«امریکن هرالد تریبون» تحلیل کرد؛

تاکتیک آمریکایی «حملات خوشه‌ای غیرمتمرکز» در ناآرامی‌های ایران

کدخبر: ۳۱۳۵۰۳
اقتصادنیوز؛ ثریا سپه‌پور در مطلبی برای «امریکن هرالد تریبون» تحت عنوان «اعتراضات در ایران؛ تاکتیک خوشه های خشونت آمریکا چگونه شکست خورد؟» به بررسی ناآرامی‌های اخیر در ایران پرداخت.
تاکتیک آمریکایی «حملات خوشه‌ای غیرمتمرکز» در ناآرامی‌های ایران

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر؛ رسانه آمریکن هرالد تریبون در مطلبی به قلم ثریا سپه پور اعتراضات و ناآرامی های اخیر ایران پرداخت که خلاصه آن در ادامه آمده است.

۱-  وقتی تظاهرات در هنگ کنگ، عراق، و لبنان شروع شد، من کاملا منتظر تظاهراتی در ایران بودم. تنها در سال ۲۰۱۸، بنیاد ملی دموکراسی آمریکا میلیون ها دلار در این کشورها(و در دیگر جاها) خرج کرد تا برنامه های آمریکا را به پیش ببرد. با این حال من انتظار نداشتم ناآرامی های ایران وقتی اتفاق بیفتد که من هم در ایران باشم. خوشحالم که از نزدیک شاهد حوادث اخیر بودم.

۲-  دولت روحانی طرح افزایش قیمت بنزین را بدون اعلام قبلی، اجرا کرد و هیچ توضیحی در مورد منطق پشت این برنامه نداد. هرچند در روز اول توقف ماشین ها باعث اختلال شده بود، اما هیچ نشانه ای از آشوب به چشم نمی خورد. با این حال، در روزهای بعدی چند بانک آتش زده شد و به ایستگاه های پلیس حمله شد و آرامش جای خود را به خشونت داد.

۳-  جای تعجب نداشت، مطمئن بودم که تاکتیک حملات خوشه ای غیر متمرکز به اجرا درآمده، که اولین بار توسط اندیشکده ی RAND به عنوان یک ابزار تاکتیکی و نظامی معرفی شد. این اندیشکده در کتاب Swarming & The Future of Conflict در این باره اینگونه توضیح می دهد: یک دکترین مناسب برای نیروهای شبکه ای تا بتواند درگیری های عصر اطلاعات را هدایت کنند. این دکترین نوظهور از این واقعیت ناشی می شود که ارتباطات قوی می تواند چندین واحد کوچک مانور ایجاد کند که به گونه ای شبکه بندی می شوند که هر چند ممکن است بسیار توزیع شده به نظر برسند، اما می توانند به هم بپیوندند و ضربات سختی را بر دشمن وارد کنند. این مطالعه بر مبنای مشاهدات اخیر انجام شده و درصدد نشان دادن این موضوع است که چرا و چطور تاکتیک خوشه ها می تواند حالت ارجح برای واحدهای کوچک، پراکنده و اینترنتی در یک مبارزه باشد.

۴-  تاکتیک خوشه ای به جریان اطلاعات قوی بستگی دارد و این اطلاعات شرط لازم موفقیت آن است. با کنترل ارتباطات و ارسال متن برای تظاهرات کنندگان، گروه های تصادفی در یک یا چند نقطه با یکدیگر بسیج می شوند. 

۵-  با افزایش تعداد پیام و تصاویر ارسالی، خشونت نیز افزایش می یابد. این اولین بار نبود که این تاکتیک در ایران به کار گرفته می شد. اما اولین بار بود که مخالفان ایران متعجب شدند. در کمال ناباوری نظام ایران خیلی سریع اینترنت را خاموش کرد تا جلوی شیوع خشونت را بگیرد. 

۶-  دعوت رسانه های مخالف و رضا پهلوی از مردم ایران برای حضور در خیابان ها باعث عصبانیت می شد. پومپئو توییت می کرد که در کنار مردم ایران است نه برای فرستادن غذا و دارو، بلکه برای پیش بردن دستور العمل آمریکایی. 

۷-  در هر صورت این سوال باقی بود که چرا هیچ کدام از بانک ها و ایستگاه های بنزین در غرب تهران آتش نگرفت. زندگی آنها بدون هیچ مشکلی ادامه داشت. گذشته از اینها، اصلی ترین دلیل افزایش قیمت بنزین کمک به اقشار کم در آمد بود. شاید همانطور که دنیل مک آدام از موسسه ران پاول در مورد نقش سی آی ای در پشت پرده اعتراضات می گفت: آیت الله می خواست که آنها در امان باشند، فارغ از هر دلیلی. سی آی ای میلیون ها دلار خرج کرد و باز هم شکست خورد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید