شیوع ویروس کرونا در آلمان چه تاثیری بر این کشور دارد؟

کدخبر: ۳۲۷۰۱۹
اقتصاد نیوز: این روزها در حالی که جهان درگیر معضلی به نام ویروس کرونا است آلمان هم به عنوان یکی از مهمترین کشورهای اروپایی با این مسئله دست و پنجه نرم می‌کند.

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از تسنیم؛ در حالی در آلمان هم اولین موارد ابتلا به ویروس کرونا مشاهده می شود که عرصه سیاسی در این کشور همچنان آرام است.

خبرها درباره انتقال ویروس کرونا به آلمان هم در حال افزایش است. در هاینزبرگ در ایالت "نوردراین وست فالن" آلمان روز چهارشنبه مدارس و مهم کودک ها بعد از تایید یک مورد ابتلا به ویروس کرونا تعطیل شد.

"ینز اسپاهن"، وزیر سلامت دولت فدرال آلمان به مردم و شهروندان توصیه می کند که اقدامات احتیاطی را انجام دهند که از جمله این اقدامات عبارتند از شستن مرتب دست ها با صابون به مدت 30 ثانیه و خودداری از دست دادن با دیگران.

"استفان زایبرت"، سخنگوی دولت آلمان هم روز چهارشنبه در موضع گیری در این باره این طور اعلام کرد که تا به حال ما در آلمان توانسته‌ایم افراد بیمار به کرونا را جدا و درمان کنیم و از این طریق مانع انتشار این ویروس شویم. به گفته وی این مسئله همچنان هدف ما باقی خواهد ماند. در موارد جدید هم با کار بسیار خوب منطقه ای به سرعت به نتیجه خواهیم رسید.

به نوشته دویچه وله آلمان پس می توان به طور خلاصه این طور به موضع گیری دولت آلمان در این باره اشاره کرد: "ما خود را برای همه چیز آماده می کنیم، ما به این موضوع توجه داریم و البته به درستی واکنش نشان می دهیم."

وزیر سلامت آلمان در اوایل هفته جاری هم اعلام کرده بود که من همچنان بر این عقیده‌ام که ما به بهترین شکل آماده‌ایم و خود را آماده کرده‌ایم. وی تاکید کرد که سیستم بهداشت و درمان آلمان یکی از بهترین ها در دنیا است.

اسپاهن همچنین گفت که پزشکان و بیمارستان های آلمان هر ساله با چالش های مشابهی از جمله شیوع آنفولانزا روبرو بوده و آن را برطرف می کنند.

وی در عین حال گفت که تنها تفاوت ویروس کرونا این است که متخصصان هنوز همه چیز را راجع به این ویروس جدید نمی دانند و واکسنی برای آن در دسترس نیست. رئیس موسسسه "رابرت کوخ" در آلمان هم این مسئله را تایید کرده و در این باره گفته است که " ما باید واقع بین باشیم، چنین واکسنی تا پایان سال جاری میلادی در دسترس نخواهد بود."

با این همه به گفته وزیر بهداشت آلمان در این کشور در حال حاضر به اقداماتی مشابه ایتالیا برای قرنطینه کردن برخی مناطق فکر نمی شود. وی تاکید کرد: تا زمانی که ممکن باشد ما همچنان تلاش خواهیم کرد افراد بیمار در آلمان را جدا کرده و آن ها را درمان کنیم و افراد در ارتباط نزدیک با بیماران را کنترل کنیم.

اسپاهن روز سه شنبه هم بعد از دیدار با وزرای سلامت اتحادیه اروپا در ایتالیا بر این موضع خود که برخورد سنجیده و معقولی با این مسئله خواهد داشت تاکید کرد. وی اعلام کرد: ما مشترکا این دیدگاه را داریم که در این زمان و حالا، محدودیت های مسافرتی و یا حتی بستن مرزها اقدامی مناسب نیست.

سخنگوی اداره بهداشت و سلامت برلین هم بر این عقیده است که محاصره شهرها و به ویژه شهرهای بزرگ امکان پذیر نیست.

وی همچنین گفته است که ورود به برلین برای مسافران درون اروپایی با توجه به مسیرهای زیاد و وسایل حمل و نقل مختلف به سختی قابل کنترل است. به گفته وی برلین برای شرایط جدی کاملا آماده است. وی البته توصیه کرد که مسافرانی که از ایتالیا به این کشور می آیند مورد بررسی پزشک قرار گیرند.

به نوشته دویچه وله آلمان به این ترتیب برنامه مشخص و جامعی درباره نحوه واکنش به ویروس کرونا در آلمان وجود ندارد.

اما انستیتو "رابرت کوخ" که در زمینه بیماری های همه گیر فعال است به برخی اقدامات مشابه در برخورد با این بیماری که درباره سایر بیماری های واگیردار به کار برده می شود اشاره می کند که به گفته یک مسئول آلمانی برای ویروس کرونا هم کاربردی است.

از جمله این اقدامات عبارت است از محرومیت بیماران از حضور در نهادهای اجتماعی و جداسازی افراد بیمار. تا کنون دولت آلمان این گونه به این مسئله واکنش نشان داده و مسافرانی که از چین به آلمان بازگردانده شدند هم به مدت 14 روز قرنطینه شدند. این برنامه ها همچنان ادامه خواهد داشت و در این راستا همچنین اقدامات دیگری از جمله جلوگیری از تجمعات انبوه و بستن نهادهای اجتماعی و ممنوعیت برگزاری انجمن ها می تواند در دستور کار قرار گیرد که هنوز مقامات آلمانی تا این حد پیش نرفته اند.

کارشناسان آلمانی همچنین استفاده از ماسک در جامعه را هم عملی نمی دانند. با این حال در حال حاضر اکثر مدل های ماسک در آلمان کمیاب شده است.

"توماس پورستنر"، مدیر عامل اتحادیه فدرال عمده فروشی دارو در این باره گفته است که تنگناهای گسترده و زیادی در این راستا وجود دارد. در حال حاضر تنها مقادیر کمی ماسک در دسترس است. کارشناسان بارها تاکید کرده‌اند که ماسک ها بیشتر برای پزشکان و پرستاران اهمیت دارد و این تنها به دلیل کاهش خطر برای خود آن ها نیست، بلکه به این دلیل است که بیماران ضعیفی که از آن ها مراقبت می کنند آسیب نبینند.

نگرانی عرصه اقتصادی آلمان از تاثیرات منفی ویروس کرونا

کارشناسان اقتصادی هم بسیار نگران پیامدهای منفی این ویروس برای اقتصاد جهانی هستند.

"گابریل فلبرمایر"، رئیس انستیتو اقتصاد جهانی در کیل در پاسخ به سوالی در این باره به دویچه وله گفته است: من فکر می کنم که این ویروس بر روند جهانی سازی تاثیرات منفی خواهد داشت. آنچه که اکنون در اقتصاد جهانی می توان دید این است که تا چه اندازه سیستم اقتصاد جهانی متزلزل است.

پیتر آلتمایر، وزیر افتصاد آلمان هم در پاسخ به سوالی در این باره موضعی از روی درماندگی اتخاذ کرده و این طور گفت که ما بر این باوریم که طبیعتا این مسئله تاثیرات کمی بر اقتصاد جهانی خواهد داشت، اما اینکه این تاثیرات تا چه اندازه بالا است به این بستگی دارد که این ویروس با چه سرعتی مهار می شود و با چه سرعتی شمار مبتلایان به آن کاهش می یابد.

ترس از ویروس کرونا در برلین

نشریه بیلد آلمان هم درباره ترس از ویروس کرونا در برلین نوشت. طی یک هفته آینده در پایتخت آلمان نمایشگاه مهم اقتصاد توریسم بین الملی موسوم به „ITB“ برگزار می شود. امسال این نمایشگاه در سایه وحشت گسترش جهانی ویروس کرونا برگزار می شود. حالا در برلین این پرسش مطرح است که آیا غرفه داران و بازدید کنندگان از این نمایشگاه بین المللی می توانند این ویروس را به برلین منتقل کنند.

برگزار کنندگان این نمایشگاه البته برای جلوگیری از این مسئله اقدامات سختگیرانه ای را در دستور کار قرار داده اند.

سخنگوی این نمایشگاه اعلام کرده است که تا به حال 6 غرفه دار چینی عدم مشارکت خود را در این نمایشگاه اعلام کرده اند. وی در عین حال تاکید کرد که با همه این اقدامات این نمایشگاه باید امسال هم مانند سال های گذشته برگزار شود.

ارتش المان هم بعد از کشف یک مورد تایید شده ابتلا به ویروس کرونا در ارتش، پادگانی در شهر کلن را قرنطینه کرد. حالا این پرسش مطرح است که این ویروس چگونه به این سرباز ارتش آلمان منتقل شده است؟ نیروی هوایی ارتش آلمان چند هفته پیش به صورت موفقیت آمیز با چند پرواز چندین شهروند آلمانی را از منطقه کورونا در ووهان چین به آلمان منتقل کرد. اما این نیروی ارتش آلمان ربطی به این پرواز ها نداشت.

در این میان "آرمین لاشت"، از سیاستمداران بلند پایه حزب دموکرات مسیحی و نامزد ریاست این حزب دلیلی برای وحشت داشتن از این بیماری نمی بیند. وی تاکید کرد که نهادهای ما در حال حاضر همه اقداماتی را که همه جا در حال انجام است انجام می دهند.

وی با اشاره به اینکه ما آنفولانزای خوکی و موارد دیگری از آنفولانزا در کشور داشته‌ایم گفت: بیماری یک بیماری است و شرایط تحت کنترل است.

لاشت همچنین درباره نگرانی درباره برگزاری نمایشگاه بین‌المللی در برلین هم گفت که اقدامات ضروری انجام شده و جای هیچ گونه نگرانی نیست.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید