عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس؛

درباره FATF نوعی لجاجت حاکم شد که تاوان اقتصادی برای کشور دارد

کدخبر: ۳۲۶۱۹۵
اقتصادنیوز؛ حشمت‌الله فلاحت پیشه عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه اقدام FATF برای قرار دادن ایران در لیست سیاه تصمیم سیاسی بود گفت: این امکان وجود داشت که موضوع مناسبات با FATF را خیلی بهتر از شرایط کنونی مدیریت کرد اما نوعی لجاجت حاکم شد که تاوان اقتصادی را برای کشور به دنبال خواهد داشت.
درباره FATF نوعی لجاجت حاکم شد که تاوان اقتصادی برای کشور دارد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا؛ حشمت الله فلاحت پیشه با اشاره به تصمیم کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) برای قرار دادن ایران در لیست سیاه گفت: این موضوع قابل پیش بینی بود که FATF ایران را در فهرست کشورهای غیر همکار یا به اصطلاح لیست سیاه قرار دهد البته فکر می‌کنم نظام مالی کشور به دلایلی آسیب ناشی از این موضوع را به حداقل رسانده است.

وی توضیح داد: ساختار مالی کشور از گذشته در شرایط تحریمی شکل گرفته است و سعی شده نوعی اقدامات صیانتی برای مبادلات مالی به کار گرفته شود. چون آمریکایی‌ها مسیر مبادلات مالی و بانکی ایران را ناامن کرده بودند.

فلاحت پیشه یادآور شد: مجمع تشخیص مصلحت نیز عزمی برای بررسی این کنوانسیون‌ها نداشت به همین دلیل نوعی آمادگی سیاسی و اقتصادی بیش از گذشته در چند ماه اخیر شکل گرفت. لذا امیدوارم همگان کمک کنند که این موضوع تبدیل به نوسان سیاسی اثرگذار به اقتصاد کشور نشود و سیاست معقولی در پیش گرفته شود.

رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با تاکید بر اینکه «تصمیم FATF کار سیاسی بود»، گفت: آنها از ابتدا هم کار سیاسی انجام دادند. سعی دشمنان ایران این بود که تنگناهایی را به جمهوری اسلامی تحمیل کنند. البته که با قرار گرفتن ایران در لیست سیاه عملا کار دیپلمات‌ها و مسئولان سنگین‌تر شده و ممکن است برخی معدود کشورها که با ایران همکاری بانکی انجام می‌دادند بهانه‌هایی را مطرح کنند.

وی افزود: امیدوارم مقتضیات سیاسی حاکم با چند کشور معدود که با ایران کار بانکی انجام می‌دادند به اندازه‌ای قوی باشد که قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF بهانه‌ای به این بانک‌های خارجی ندهد که نخواهند با ایران کار کنند.

فلاحت پیشه با اشاره به اعلام نشدن نظر نهایی مجمع تشخیص درباره کنوانسیون‌های مربوط به FATF گفت: ظاهرا در مجمع تشخیص این نتیجه حاصل شده بود که این کنوانسیون‌ها رای نمی‌آورند به همین دلیل کسانی که در مجمع موافق بودند هم آن را مطرح نمی‌کردند. کسانی که مخالفت داشتند نیز کشور را دچار بی تصمیمی کردند. حتما این افراد دلایلی دارند که باید توضیح دهند.

فلاحت پیشه ابراز عقیده کرد: این امکان وجود داشت که موضوع مناسبات با FATF را خیلی بهتر از شرایط کنونی مدیریت کرد اما نوعی لجاجت حاکم شد که تاوان اقتصادی را برای کشور به دنبال خواهد داشت.

دو لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم (CFT) و الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی (پالرمو) از کنوانسیون‌های مورد تاکید FATF بود که مجلس آن را تصویب کرد، شورای نگهبان به آن ایراد گرفت و در نهایت به دلیل اصرار مجلس بر مصوبه خود منتظر اعلام نظر در مجمع تشخیص باقی ماند. در نهایت امروز FATF اعلام کرد که ایران را در لیست سیاه قرار داده است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید