ربیعی: دولت مخالف اینترنت ملی است !
بهگزارش اقتصادنیوز، علی ربیعی در نشست خبری هفتگی خود، اظهار کرد : در چند روز گذشته پس از روزهای تلخ، مواضع و رویکرد دلجویانه رهبر معظم انقلاب در قبال آسیب دیدگانی که به تعبیر ایشان از مصادیق شهید و جانباز به حساب می آیند، مهم و راهگشا بود. قطعا این وقایع نیازمند علت یابی علمی و دقیق از ماجراست.
دولت مخالف اینترنت ملی است
ربیعی درباره برخی گمانه زنی ها در مورد اینترنت ملی گفت: با وجود آنکه بسیاری این موضوع را پیگیری می کردند اما دولت مخالف چنین طرحی است؛ نمیتوانیم و اعتقادی به این طرح نداریم و بنای دولت جزیره کردن ایران در دنیا نیست.
مجلس می تواند اصلاحات مدنظر را بودجه اعمال کند
ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره لایحه بودجه و تدوین آن بدون اتکای به نفت، گفت: اصلاح ساختار اقتصادی در بودجه هم در دوران تحریم و هم در دوران غیرتحریم و رونق می تواند دنبال شود. اما در دوران تحریم قطعا با بودجه محدود که باید حقوق و دستمزد کارمند و بازنشسته هم تامین شود، با دشواری هایی روبرو خواهیم بود. اما بردن درآمدهای نفتی به بودجه عمرانی طبق روال قبلی خواهد بود.
سخنگوی دولت با بیان اینکه ما کارهایی که در اصلاح ساختار می توانستیم انجام دهیم را عملی کردیم، ادامه داد: کارهایی مانند درآمدهای پایدار، هزینه های کارآ، ثبات بخشی به توسعه و عدالت و مراحل بودجه ریزی را سعی کردیم مراعات کنیم.
وی با اشاره به موضوع مولدسازی داراییهای دولت تصریح کرد: در این مورد اصلاحات ساختاری اعمال شده است که مبلغ 49 و نیم هزار میلیارد تومان از این محل باید تامین درآمد داشته باشیم.
ربیعی افزود: همچنین درباره هزینه های کارآ هم با حذف 100 ردیف و مدیریت متمرکز در استان ها و برنامه محور کردن توزیع اعتبارات و بهینه کردن آنها، اقداماتی انجام شده است.
وی تصریح کرد: معتقدیم اگر در شرایط فروش نفت بهتر قرار داشتیم بودجه می توانست با نگاه توسعه ای بهتر طراحی شود. بودجه در اختیار مجلس است و مجلس نباید سقف را افزایش دهد چون هر گاه سقف افزایش یافت موجب بهم ریختن ساختار شد. اما مجلس می تواند اصلاحات مدنظر را اعمال کند.
نمیخواستیم تلخیها و نگرانیها به جامعه تزریق شود
ربیعی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره سخنان اسحاق جهانگیری درباره تاثیر تحریمها بر مشکلات کشور، گفت: توضیح دادن درباره این مساله برای خود من هم سخت است. دولت مصلحت ندیده که درباره فشارهای تحریم و اثرات آن زیاد صحبت کنیم. ما هیچگاه نمیخواستیم تلخیها و نگرانیها به جامعه تزریق شود. در خیلی موارد دولت میتوانسته مشکلات مربوط به تحریمهای ضدبشری آمریکا را تشریح کند و حتی خودش را از زیر بار انتقادها برهاند اما حاضر به این کار نشد.
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه متاسفانه برخی، از مصلحتسنجیهای ملی و مصلحتسنجیهایی که براساس منافع ایران صورت گرفته سوءاستفاده کردهاند، تصریح کرد: دولت بههر حال ملاحظاتی داشته و نمیتوانسته در این مورد صحبت کند. ولی برخی نهایت بهرهبرداری سیاسی و جناحی را صورت دادهاند. متاسفانه حتی برخی از این وضعیت که دولت بهدلیل تحریمها در فشار و مضیقه خوشحال بوده و لذت هم میبرند.
اظهارات خوبی در برخی دانشگاهها نشنیدیم
وی تأکید کرد: ما اظهارات خوبی در برخی دانشگاهها نشنیدیم. نمیخواهم مقایسه کنم ولی میخواهم این را بگویم که اگر با این شرایط تحریمها و فشارها و با این جریانات اجتماعی، آنان بودند چه میکردند؟ آیا کارنامه بهتری داشتند؟
ربیعی با بیان اینکه به اعتقاد من جهانگیری دائما در زمینه افزایش تولید داخل، کاهش واردات و حتی اشتغالهای کوچک و متوسط تلاش میکند، گفت: ایشان تصمیمگیریهای خوبی انجام داده این را مدیون فعالیتهای اقتصاد مقاومتی به ریاست آقای جهانگیری هستیم. ما دائما از مقاومت بحث میکنیم. به اعتقاد من آقای جهانگیری ذرهای از این واقعیت را بیان کرده است و تاکید کرده که به هر حال این سختیها وجود دارد و نمیتوان تحریمها و جنایات آمریکا را انکار کرد. آقای جهانگیری از اینکه ما آمادگی ایجاد کردیم و مقاومت کردیم و این را ادامه خواهیم داد هم صحبت کرده است.
وی ادامه داد: نمیدانم چرا عدهای اینگونه بیمحابا به صحبتهای آقای جهانگیری حمله کردهاند و گاهی نیز گفتهاند که ما به خارج علامت میدهیم. شمایی که این همه نارساییهایی را که هست و نیست را بزرگنمایی میکنی، آیا این علامت دادن به بیگانگان نیست؟ اگر بخشی از یک واقعیت تلخ را که دولت به جان خریده و دنبال میکند را علامت دادن به بیگانگان میدانید قطعا روش درستی نیست.