ایرانی ها از فروشگاههای آنلاین بیشتر چه میخرند؟
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از تجارتنیوز، در پی گسترش بیماری کرونا ویروس بسیاری از کسبوکارها از جمله فروشگاههای اینترنتی با چالشهایی مواجه شدهاند.
این مساله باعث شده که مشتریان استارتاپهای آنلاین سفر در حجم وسیعی به این آژانسها مراجعه کنند و استرداد وجه بلیت خریداری شده یا خدمات ویزای خود را از آنها طلب کنند؛ به نحوی که فلایتیو میگوید حجم بلیتهای استرداد شده تا پایان سال به ۳۰ میلیارد تومان خواهد رسید و آورده این بحران روزانه ۱۰ هزار تماس برای فلایتیو است.
اما در بخش فروش کالا وضعیت چگونه است؟
عادل طالبی، فعال استارتاپی در خصوص وضعیت فروش کسبوکارهای استارتاپی در دوره شیوع کرونا، به تجارتنیوز گفت: یک مقدار در مورد فروش این کسبوکارهای غلو میشود که استارتاپها رشد میکند اما اشتباه است، چون شرایط بحرانی حاکم بر وضعیت روانی مردم باعث میشود که مصرف معمول را نداشته باشند و خریدها به سمت اقلام ضروری محدود شده است.
وی افزود: یعنی در واقع به ضرر تمام کسبوکارهاست و ممکن است در تعداد از محصولات ضروری خریدها انجام شود چون در شرایط اضطرار پول خود را برای هر کالایی خرج نمیکنند، بنابراین در کل به ضرر کل اقتصاد جامعه است.
فروش چه کالاهایی افزایش یافته است؟
وی در پاسخ به این سوال گفت: استارتاپهایی مثل فروش ماسک و مواد ضدعفونی کننده افزایش فروش دارند. بررسی کالایی که افزایش فروش داشتهاند، نشان میدهد فروش مکملها، ویتامینها که مردم احساس میکنند اگر این مواد را مصرف کنند کمتر در معرض ابتلا به بیماری هستند، افزایش یافته است. هر چند که معلوم نیست تاثیری داشته باشد فقط به علت اخبار کذبی که منتشر میشود. فروش این کالاها افزایش یافته و حتی به چند صددرصد نیز رسیده است.
طالبی درباره فروش مواد غذایی گفت: در خصوص مواد غذایی، نیز فروش کالاهایی که بستهبندی شده مثل روغن، برنج، سوسیس و کالباس از برندهای معروف افزایش فروش داشتهاند، اما چون این کالاها بخش کوچکی از کالاهای فروش اینترنتی هستند، کاهش فروش را جبران نمیکند.
وی در پایان تاکید کرد: در مجموع شرایط کلی به نحوی است که فروش اینترنتی کاهش پیدا میکند، ما سایت فروش کتاب داریم که طی چند وقت اخیر کاهش فروش کاملا مشخص است.