گران ترین کشورهای دنیا برای زندگی
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از روزیاتو، مثلاً طبق همین گزارش، هزینه ی غذای بیرون (غذای رستوران ها) در نروژ ۲۵ درصد بالاتر از شهر نیویورک است و در ایسلند هم قیمت غذای رستوران ها و مواد غذایی، به ترتیب ۳۳ درصد و ۱۹ درصد بیشتر از آن چیزی است که در شهر نیویورک وجود دارد.
در عین حال، در سوئد نرخ مالیات بر درآمد شخصی حدود ۶۲ درصد است. از طرفی در سوئیس یک نرخ مالیات بر درآمد بین المللی وجود دارد که می تواند به ۴۰ درصد برسد، به طوری که آنطور که در گزارش GOBankingRates آمده، سوئیسی ها حتی برای زندگی در خانه ی خود هم مالیات پرداخت می کنند.
وبسایت GOBankingRates برای تعیین گران ترین کشورهای دنیا برای زندگی، تمام کشورها را بر اساس ۵ معیار با شهر نیویورک مورد مقایسه قرار داده. این ۵ معیار عبارتند از: هزینه ی زندگی، اجاره بها، قیمت مواد غذایی، قیمت منوی رستوران ها و قدرت خرید در آن کشور (نسبت میان قدرت خرید کالاها و خدمات در یک کشور با متوسط درآمد در همان کشور).
منبع تمام اعداد و ارقام شاخص هزینه ی زندگی و قدرت خرید در کشور که در این مطلب از آن ها استفاده شده گزارش GOBankingRates است. فراموش نکنید که این ارقام همگی در مقایسه با شهر نیویورک هستند، مثلاً شاخص هزینه ی زندگی در نروژ ۱۱۳/۷۰ است که این بدان معنی است که شاخص هزینه ی زندگی آن ۱۳/۷ درصد بالاتر از شهر نیویورک است.
در ادامه با گران ترین کشورهای دنیا برای زندگی آشنا خواهیم شد. این فهرست از کم به زیاد مرتب شده.
۲۵- مالت
شاخص هزینه زندگی: ۷۰/۹۲
قدرت خرید در کشور: ۶۶/۲۴
مردم مالت مالیات بر دارایی پرداخت نمی کنند و اگر کسی از یکی از شهرهای آمریکا مثل نیویورک یا سانفرانسیسکو به این کشور نقل مکان کند، می تواند هزینه های زندگی خود را تا ۵۰ تا ۷۵ درصد کاهش دهد.
۲۴- کانادا
شاخص هزینه زندگی: ۷۲/۴۸
قدرت خرید در کشور: ۱۱۸/۹۲
هزینه ی زندگی در کانادا می تواند با تقریباً نیمی از درآمد خالص یک فرد در این کشور برابری کند. مثلاً در سال ۲۰۱۶، در استان انتاریوی کانادا متوسط هزینه ی زندگی، ۸۸،۹۵۳ دلار کانادا بود.
کانادایی ها در سال ۲۰۱۶، به طور متوسط حدود ۲۰ هزار دلار صرف تهیه ی مسکن، ۱۶ هزار دلار صرف مالیات ها، ۱۲ هزار دلار صرف حمل و نقل، ۹ هزار دلار صرف مواد غذایی و ۲،۲۰۰ دلار صرف آموزش می کردند. این موارد هزینه های مربوط به پوشاک، بیمه های درمانی و خود مراقبتی را شامل نمی شد.
۲۳- ایالات متحده آمریکا
شاخص هزینه زندگی: ۷۲/۹۵
قدرت خرید در کشور: ۱۲۷/۶۲
سانفرانسیسکو یکی از ثروتمندترین و گران ترین شهرهای آمریکا است. متوسط اجاره بها در این شهر بیشتر از ۴،۵۰۰ دلار است که ۲/۵ برابر بیشتر از متوسط جهانی محسوب می شود. به علاوه، متوسط قیمت خانه در این شهر ۱/۳ میلیون دلار است که آن هم ۴/۴ برابر بیشتر از متوسط جهانی قیمت خانه است.
۲۲- آلمان
شاخص هزینه زندگی: ۷۴/۳۵
قدرت خرید در کشور: ۱۲۵/۰۱
دانشجویانی که در آلمان زندگی می کنند به طور متوسط ماهیانه ۹۹۴ دلار صرف هزینه های زندگی می کنند. آلمان، به ویژه در مقایسه با دیگر شهرهای اروپایی، در مجموع یکی از ارزان ترین کشورها محسوب می شود. بیشتر هزینه های زندگی در آلمان به اجاره بها مربوط می شود.
۲۱- بریتانیا
شاخص هزینه زندگی: ۷۵/۸۵
قدرت خرید در کشور: ۱۰۸/۵۴
هزینه ی زندگی در بریتانیا در هر نقطه ی آن بسیار متفاوت است. مثلاً لیورپول یکی از ارزان نقاط بریتانیا از نظر هزینه ی خرید مواد غذایی محسوب می شود، در حالی که شهر میلتون کینز از این نظر گران ترین است. لندن بالاترین متوسط هزینه ی زندگی را دارد که در سال ۲۰۱۷ مقدار آن ۳۰/۸۹۸ یورو بود. متوسط هزینه ی زندگی در بریتانیا در همان سال ۲۵،۷۶۶ یورو بود.
۲۰- ایتالیا
شاخص هزینه زندگی: ۷۹/۰۶
قدرت خرید در کشور: ۸۱/۰۷
در ایتالیا قیمت کالاهای داخلی از کالاهای خارجی پایین تر است. مثلاً یک کالای آمریکایی که در ایتالیا حدود ۱۰ دلار قیمت دارد، قیمت آن درواقع ۴ دلار بیشتر از آمریکا است. با این حال، خدمات درمانی در ایتالیا رایگان است که البته برای بیمه های خصوصی باید هزینه ی بیشتری پرداخت شود.
۱۹- اتریش
شاخص هزینه زندگی: ۸۱/۴۷
قدرت خرید در کشور: ۹۸/۶۹
هزینه ی زندگی در اتریش ۷۴ درصد کمتر از آن چیزی است که در کشورهای اروپای غربی وجود دارد، گرچه اتریش کماکان از ۶۷ درصد کشورهای دنیا گران تر محسوب می شود.
۱۸- فنلاند
شاخص هزینه زندگی: ۸۱/۷۰
قدرت خرید در کشور: ۱۱۹/۴۲
فنلاند همواره یکی از شادترین کشورهای دنیا شناخته شده، با آنکه هزینه ی زندگی در این کشور بالا است. در سال ۲۰۱۷ هزینه ی مواد غذایی در این کشور ۱۲۰ درصد بالاتر از متوسط اروپا بود و در عین حال، هزینه ی زندگی در هلسینکی، پایتخت فنلاند، ۲ برابر بیشتر از باقی نقاط فنلاند است.
۱۷- هلند
شاخص هزینه زندگی: ۸۲/۶۹
قدرت خرید در کشور: ۱۰۹/۴۸
آمستردام، پایتخت این کشور، گران ترین شهر هلند است.
۱۶- کره جنوبی
شاخص هزینه زندگی: ۸۲/۹۴
قدرت خرید در کشور: ۱۰۹/۳۶
هزینه ی زندگی در کره جنوبی (منهای اجاره بها) نزدیک به ۸/۱۰ درصد بالاتر از آمریکا است. با این حال، هزینه ی اجاره ی خانه در کره جنوبی ۴۴/۵۹ درصد پایین تر از آن چیزی است که در کشور آمریکا وجود دارد.
۱۵- بلژیک
شاخص هزینه زندگی: ۸۳/۳۵
قدرت خرید در کشور: ۹۸/۹۱
هزینه ی زندگی در بروکسل، پایتخت بلژیک، ۳۹ درصد پایین تر از نیویورک و ۲۳ درصد بالاتر از پاریس است.
۱۴- نیوزلند
شاخص هزینه زندگی: ۸۳/۴۱
قدرت خرید در کشور: ۹۸/۶۱
متوسط هزینه های یک خانه در نیوزلند ۵۵۰ هزار دلار نیوزلند (معادل ۳۶۲،۴۳۳/۵۰ دلار آمریکا) است و اوکلند، پرجمعیت ترین شهر این کشور، گران ترین نقطه ی نیوزلند برای زندگی محسوب می شود.
۱۳- سوئد
شاخص هزینه زندگی: ۸۳/۷۰
قدرت خرید در کشور: ۱۱۳/۰۱
هزینه ی زندگی در سوئد (منهای اجاره بها) نزدیک به ۲/۱۶ درصد پایین تر از آن چیزی است که در کشور آمریکا وجود دارد. از طرفی، هزینه ی اجاره ی خانه در سوئد ۳۶/۱۷ درصد پایین تر از آمریکا است. با این حال، بالا بودن نرخ مالیات بر درآمد شخصی در سوئد سبب شده این کشور نسبت به آمریکا در جایگاه بالاتری قرار بگیرد.
۱۲- فرانسه
شاخص هزینه زندگی: ۸۳/۸۶
قدرت خرید در کشور: ۱۰۱/۲۱
هزینه ی زندگی در پاریس ۲۲ درصد کمتر از نیویورک، ۱۰ درصد کمتر از لس آنجلس و ۱۷ درصد کمتر از لندن است.
۱۱- استرالیا
شاخص هزینه زندگی: ۸۴/۳۰
قدرت خرید در کشور: ۱۲۲/۹۸
متوسط هزینه ی ماهیانه ی زندگی در استرالیا برای هر شخص حدود ۲،۸۳۵ دلار استرالیا (معادل ۱،۹۳۸/۱۳ دلار آمریکا) است، در حالی که هزینه ی ماهیانه ی زندگی برای ۴ نفر در این کشور در مجموع ۵،۳۷۸ دلار استرالیا (معادل ۳،۶۷۶/۶۴ دلار آمریکا) است.
۱۰- ایرلند
شاخص هزینه زندگی: ۸۵/۴۵
قدرت خرید در کشور: ۹۶/۱۰
هزینه ی مسکن در ایرلند از آمریکا بالاتر است، به طوری که قیمت خانه در بعضی محله های آن مشابه لندن و نیویورک است. با این حال، خدمات درمانی و بهداشتی در ایرلند یا رایگان است یا بخشی از آن توسط دولت پرداخت می شود.
۸- ژاپن
شاخص هزینه زندگی: ۸۶/۵۸
قدرت خرید در کشور: ۱۰۷/۳۵
ژاپن در میان گران ترین کشورهای قاره ی آسیا مقام سوم را دارد، به طوری که هزینه ی زندگی در آن از ۸۰ درصد کشورهای دنیا بیشتر است.
۷- سنگاپور
شاخص هزینه زندگی: ۹۱/۴۰
قدرت خرید در کشور: ۹۵/۸۹
سنگاپور دومین کشور گران آسیا محسوب می شود، به طوری که هزینه ی زندگی در آن از ۹۴ درصد کشورهای دنیا بالاتر است.
۶- دانمارک
شاخص هزینه زندگی: ۹۳/۳۰
قدرت خرید در کشور: ۱۱۷/۵۳
هزینه ی زندگی در کپنهاگ، پایتخت دانمارک، ۱۴/۴۴ درصد پایین تر از نیویورک است. هزینه ی زندگی در آرهوس، دومین شهر بزرگ دانکمارک هم ۱۹/۳۸ درصد پایین تر از نیویورک است. با این حال، قیمت منوی رستوران ها در دانمارک به قدری بالا است که این کشور را به یکی از گران ترین کشورهای دنیا برای غذا خوردن در بیرون خانه تبدیل کرده.
۵- لوکزامبورگ
شاخص هزینه زندگی: ۹۶/۵۶
قدرت خرید در کشور: ۱۱۶/۷۳
هزینه ی زندگی در لوکزامبورگ از ۸۱ درصد شهرهای اروپای غربی و همینطور از ۸۵ درصد شهرهای دنیا بالاتر است.
۴- باهاما
شاخص هزینه زندگی: ۱۰۰/۶۸
قدرت خرید در کشور: ۷۱/۴۰
هزینه ی اجاره خانه در باهاما ۹/۴۱ درصد پایین تر از آمریکا است، با این حال، قیمت غذای رستوران ها در این کشور ۱۸/۲۴ درصد بالاتر از آن چیزی است که در آمریکا وجود دارد.
۳- نروژ
شاخص هزینه زندگی: ۱۱۳/۷۰
قدرت خرید در کشور: ۱۰۷/۹۵
نروژ سومین کشور گران اروپای غربی محسوب می شود، به طوری که هزینه ی زندگی در آن از ۹۵ درصد کشورهای دنیا بالاتر است.
۲- سوئیس
شاخص هزینه زندگی: ۱۳۱/۳۹
قدرت خرید در کشور: ۱۲۶/۱۵
هزینه ی زندگی در زوریخ، بزرگ ترین شهر سوئیس، تقریباً به همان اندازه ی هزینه ی زندگی در شهر نیویورک است، گرچه هرینه های زندگی در این شهر از پاریس ۲۶ درصد و از بروکسل ۶۳ درصد بالاتر محسوب می شود.
۱- ایسلند
شاخص هزینه زندگی: ۱۲۳/۹۶
قدرت خرید در کشور: ۸۷/۸۴
هزینه ی زندگی در ایسلند (منهای اجاره بها) نزدیک به ۴۰/۲۱ درصد بالاتر از آمریکا است. به علاوه، هزینه ی اجاره خانه در ایسلند ۱۵/۵۷ درصد بالاتر از آن چیزی است که در کشور آمریکا وجود دارد.