گزارش ادعایی روزنامه کویتی «الجریده» از جزئیات دیدار حسن روحانی و سیدمحمد خاتمی
در ادامه این مطلب آمده است: یک منبع آگاه، برای الجریده فاش کرد که روز پنجشنبه دو هفته گذشته، سیدمحمد خاتمی ضیافت شامی ترتیب داد، که حسن روحانی و تعدادی از رهبران دو جریان میانه رو و اصلاح طلب نیز در آن حضور داشتند و در این نشست، روحانی طی صحبتهایی، از تلاش کویت و عمان برای حل اختلافات بین ایران و عربستان سخن گفته و از حمله جریان اصولگرا به پادشاهی عمان و کویت، شکایت کرد.
این منبع، از روحانی ادعا می کند: «تندرو هایی که در سال 2016 به سفارت سعودی حمله کردند و امروز تلاش می کنند در انتخابات آینده، بر مجلس مسلط شوند، واقعا از امکان بازگشت روابط ایران و عربستان خشمگین هستند؛ از این رو، حملات رسانه ای را علیه کویت و عمان، شروع کرده اند.»
طبق گزارش منبع مذکور، روحانی تاکید کرده که دولت او در حال برقراری تماس های پشت پرده ای برای بهبود روابط سیاسی با دولتهای همسایه است؛ این در حالی است که اصولگرایان تلاش می کنند در این روند کارشکنی کنند؛ به این ترتیب که اتهاماتی را متوجه این دولتها می کنند. علاوه بر این، تندروها به وزیر خارجه ایران، محمد جواد ظریف نیز به خاطر اعلام آمادگی برای مذاکره با واشنگتن، در صورت رفع تحریمها، حمله می کنند.
به گفته این منبع آگاه، روحانی بر وجود کانالهای تماسی بین تهران و واشنگتن، برای رسیدن به توافق، اشاره کرده است، که در صورت موفقیت این تلاشها، دولت نیاز دارد تا اغلب نمایندگان مجلس از آن حمایت کنند. با توجه به اینکه دولت روحانی هنوز یک سال و نیم زمان دارد، در صورتی که اصولگرایان بر مجلس نمایندگان سیطره پیدا کنند، تمام تلاش ها برای آتش بس و آرامش در منطقه، با موانع سختی مواجه می شود.
منبع آگاه مذکور، تصریح می کند که با وجود حمله گسترده ای که علیه آنها به راه افتاده، روحانی از اصلاح طلبها خواسته است تا از انتخابات مجلس کناره گیری نکنند.
وزیر خارجه عمان چند روز پیش به تهران رفت تا مذاکراتی با همتای ایرانی خود داشته باشد و موضوع اصلی گفتگوی آنها، حل اختلافات بین ایران و عربستان بود.
گزارش ها در مورد تلاش های عمان، حول دو محور می گردد: محور اول، حل اختلافات بین ریاض و تهران، در مورد بحران یمن است و محور دوم، همکاری در زمینه تلاش های بین المللی که ژاپن و فرانسه نیز در آن مشارکت دارند، برای کاهش تنش ها و آماده کردن زمینه ای برای مذاکره بین تهران و واشنگتن است.
دیدار بین بن علوی و ظریف، به دنبال رد و بدل شدن پیامهای علنی بین ریاض و تهران، در مورد مذاکره، صورت گرفت.