ظریف: نمی‌توان همزمان تروریسم اقتصادی و مذاکره را دنبال کند

کدخبر: ۳۰۳۹۸۴
ظریف گفت : پیوستن آمریکا به ۱+۴ چه به عنوان ۵+۱ چه به عنوان میهمان، ضرورتش پایان دادن به جنگ اقتصادی علیه ایران است.
ظریف: نمی‌توان همزمان تروریسم اقتصادی و مذاکره را دنبال کند

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرگزاری مهر، محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان که ساعتی پیش وارد نیویورک شده است، گفت : سفر نیویورک فرصت خوبی برای دیدارهای رسانه ای و حضور در جمع اعضای اندیشکده هاست.

محمدجواد ظریف افزود : شرایط کنونی منطقه ، بین الملل ، پیمان شکنی های آمریکا و خطراتی که کاخ سفید ایجاد کرده و نظرات ایران درباره امنیت منطقه از جمله محورهای اصلی سخنرانی رییس جمهور در اجلاس عمومی سازمان ملل است.

وی درباره برنامه های خود نیز گفت:روز چهارشنبه جلسه وزرای خارجه ۴+۱ و پس از آن دیدار با وزرای خارجه انگلیس ، فرانسه و عمان را خواهم داشت.

ظریف گفت : شرایط بازگشت به میز مذاکره مشخص است و میز مذاکره برای اعضای برجام یا کسانی است که تعهداتشان را در قبال برجام اجرا می کنند.

وزیر امورخارجه کشورمان تصریح کرد: آمریکایی ها نمی توانند همزمان تروریسم اقتصادی یا به قول ترامپ جنگ اقتصادی علیه ایران را ادامه بدهند و فشار حداکثری را دنبال کنند و در عین حال بخواهند پشت میز مذاکره قرارگیرند.

ظریف گفت : پیوستن آمریکا به ۱+۴ چه به عنوان ۵+۱ چه به عنوان میهمان، ضرورتش پایان دادن به جنگ اقتصادی علیه ایران است.

وزیر امور خارجه درباره تصمیم امروز دولت ترامپ برای تحریم بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی هم گفت: تحریم بانک مرکزی پیش از هرچیز نشان دهنده استیصال آمریکا است، آمریکایی ها هر تحریمی را که می توانستند عیه ایران انجام دادند، کاری که اکنون انجام می دهند، این است که بانک مرکزی که قبلا تحریم شده بود را با عنوان دیگری تحریم می کنند.

ظریف با خطرناک و ناپذیرفتنی خواندن این اقدام آمریکا افزود: البته این اقدامشان نشان دهنده تلاششان برای مانع شدن از خریدهای بین المللی و رسیدن غذا و دارو به مردم ایران است. این اقدام، نقض تمام تعهدات بین المللی نه تنها برجام بلکه نقض اصول شناخته شده بین المللی در مصونیت بانک های مرکزی است.

وی تاکید کرد: البته آمریکایی ها در این زمینه متعهد به مقررات بین المللی نبودند و صرفا آنها را بر اساس منافعشان تعبیر کرده اند. این اقدام خطرناک است و از یک طرف هم نشان دهنده عدم تعهد آمریکا به تعهدات بین المللی است.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، اضافه کرد: از طرف دیگر هم نشان دهنده این است که سیاست فشار حداکثری به پایان خود نزدیک شده است. وقتی یک موسسه را چندین بار با عناوین مختلف تحریم می کنند، نشان دهنده آن است که آنچه که فکر می کردند با سیاست فشار حداکثری می توانند در ظرف چند ماه مردم ایران را به زانو درآورند، شکست خورده است.

ظریف تصریح کرد: آمریکایی ها هرچه زودتر باید به این واقعیت اعتراف کنند و با یک روش آبرومندانه به این سیاست خود پایان دهند. اگر همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند توبه کنند و به میز مذاکره بازگردند، حتما به نتایج بهتری می رسند تا اینکه بانک مرکزی را دو یا چند بار تحریم کنند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید