تهدیدات جدید اردوغان علیه اروپا
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا؛ اردوغان اضافه کرد: آنکارا به تنهایی نمیتواند پذیرای موج جدید مهاجران سوری باشد و اگر خشونتها در استان ادلب در شمال غرب سوریه متوقف نشود، اروپاییها موج جدید آوارگان را به خوبی لمس خواهند کرد.
رییس جمهوری ترکیه اعلام کرد، با تشدید تنشها در شمال غرب سوریه بویژه ادلب، ۸۰ هزار سوری حرکت به سوی ترکیه را آغاز کردهاند.
اردوغان مدعی شد: ترکیه هر آنچه را که از دستش بر میآمد، با روسیه برای توقف حملات به استان ادلب انجام داده است و روز دوشنبه نیز یک هیات ترکیهای برای گفتوگو در مورد این منطقه از سوریه به مسکو خواهد رفت.
ترکیه چند روز پیش نیز اعلام کرد، اتحادیه اروپا به تمام تعهدات خود در قبال مهاجران ساکن ترکیه عمل نکرده است و از مجموع ۶ میلیارد یورویی که وعده داده بود، برای کمک به مهاجران به دولت آنکارا پرداخت کند، تنها ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو از آن را پرداخت کرده است.
اردوغان ۱۶ آبان ماه گذشته نیز اروپا را تهدید کرد، اگر اوضاع بخوبی پیش نرود، ترکیه مجبور است، درهایش را برای عبور آوارگان و مهاجران به کشورهای اروپایی باز کند.
پس از جنگ داخلی سوریه، اتحادیه اروپا که تلاش گستردهای را برای جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی به اروپا شروع کرد، پس از مذاکرات طولانی با ترکیه، سال ۲۰۱۶ آنکارا را به انعقاد قرارداد پذیرش مهاجران غیرقانونی که با استفاده از خاک این کشور به کشورهای اروپایی مهاجرت میکنند، متقاعد کرد.
اتحادیه اروپا در قبال دادن برخی امتیازات به دولت آنکارا از قبیل فعال کردن فرایند پذیرش ترکیه در اتحادیه اروپا، لغو مقررات روادید برای شهروندان ترک در سفر به اتحادیه اروپا و کمک ۶ میلیارد یورویی به آنکارا برای هزینه کردن جهت اسکان پناهجویان، از آنکارا خواست تا به طور جدی از عبور پناهجویان از طریق این کشور به اروپا جلوگیری کند.
بر اساس قرارداد امضا شده میان ترکیه و اتحادیه اروپا، مقرر شد دولت آنکارا مانع عبور مهاجران به سمت اروپا شود.
در سال ۲۰۱۵ و پیش از امضای این قرارداد، بیش از یک میلیون پناهجو از مسیرهای دریایی و زمینی عازم کشورهای اروپایی شده و صدها نفر از آنها در مسیر مهاجرت در دریا و رودخانهها غرق شده و جان خود را از دست داده بودند.
مقامات ترکیه اعلام کردهاند که هم اکنون بیش از ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار پناهجوی سوری در این کشور ساکن هستند و دولت آنکارا برای ساماندهی، مدیریت و ارائه خدمات به این پناهجویان بیش از ۳۲ میلیارد دلار هزینه کرده است.