باهنر: دوران چهرههای حقیقی کاریزما گذشته، باید ساختارهای کاریزما تاسیس کرد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، ۱۴ آبان که از راه برسد شش سال از درگذشت «حبیب الله» اصولگرایان گذشته است، سیاستمداری انقلابی که به تعبیر امام (ره) شخص صالح و کارآمد و به تعبیر مقام معظم رهبری چهره ای انقلابی و مجاهدی صادق بود.
حبیب الله عسگراولادی که سال های سال در کنار آیت الله مهدوی کنی محوریت وحدت و تحرکات جریان اصولگرا را عهده دار بودند به فاصله ای یک ساله از هم دار فانی را وداع گفتند تا اصولگرایان یکباره با خلاء رهبری و لیدری روبرو شوند، آنهم در روزهایی که جوانترها و نوآمدگان اصولگرا ساز طغیان و سرکشی علیه پدران و قدیمی ترهای این جریان را کوک کرده بودند.
محمدرضا باهنر که بعد از مرحوم عسگراولادی بر صندلی دبیر کلی جبهه پیروان تکیه زد، به خبرآنلاین می گوید«حتما نشستن بر صندلی دبیرکلی جبهه پیروان برایش بار سنگینی بوده است» اما این را هم تاکید دارد که«دوران رهبری شخصی و کاریزمای شخصی گذشته است و باید به دنبال سازوکارهای تاثیرگذار حرکت کرد»
او به جد معتقد است جای خالی مرحوم عسگراولادی که یک «عالم عامل» بود نه تنها در این سال ها پر نشده که بعید به نظر می رسد در آینده نیز پر شود.
مرحوم عسگراولادی از یاران کم نظیر امام و رهبری بود
محمدرضا باهنر، دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری که در آستانه ششمین سالگشت درگذشت مرحوم حبیب الله عسگراولادی، با خبرآنلاین گفتگو می کرد، گفت: مرحوم عسگراولادی از نمونههای کم نظیر و شاید بی نظیر یاران امام (ره) و مقام معظم رهبری بودند. سابقه حضورشان در مبارزات انقلابی به قبل از سال ۴۲ بر می گشت و مراودات بسیار نزدیکی با امام راحل داشتند و جایگاه ویژه ای در نهضت امام داشتند. از سوی دیگر ایشان در جامعه و بین مردم، در بازار و در بین انقلابیون به عنوان فردی معتمد شناخته می شدند.
مرحوم عسگراولادی فکری پویا و جوان داشت و بدون فکر حرف نمی زد
وی افزود: با اینکه ایشان در زمان فوت سن بالایی داشتند اما فکرشان بسیار جوان، نو و پویا بود و تلاش می کردند به مسائل روز مسلط باشند.
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری با اشاره به اینکه مرحوم عسگراولادی چند خصلت منحصر به فرد داشتند، گفت: ایشان بدون فکر کردن حرف نمی زدند، اینگونه نبود که یکباره وارد جلسه ای شوند و فی البداهه بحث کنند و حرف بزنند، ایشان چنین روحیه ای نداشتند و کاملا فکر شده حرف می زدند. کاملا مشخص بود حتی روی کلماتی که انتخاب می کنند هم فکر کرده اند و حساسیت ویژه ای داشتند.
سیاستمداری که یک «عالم عامل» بود
باهنر تصریح کرد: مرحوم عسگراولادی یک «عالم عامل» بود. یعنی هرآنچه توصیه یا نصیحت می کرد را تلاش داشت در گام اول خودش به آن عمل کند و عامل به آن توصیه و حرف باشد.
نماینده ادوار مجلس با تاکید براینکه فکر پویا، خلاق و جوان مرحوم عسگراولادی بسیاری را متعجب می کرد، گفت: ایشان بخاطر همین فکر پویایی که داشتند گاهی در بین دوستان اصولگرا حرف های نادری می زدند که شاید دوستان اول با مقداری تعجب به ایشان و حرفی که زده بودند نگاه می کردند ولی وقتی جلوتر می رفتند می دیدند پیر چیزی را در خشت می بیند که جوان ها در آیینه هم نمی توانند ببینید.
باهنر گفت: مرحوم عسگراولادی بسیار اهل حل و فصل مشکلات بود، دنبال فاصله گیری و شکاف ایجاد کردن نبود. دل پاکی داشت. من حتما می توانم با قاطعیت بگویم که بعد از فوت ایشان هنوز کسی جای ایشان را نه تنها در جریان اصولگرا بلکه در بین جریان انقلابی کشور و وفاداران به نظام پر نکرده است.
وی افزود: بحمد الله رویش ها زیاد است و نیروی های انسانی خوبی داریم اما قاعدتا کسی از اینها جمع به تنهایی نمیتواند جایگزین مرحوم عسگراولادی باشد.
به دوستان اصولگرا گفتم انتظار نداشته باشید من جای مرحوم عسگراولادی را پُر کنم
باهنر در ادامه این گفتگو در پاسخ به این سوال که چقدر تکیه زدن بر صندلی دبیرکلی جبهه پیروان خط امام و رهبری آن هم بعد از مرحوم عسگراولادی مسئولیتی سنگین و سخت برایش بوده است، گفت: روز اولی که دوستان جبهه پیروان خط امام و رهبری بعد از رحلت آقای عسگراولای این مسئولیت را با اتفاق آرا به من محول کردند من دو جمله به آنها گفتم، گفتم اولا هیچکدام شماها انتظار نداشته باشید در این مسئولیت جای آقای عسگراولادی پُر شود، نه الان این انتظار راداشته باشید نه در آینده.
وی ادامه داد: به دوستان جبهه پیروان گفتم اما اگر بخواهید در آن جهت و طرف حرکت کنیم نیاز به کمک، همدلی و همراهی همه شما دارم. بازهم تاکید می کنم همه این اتفاقات هم بیفتد حتما جای اقای عسگراولادی پر نخواهد شد، این را بارها و بارها هم در جلسات جبهه پیروان گفته ام. الان هم تکرار می کنم که نه تنها در میان اصولگرایان بلکه در میان نیروهای متعهد و متعصب به نظام و انقلاب کسی مانند اقای عسگراولادی را پیدا نمی کنیم و معلوم هم نیست در آینده پیدا شود.
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری اظهار داشت: از زمانیکه دبیرکلی جبهه را پذیرفتم حتما حس می کردم و می دانستم که توانایی حمل این بار را ندارم اما بالاخره اتفاق نظر این بود. از طرف دیگر وقتی خودم نیز در ذهنم مرور می کردم نتوانستم کسی را پیدا کنم که جانشین واقعی ایشان باشد بنابراین هرکدام ازماها می پذیرفتیم طبیعی بود که جای آقای عسگراولادی پر نمی شد و نخواهد شد.
تلاش مرحوم آیت الله مهدوی کنی و عسگراولادی برقراری صلح و آشتی بود
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، درباره اینکه بسیاری مرحوم عسگراولادی را در کنار مرحوم آیت الله مهدوی کنی مردان پشت پرده نظام و اهل آشتی و صلح برقرار کردن می دانند نیز به خبرآنلاین گفت: کسانیکه بدنبال خیر و صلاح جامعه و به دنبال صلح هستند لازم نیست حتما پشت پرده باشند. آقای مرحوم مهدوی کنی که همین روزها ساگشت رحلت ایشان هم بود و آقای عسگراولادی مردان پشت پرده نبودند بلکه حرف هایشان را صریح و رک بیان می کردند و تلاش خود را برای برقراری آشتی و صلح انجام می دادند.
دوران چهره های حقیقی کاریزما گذشته است
وی ادامه داد: اما یک نکته کلی تر که باید به آن اشاره کنم آن است که الان دیگر دوره چهره های حقیقی کاریزما در کشور به سر آمده است. به غیر از مقام معظم رهبری که قانونا و شرعا باید محور وحدت جامعه باشند و مقام عظما را داشته باشند، دیگر نباید دنبال چهره های کاریزما بگردیم بلکه باید دنبال ساختار و سازمان های کاریزما باشیم که بتوانند این مشکلات را حل کنند.
باهنر تاکید کرد: برای مثال مجلس اول پر بود از چهره های کاریزما اما الان در مجلس شاید یک چهره کاریزما هم پیدا نشود چون این دوران به سر آمده است.