موشکهای زیردریایی اتمی روسیه، آمریکا را خالی از سکنه میکند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اسپوتنیک، روزنامه آمریکایی نشنال اینترست در این باره نوشت: حتی اگر سایر نیروهای هسته ای روسیه «در حمله اول» از بین بروند، موشک های زیردریایی های اتمی این قدرت را دارند.
تحلیل گر این روزنامه می نویسد: «هر یکی از شانزده موشک پی۳۰ «بولاوا» در زیردریایی، شش کلاهک هستهای با قدرت ۱۵۰ کیلوتن حمل می کند که تقسیم شده و اهداف مختلف را از بین می برند. این بدان معناست که یک «بوری» قادر است به شهر و پایگاه های نظامی واقع در فاصله بیش از ۵.۸ هزار مایل، ۷۲ کلاهک هسته ای پرتاب کند که بر اساس قدرت مخرب ده برابر بمب پرتاب شده در هیروشیما است.»
به گفته ی وی در سال های جنگ سرد، زیردریایی های روسی پرسروصداتر از زیر دریایی های غربی بودند و بدان معناست که آسیب پذیریشان بیشتر بود. این مشکل را که در مقاله متذکر شده است در سال ۱۹۸۰ متوجه شدند، زمانی که شوروی از ژاپن و نروژ فناوری برای ساخت زیردریایی پروژه «شوکا-بی» آورد، زیردریایی که خفای صوتی آن با «اسب کاری نیروی دریایی آمریکا» یعنی زیردریایی درجه لس آنجلس برابری می کرد.
اکنون مجهز شدن زیر دریایی پروژه بوری آنرا « بی صداتر» کرده و قادر است بدون جلب توجه با سرعت بیشتر نسبت به زیردریایی درجه اوهیو حرکت کند.