مقالات ایرانی در مجله های خارجی هم تحریم شدند !
به گزارش اقتصاد نیوز، دکتر احسان شمسی کوشکی در گفتگو با مهر افزود: اگر مجله علمی هم بخواهد دلیل سیاسی برای رد یک مقاله داشته باشد، باید یک دستاویزی برای کار خود داشته باشد. اخیراً برخی مجلات به نویسندگان ما می گویند که به دلیل تحریم ها مقاله ایرانی ها را چاپ نمی کنند.
وی افزود: وزارت بهداشت مراوده خوبی با کمیته بین المللی اخلاق نشر (COPE) داشت و این کمیته رسما اعلام کرد که هیچ مجله ای حق ندارد به دلیل تحریم مقاله ایرانی ها را نپذیرد.
دبیر کمیته ملی اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت اظهار داشت: نکته مورد اهمیت این است که این تحریم ها ظالمانه هستند و اگر مجله ای هم سختگیری کند این تحریم ها به هیچ عنوان انتشار مقالات علمی را شامل نمی شود. بنابراین تنها جوی است که مخالفان ایران درست می کنند.
وی گفت: ما در موارد زیاد به محققان توصیه کردیم که با دقت و شجاعت با سردبیری که چنین اظهارنظری می کند مکاتبه کنند و محقق به مجله اعلام کند که این رفتار کاملا تبعیض آمیز است و به هیچ عنوان مورد تایید نهادهای بین المللی اخلاق در نشر نیست.
شمسی کوشکی تاکید کرد: اگر سردبیری به این موضوع توجه نکرد محققان ما می توانند از آن نشریه به کمیته بین المللی اخلاق نشر (COPE) شکایت کنند و در واقع هزینه این کار را برای نشریات بالا ببرند. نشریات علمی نهادهای مستقلی هستند و هیچ نشریه ای نمی تواند به بهانه تحریم ها مقاله ای را از کشوری نپذیرند.
وی گفت: مواردی وجود دارد که نشریه برای انتقال مالی و وجه انتشار مقاله مقرراتی دارد که تحریم ها مانع آن می شود که در این صورت بر عهده پژوهشگر است که این پول را به طریق ممکن به نشریه واریز کند.
دبیر کمیته ملی اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: برخورد برخی از نشریات علمی در نپذیرفتن مقالات محققان ایرانی به بهانه تحریم، برخوردی کاملا سیاسی است و برخلاف استقلال سردبیری به عنوان یکی از اصول مهم نشریات علمی است. محققان ایرانی باید با جدیت و شجاعت با این نشریات برخورد کنند. شاید در آخر مجله مقاله را نپذیرد اما هزینه این کار برای چنین نشریاتی بالا می رود.