بودجه حقوق کارمندان دولت در سال آینده چقدر افزایش مییابد؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین ، محمدباقر نوبخت در حاشیه دوازدهمین جلسه ستاد بودجه سال ۹۹ با اشاره به اینکه در دوازدهمین جلسه ستاد بودجه بخش مصارف که رو به افزایش است، بررسی شد، افزود: قصد ما این است سال آینده سال رونق اقتصادی باشد و مجامع جهانی نیز پیش بینی کردند در سال آینده اقتصاد ایران با وجود تحریمهای ظالمانه از رکود خارج میشود.
وی گفت: قصد داریم سال آینده هر چقدر میتوانیم برای رشد اقتصادی در طرحهای عمرانی سرمایه گذاری کنیم به همین علت برای اینکه رشد قابل ملاحظهای داشته باشیم ۵۳ درصد اعتبارات عمرانی را افزایش دادیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: از دو محل میتوانیم رشد اقتصادی ایجاد کنیم که یکی از آنها طرحهای تولیدی بنگاهها است که بیشتر بخش خصوصی در آن فعالیت میکند و از طریق بانکها به آنها کمک میشود و بخش دیگر مربوط به طرحهای عمرانی است که دولت همه اعتبارات آن را پرداخت میکند.
نوبخت با اشاره به اینکه بخش خصوصی به دنبال بازیابی خود است گفت: دولت نباید سال آینده در طرحهای عمرانی که اشتغال را تامین خواهد کرد، کم بگذارد.وی افزود: سال آینده حداقل باید ۳۳ هزار میلیارد تومان بیش از امسال برای افزایش حقوق شاغلین و بازنشستگان در نظر بگیریم که متوسط افزایش حقوق در سال آینده ۱۵ درصد خواهد بود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به اینکه پیش بینی میشود سال آینده حدود ۱۰۰ هزار نفر از شاغلین بازنشسته شوند گفت: با توجه به متوسط پرداخت به این تعداد حداقل ۱۳ هزار میلیارد تومان نیاز داریم تا به این تعداد از بازنشستگان پرداخت کنیم.
نوبخت افزود: برای همسان سازی حقوق بازنشستگان که هنوز قانون آن به طور قطعی ابلاغ نشده است، میخواهیم سال آینده ۶ هزار میلیارد تومان اختصاص دهیم بنابر این بیشترین هزینهها و سطح مصارفی که برای امور مختلف در نظر گرفته شده امور رفاهی و اجتماعی است که سال آینده ۱۸ درصد رشد خواهد داشت بر این اساس مصارف سال آینده افزایش مییابد.
وی گفت: معمولاً جامعه اینطور ارزیابی میکند که اگر هزینههای جاری بالا رود کار بدی است و اگر طرحهای عمرانی افزایش یابد کار خوبی است، اما این هزینههای جاری که جامعه از آن استقبال نمیکند شامل پرداخت حقوق بازنشستگان، افزایش حقوق شاغلین، اعتباراتی که برای همسان سازی حقوق است و همچنین پرداختهایی نیز به صندوقهای تامین اجتماعی صورت میگیرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به اینکه این هزینههای جاری را نمیتوان کاهش داد افزود: حتی هزینههایی که مربوط به آموزش و پژوهش و سلامت و درمان است کاهش آنها به منزله کاهش رفاهی است که برای همکاران و خانوارها ایجاد میکنیم، اما دولت معتقد است هر چه میتواند در هزینهها صرفه جویی کند و فشاری به آنچه که سفره مردم گفته میشود، وارد نشود.
نوبخت گفت: تملک داراییهای مالی بخش دیگری از موضوع بحث جلسه امروز بود که در سالهای گذشته اسنادی را منتشر کردیم که سررسید آن را به موقع پرداخت میکنیم گرچه در سالهای دور از این بابت برخیهای خاطره خوبی ندارند الان ما حتی خارج از تخصیص به خزانه اجازه دادیم که بتواند سررسید اوراق و رسید آن را اعم از سود و سررسید اصل را بدون اجازه از برنامه و بودجه در زمان مقرر از خزانه پرداخت کند.
وی افزود: امسال ۳۱ هزار میلیارد تومان برای سر رسید اوراق و سود اسناد منتشر شده اختصاص دادیم که این عدد در سال آینده به ۴۷ هزار میلیارد تومان افزایش مییابد یعنی ۵۲ درصد نسبت به امسال رشد خواهد داشت که منابع تامین آن امروز مشخص شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: علاوه بر اینکه در هزینههای غیر ضرور صرفه جویی لازم را خواهیم داشت یک کمیته هزینه یاب نیز تشکیل شده که همه هزینهها را برای سال آینده بررسی میکند تا بدانیم چه مقدار میتوانیم هزینهها را حذف کنیم.
نوبخت تاکید کرد: بار سنگین اقتصادی در حال حاضر بر دوش مردم است و دولت میخواست بیشتر افزایش حقوق و پرداخت داشته باشد، اما غیر از پرداخت حقوق، طرحهای عمرانی و بازپرداخت تعهدات وظایفی داریم که نمیتوانیم همه اعتبارات را صرف شاغلین و بازنشستگان کنیم.
وی گفت: در حال حاضر هزاران جوان در طرحهای عمرانی کار میکنند و اگر همه پولها را صرف هزینههای جاری کنیم نمیتوانیم منابع لازم را برای طرحهای عمرانی تامین کنیم به همین جهت روزهای بسیار سخت و دشواری به همکاران ما در برنامه و بودجه میگذرد تا بتوانیم از این منابع محدود شده حداکثر استفاده را ببریم تا بهرهوری بالا داشته باشیم و اصلاح ساختار بودجه را نیز انجام دهیم.