با تمام قدرت از حق مردم چهارمحال و بختیاری دفاع خواهیم کرد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، علی کاظمی 18 مهرماه در گردهمایی کشت محصولات پاییزه در چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: در حال حاضر برخی از مناطق استان از جمله دشتها، مستعد کشاورزی است و دامداری و دامپروری استان میتواند جایگاه ویژهتری داشته باشد.
وی با اشاره به کاهش درآمدهای نفتی کشور، افزود: باید بتوان بودجه بدون نفت را برای کشور ارائه دهیم و شرایط را به گونهای فراهم کنیم که عمده درآمد نفت صرف زیرساختها شود.
کاظمی گفت: در این سالها اشتغالزایی در صنعت کمتر وجود داشته ولی در بخش کشاورزی از رونق و رشد خوبی برخوردار بوده است، بنابراین اگر به سمت کشاورزی نوین پیش میرویم باید فرهنگ کار در آن وجود داشته باشد.
وی در ادامه با اشاره به موضوع آب استان، تصریح کرد: اقدام ناشایستی دو روز گذشته خارج از قانون رخ داد و جمعی از مردم اصفهان محل آبگیر پروژه بن- بروجن که برای آب شرب مردم بوده را تخریب کردند.
نماینده مردم شهرستانهای اردل، فارسان، کیار و کوهرنگ در مجلس بیان کرد: بارها بیان کردیم اگر در هر گوشه از کشور مشکل آب شرب وجود داشته باشد؛ حاضر هستیم راه را باز کرده و کمک کنیم.
وی تاکید کرد: امید است این کار خلاف قانون موجب گویاتر شدن زبان ما شود، نظام آنقدر توان دارد که با مصوبهای که برای آن بی قانونی صورت گرفته برخورد انجام شود.
در ادامه ذبحالله غریب، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، با اشاره به اینکه اولین سیاست توسعه کشاورزی علمی و با دانش جدید است، تصریح کرد: در راستای محدودیت در منابع آب، خاک و منابع موجود در کشور، چارهای جز این نیست که به این سمت حرکت کنیم.
وی افزود: طی پنج سال گذشته 65 درصد تولیدات به محصولات زراعی استان اختصاص یافته و در سال گذشته میزان تولیدات به 930 هزار تن رسید.
غریب بیان کرد: 45 درصد اراضی استان به کشت گندم اختصاص یافته، به طوری که 20 درصد از سطح زیر کشت گندم در استان کاهش یافته است.
وی افزود: سطح زیر کشت تمام محصولات کشاورزی به جز ذرت علوفهای 30 درصد کاهش داشته ولی عملکرد و تولید محصولات از 1.1 میلیون تن به 1.4 میلیون تن رسیده است.
رئیس جهاد کشاورزی استان گفت: مصرف کود استان نسبت به کشور وضعیت مطلوبی ندارد و لازم است توجه بیشتری به استان در این زمینه صورت گیرد.
وی در خصوص تجهیز اراضی استان به سیستم آبیاری نوین، خاطرنشان کرد: 20 هزار هکتار از اراضی استان در دویت تدبیر و امید به سیستم آبیاری نوین مجهز شده، به طوری که سالانه برای چهار هزار هکتار ار اراضی شبکه آبیاری نوین اجرایی میشود.