آغاز مرحله نهایی نبرد ایران و آمریکا در عراق
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از انتخاب؛ والاستریتژورنال در ادامه نوشت: «جنگندههای اف ١٥ آمریکایی سه پایگاه کتائب حزبالله در عراق و دو پایگاه در سوریه را در واکنش به حمله جمعه شب این گروه به پایگاه کی1 در کرکوک هدف گرفتند. در جریان حمله راکتی جمعه شب یک پیمانکار غیرنظامی آمریکایی کشته و چهار آمریکایی دیگر زخمی شدند.
اکنون جنگ علیه داعش در عراق کاملا تحت تاثیر تنش گروههای شبه نظامی ایران و ٥٢٠٠ سرباز آمریکایی باقی مانده در عراق قرار گرفته است.
کتائب حزب الله یکی از سازماندهی شده ترین و موثر ترین گروههای تحت حمایت ایران است که منافع سیاسی و نظامی جمهوری اسلامی را پیش می برد.
من در سال ٢٠١٥ و در جریان جنگ با داعش در استان الانبار ساعتهای زیادی را با جنگجویان و فرماندهان این گروه گذراندم و با فرمانده اصلی آن جعفر جمال ابراهیمی ملقب به ابو مهدی المهندس گفتگو کردم.
کتائب حزب الله با داشتن نزدیک به ٣٠ هزار جنگجو بعد از حزب الله لبنان دومین گروه بزرگ و کارآمد وابسته به ایران است. این گروه در سال ٢٠٠٧ توسط سپاه پاسداران و برای مقابله با نیروهای آمریکایی و پیشبرد منافع جمهوری اسلامی تشکیل شد.
آقای ابراهیمی 65 ساله، از اهالی بصره شهر شیعه نشین جنوب عراق و دارای رگ و ریشهای ایرانی است. وی به ظن دست داشتن در بمب گذاری سال 1983 سفارت آمریکا در کویت توسط واشنگتن تحت تعقیب است. یک دادگاه کویت نیز در سال 2007 وی را به خاطر این عمل تروریستی به اعدام محکوم کرد. برخی عراقیها وی را حتی شایسته نخستوزیری میدانند.
آقای ابراهیمی در جنگ ایران و عراق با عراق میجنگید. وی سپس به سمت مشاور نیروی قدس، شاخه عملیات خارجی سپاه پاسداران منصوب شد. وی یک دهه قبل به قاچاق مواد منفجره انفجاری در زمان شورش شیعیان عراق کمک کرد.
پس از تصمیم آمریکا برای خروج ازعراق در سال 2011، آقای ابراهیمی اقدام به تأسیس واحدهای بسیج مردمی عراق، یعنی همان شبه نظامیان شیعه که با داعش می جنگیدند، کرد. وی به عنوان فرمانده میدانی این گروه، همچنان به عنوان یک شخصیت برجسته انقلابی و اسلامگرای شیعه وابسته به سپاه پاسداران شناخته میشود. او یکی از مردانی است که در دهه گذشته ابزار اصلی پیشرفت قدرت و نفوذ ایران در غرب آسیا بودهاند.
حتی در اوج جنگ با داعش، آقای ابراهیمی و افرادش هیچگاه رابطشان با ایران را پنهان نکرده و از این غافل نشدند که چه کسی دشمن شماره یک آنها است. من در تابستان سال 2015 با او در حومه شهر بایجی مصاحبه کردم و در جریان این گفتگو از وی درباره حامی اصلی گروهاش پرسیدم. او خیلی بی پرده به من اینگونه جواد داد: ما به ظرفیتهای جمهوری اسلامی ایران متکی هستیم.
من در شهر حسبیبه الشرقیه واقع شده در شرق شهر رمادی با جنگجویان کتائب ارتباط داشتم و به چشم میدیدم که آنها جوان، مشتاق و مجهزتر از سربازان ارتش عراق یا سایر شبه نظامیان در آن زمان بودند.
آنها همچنین کاملا ضد آمریکایی بوده و حتی در اوج مبارزه با داعش نسبت به بیان این مسئله غفلت نمیکردند. از نظر آنها داعش و آمریکا با هم همدست بودند. یکی از جنگجویان این گروه، که چهرهاش هم به دلیل زخم آسیب دیده بود و اثر سوختگی بر روی آن دیده میشد، به من گفت: من این همکاری را با چشمان خودم دیدهام! آمریکاییها کمکهای خودشان شامل سلاح و البسه را با چتر برای داعشیها میریختند.
در تمام این سالها و حتی امروز، کتائب حزب الله هرگز یک گروه مخفی یا حاشیهای نبوده است. اعضای این گروه در ساختارهای سیاسی و امنیتی دولت قانونی عراق نقش پررنگی داشتهاند.
من خودم شاهد بودم که آقای ابراهیمی در سال 2015 یک جلسه توجیهی با نیروهای امنیتی خارج از بیجیجی برگزار کرد. در این جلسه فرماندهان ارشد ارتش عراق، مانند سرلشکر جمعه عناد، فرمانده نیروهای امنیتی عراق در استان صلاح الدین، حضور داشتند. آقای ابراهیمی پیرمرد شناخته شدهای در این جمع بود.
کتائب همچنین بخشی از ائتلاف فتح، دومین گروه بزرگ پارلمانی عراق و بخشی جدایی ناپذیر از دولت فعلی است. به طور کلی کتائب با گروههای بزرگتر و تثبیت شده طرفدار ایران همکاری میکند.
این ساختار شبه نظامی قدرتمندترین دشمن آمریکا و متحدین آن در عراق امروز است. آقای ابراهیمی قول پاسخی کوبنده در واکنش به حملات اخیر آمریکا به مواضع این گروه را داده است. تجربه نشان داده که او باید به قولهایش عمل میکند.