آیا میتوان به فروش اقساطی خودروهای داخلی و خارجی اعتماد کرد؟
به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از چرخان، فروش اقساطی خودروهای داخلی و خارجی به صورت بلندمدت رواج پیدا کرده و متاسفانه وضعیت فعلی بازار به گونهایست که با توجه به افزایش قیمت این خودروها، متقاضیان خرید این چنینی نیز به شدت بالا رفته است. اما نکته اصلی اینجاست که آیا میتوان به این فروشهای اقساطی اعتماد کرد؟ آیا آنها قراردادی را به امضای مشتریان میرسانند که نفع حداقلی مشتری نیز در آن رعایت شده باشد؟
وانتاز سوی دیگر اینکه در بعضی از خودروها وضعیت فروش خودروسازان به گونهایست که خرید مستقیم از بازار به صرفهتر و ارزانتر از خرید مستقیم از کارخانه باشد. نمونههای کمی برای این موضوع نداریم ولی چرا بایستی در بعضی از خودروها کارخانه اقدام به مفت فروشی محصولش کند و در بخشی دیگر به گران فروشی بپردازد؟
به نظر میرسد که عدم اجرا شدن مصوبه فروش به قیمت حاشیه بازار تنها دلیلی است که وضعیت فعلی را به وجود آورده و مشتری و کارخانه را متحمل ضرر نموده است. کارخانه عملا خرید مستقیم از خود را برای مشتری غیرقابل امکان کرده و مشتری برای جبران این وضعیت سراغ بازار میرود. در مواردی که قدرت خریدش اجازه دهد نقدا اقدام به خرید میکند و در دیگر موارد نیز به خرید اقساطی با سودهای آنچنانی میپردازد.
اما در بخش دیگری از این معاملات شاهد اتفاقی هستیم که الزاما باید نهادهای نظارتی به موضوع ورود کرده و بساط این سودجویان را جمع کنند. در حوزه خودروهای داخلی شاهد پیش فروش اقساطی خودرو هستیم که عملا مجوز خاصی از سوی نهادهای ذیربط برای این موضوع صادر نشده و یک اقدام غیرقانونی محسوب میشود.
پیش فروشاز دیگر موارد مشاهده شده در بازار، پیش فروش و فروش اقساطی خودروهای خارجی است که فعلا وجود نداشته و شرکت ثبت نام کننده مدعی است که با دریافت پیش پرداخت از مشتریان اقدام به واردات خودرو کرده و خودروی خریداری شده را در موعد مشخص به مشتریان تحویل میدهد. ولی این ادعا در حالی است که واردات خودروهای خارجی ممنوع بوده و بسیاری از خودروهای خارجی وارد شده به کشور در گمرکات بلاتکلیف ماندهاند و این یعنی قصه دروغین واردات شرکتها، یک کلاف سردرگمی است که صدها شکایت را به شکایات دیگر میافزاید.
همچنین در بعضی دیگر از فروشهای اقساطی شاهد دریافت سودهای کلانی هستیم که قیمت خودرو را حتی بعضا بالاتر از قیمت اوج خودروهای داخلی در بهار 98 برده و هزینه یک خودرو را به شدت بالا میبرد. سعید موتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو در گفتگویی پیرامون همین موضوع گفت: در حقیقت فروشهای اقساطی بلندمدت صرفا به ضرر مشتریان بوده و آنها را زیان بسیار زیادی روبرو میکند. در حال حاضر بازار با کمبود مشتری روبرو بوده و اقدامات سودجویان بی نتیجه است.