ایران در دور زدن تحریمهای نفتی استاد شده است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از کیهان، اویل پرایس نوشت: ایران روشهای مختلفی برای انتقال مخفیانه محمولههای نفتیاش دارد، به طوری که بسیاری از مراکز رهگیری محمولهها تلاش میکنند به اطلاعات موثقی در این زمینه دست یابند اما تهران در این زمینه استاد شده است.
«دوین گوگگان» مدیر جهانی اطلاعات نفتی موسسه «گن اسکیپ» گفت: ایران بهتر از آنچه دیگران انتظار داشتهاند، نفت خود را به دیگران میفروشد.
سرویس ردیابی نفتکشها موسوم به «تانکر ترکرز» نیز اعلام کرد ایران بیش از سطح انتظار دیگران، خوب عمل میکند به طوری که بیش از 800 هزار بشکه در روز نفت خام و محصولات میعانی صادر کرده که از این رقم، مقصد بیش از 400 هزار بشکه در روز، ناشناخته است.
به گفته «سمیر مدنی» یکی از موسسان سرویس ردیابی نفتکشها، این بشکههای نفتی در نهایت از طریق انتقال کشتی به کشتی، سر از کشتی دیگری درمیآورند و به احتمال زیاد، کشتیهای چینی دریافتکننده این محمولهها هستند.
منابع رازدار در صنعت ردگیری محمولههای نفتی نیز اعلام کردند مشکل اینجاست که نفتکشهای ایرانی به محض ترک بنادر، چراغ خاموش حرکت میکنند تا در راه رسیدن به بندر مقصد، از ردگیری مصون مانند.
«فلوریان تالر» مدیر اولین تحلیلگر نفتی دیجیتال جهان تحت عنوان «اویل ایکس» نیز گفت برای ردگیری موقعیت یک نفتکش با دستگاه گیرنده و فرستنده خاموش، به سیستمهای بسیار پیشرفتهای نیاز است.
این سیستم در دسترس همگان نیست و مسئله پیچیدهتر آنکه، نفتکشهای مختلف از روشهای مختلف رهگیری محمولهها استفاده میکنند.
به علاوه، انتقال محمولهها از کشتی به کشتی به روش دور زدن تحریمها برای ایران تبدیل شده و ردگیری محمولههای نفتی از ایران به مقاصدشان را دشوارتر کرده است.
محاسبات شرکت تحلیل دادههای گن اسکیپ حاکی است که از سه ماهه نخست سال 2018، تولید نفت ایران تنها به میزان تقریبی 15 درصد کاهش یافته است.
تحلیلگران این شرکت همچنین یادآور شدند با تولید حدود سه میلیون و 900 هزار بشکه نفت در روز در ایران، صادرات این کشور احتمالا به یک میلیون بشکه در روز میرسد.