیشبینی میکنند از سال 2020 نسل پنجم شبکه موبایل در کشورهای مختلف عرضه میشود و تا 5 سال آینده این فناوری همهگیر خواهد شد. اینترنت 5G میتواند دسترسی آسان به اطلاعات را افزایش دهد که همین موضوع زندگی بشر را بار دیگر متحول میکند.
از مهمترین ویژگیهای اینترنت 5 جی میتوان به افزایش سرعت دریافت اطلاعات و کاهش تاخیر در ارسال اطلاعات اشاره کرد که باعث گسترش 250 درصدی اینترنت اشیا خواهد شد. از این رو میتوان پیشبینی کرد که طی فقط 5 سال آینده گسترش ماشینهای خودران، شبکه هوشمند حمل و نقل و ایجاد شهرهای هوشمند تحقق پیدا خواهد کرد.
تحول زندگی بشر با اینترنت 5G
با همهگیر شدن نسل پنجم اینترنت باید منتظر تحول زندگی بشر باشیم. این تحول را میتوان شامل افزایش سرعت اتصال در خودروهای هوشمند، خانه و شهر هوشمند دانست و حتی باید انتظار واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، سلامت و پزشکی از راه دور و آموزش از راه دور را داشته باشیم. کارشناسان بر این باورند به کمک اینترنت 5G تمامی بخشهای مختلف زندگی به شبکه 5G متصل خواهند شد و کاربران به معنای واقعی کلمه واقعیت مجازی و واقعیت افزوده را لمس خواهند کرد.
هوش مصنوعی به کمک نسل پنجم اینترنت میتواند در سیستمهای خودران به پردازش اطلاعات بپردازد که طبق پیشبینی کارشناسان به کمک چنین قابلیتی دیگر خودروهای شخصی به تعداد فعلی در شهرها تردد نخواهند داشت؛ زیرا با افزایش تولید خودروهای خودران که از سنسورهای متعددی بهره میبرند و همچنین با افزایش تولید و عرضه تاکسی رباتها، دیگر به رانندگی توسط کاربر نیازی نخواهد بود. به طور کلی نسل پنجم اینترنت فرایند فعلی حمل و نقل را دگرگون خواهد کرد. همچنین سیستمهای مدیریت ترافیک بر مبنا هوش مصنوعی و ارتباطات بر اساس اینترنت 5G بسیار کارآمد خواهند شد.
طی 3 ماه آینده نقطه راهاندازی فناوری 5G آماده خواهد شد
حسین فلاح جوشقانی، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در خصوص اینکه برای ارائه نسل پنجم اینترنت در کشور چه برنامهریزیهایی انجام شده است، عنوان کرد طبق بررسیهایی که برای ورود به فناوری 5G انجام دادهایم، هفت موضوع در دستور کارمان قرار گرفت که برای اجرا و بررسی این هفت مورد کارگروهی با حضور مسئولان مربوطه و اپراتورهای تلفن همراه کشور ایجاد شده است. فلاح جوشقانی در ادامه افزود:
اولین موضوع به طیف فرکانسی مناسب اینترنت 5G مرتبط است که قادر باشد اینترنت بالای یک گیگابیت بر ثانیه را پوشش دهد. از این رو میبایست روی باند فرکانسی 3500 گیگاهرتز و طیف فرکانسی 700 و 800 گیگاهرتز تمرکز کنیم که در این حوزه تمامی جوانب را مورد بررسی قرار خواهیم داد. تدوین نقشه دسترسی به اینترنت 5G تا سه ماه آینده آماده خواهد شد. در این راستا با استفاده از این نقشه قادر خواهیم بود جوانب مربوط به زیرساختهای ارتباطی مورد نیاز را به دست آوریم. چرا که در فناوری 5G علاوه بر آنتنهای BTS، نیازمند زیرساختهای مبتنی بر فیبر نیز هستیم تا بتوانیم به مشترکان اینترنت با سرعت بالای یک گیگابیت بر ثانیه ارائه کنیم. این موضوع نیازمند داشتن زیرساختهای قوی است.
فلاح جوشقانی در ادامه تاکید کرد نسل پنجم اینترنت از سال 2020 به شکل جدی در جهان راهاندازی میشود و برآورد میشود تا سال 2022 همهگیر شود. از این رو در این کارگروه برای بهرهگیری از فناوری فایو جی طرح تجاری آن در دستور کار قرار گرفت. وی افزود در این طرح میبایست مشخص گردد مدل اقتصادی و هزینهای فناوری 5G به چه میزان خواهد بود و اپراتورها نیز به مشترکان خود چه قابلیتهایی را ارائه خواهند داد.
برای ارائه پهنای باند به 5G محدودیتی وجود ندارد
سجاد بنابی، نایب رئیس هیئتمدیره شرکت ارتباطات زیرساخت در این خصوص اظهار کرد:هر مقدار پهنای باندی که مورد نیاز اپراتورهای موبایل برای اینترنت 5G باشد از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت به آنها ارائه خواهد شد. فناوری 5G بیشتر بر تجهیزات لایه دسترسی تمرکز داشته که در این حوزه اپراتورهای موبایل میبایست قادر باشند این تکنولوژی را بهروزرسانی کنند؛ اما در حوزه شبکه انتقال و دیتا که به زیرساختهای ارتباطی مربوط میشود، شرکت ارتباطات زیرساخت محدودیتی در ایجاد ظرفیتهای مورد نظر نخواهد داشت. در نسل پنجم اینترنت بیشترین موضوع متمرکز بر محدودیتهای حجم تامین اینترنت است؛ زیرا شبکهای که تاکنون در بهترین حالت ممکن اینترنتی با سرعتی 100 مگابیت بر ثانیه به مشتریان ارائه میکرد، باید حداقل اینترنتی با سرعت یک گیگابیت بر ثانیه را در دسترس کاربران قرار دهد. در این خصوص به پهنای باند شبکه انتقال نیاز خواهد بود که زیرساخت و بکبون آن آماده است.