دلیل عجیب برای عدم قرنطینه شهر قم
به گزارش اقتصاد نیوز، اصغر سلیمی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره شیوه مدیریت بحران در شرایط فعلی و عملکرد ستاد مدیریت بحران به ایرنا گفت: موضوع شیوع کرونا بهصورت جهانی رخ داده و مقابله ما با این بیماری نیز باید در سطح جهانی صورت گیرد و نمیتوانیم به شکل منطقهای با آن برخورد کنیم. این ویروس از چین به سایر نقاط دنیا شیوع پیدا کرده و اقداماتی که ما بهعنوان یکی از کشورهای درگیر با آن پیش میگیریم، باید همگام با سیاستهای جهانی و کشورهای دیگر باشد.
مراقبت از روستاها در مقابل کرونا با آغاز فصل کشاورزی
وی در همین راستا میافزاید: یکی از موارد مهم در این راستا، کنترل مرزهای کشور و مرزهای استانی است. یکی از مواردی که ضروری است به آن توجه شود، روستاهای کشور هستند. با توجه به شروع فصل بهار و آغاز کشاورزی و بازگشت برخی بومیان به محل سکونتشان باید از روستاها مراقبت کرد و کنترلهای پزشکی در مبادی روستاها صورت گیرد تا این بیماری در این مناطق شیوع پیدا نکند.
وی با اشاره به اینکه اگر موضوع پیشگیری با هماهنگی همه دستگاهها و همراهی مردم صورت گیرد، میتوان از این بحران عبور کرد، تصریح میکند: از آنجایی که این ویروس ناشناخته است و درمان قطعی آن کشف نشده است، تنها راه ممکن برای مقابله آن، پیشگیری است. به همین سبب مردم باید توصیههای بهداشتی را جدی بگیرند.
نماینده سمیرم در پاسخ به این انتقاد عمومی که اگر مسئولان بهمحض تشخیص بیماری در استانهای قم و تهران طرح قرنطینه را اجرا میکردند، امروز همه استانها با آن درگیر نبودند، میگوید: هرچند قرنطینه در مواردی از این دست خوب است، اما ممکن است برخی افراد مبتلا به آن ظواهر و علائم آن را نداشته باشند.، به هرحال قم یک مرکز مذهبی بوده که رفت و آمد در آنجا زیاد است. یا تهران بهعنوان پایتخت، افراد زیادی از سایر نقاط کشور در آن حضور دارند. از این جهت، به نظر میرسد قرنطینه در آن زمان سخت بود.
وی در همین راستا تأکید میکند: اما امروز با توجه به افزایش حساسیت و پذیرش عمومی، میتوان کرونا را مهار کرد و به سمت کاهشی پیش برد. شاید در گذشته میتوانستیم بهتر عمل کنیم، اما امروز هم دیر نیست و اگر مردم طرح قرنطینه خانگی را رعایت نکنند، نمیتوانیم این بحران را حل کنیم.
کمبودها در سمیرم و همراهی داروخانهها با مردم
سلیمی درباره کمبود امکانات پزشکی در استان اصفهان و چگونگی مدیریت و مهار بیماری در این استان میگوید: اینجا هم برخی کمبودها دیده میشود و مردم درخواست تجهیزات بهداشتی لازم را دارند. امروز هم هفتمین جلسه ستاد مبارزه با کرونا در شهرستان سمیرم برگزار شد و الحمدالله اقدامات خوبی، از جمله گندزدایی و سمپاشی معابر، کنترل مبادی شهرها و روستاها صورت گرفته است. برای رفع کمبودها نیز با مسئولان استانی مکاتباتی انجام شده و بناست با توجه به افزایش تولید، محصولات ضدعفونیکننده و تجهیزات بهداشتی، هرچه زودتر در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار گیرد. هرچند کمبودهایی وجود دارد، اما خوشبختانه برخی داروخانهها و فروشگاههای شهرستان در حال همکاری با مردم هستند.
از قرون وسطایی خواندن قرنطینه تا تهدید مسافران به آن
بیش از ۲۰ روز از تشخیص نخستین موارد ابتلا به ویروس کووید ۱۹ یا بیماری کورنا در استان قم میگذرد. ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت در نخستین نشست خبری برای مقابله با کرونا، در پاسخ به این انتقاد که چرا شهر قم بهعنوان مبدأ این بیماری در کشور قرنطینه نشده، گفت «این کار در قدیم برای بیماریهای وبا و طاعون بوده است و اکنون قدیمی شده است». علاوهبراین، سعید نمکی، وزیر بهداشت نیز تأکید کرد «با قرنطینه شهرها موافق نیستیم، به قرنطینه کردن شهرها به دلیل اعتماد به آموزش و فرهنگ اعتقادی نداریم و تقاضا داریم که مردم شهرهای آلوده و شهر قم، این مناطق را ترک نکرده و ما را مجبور به قرنطینه اجباری با مدلهای بسیار سنتی و قدیمی نکنند.» با این حال، طی روزهای اخیر و با افزایش تصاعدی تعداد مبتلایان به این بیماری، وزیر بهداشت تأکید کرد: «مردم سفر نروند، از همه مردم میخواهم که برای مسافرت حرکت نکنند. وقتی چند روز محدودیت و منع رفتن به مدرسه اعمال میشود، افراد سفر نکنند و از نقاط آلوده یا غیرآلوده به نقاط دیگر کشور سفر نکنند. اگر فردی مشکوک به ابتلا باشد، ۱۴ روز به قرنطینه میرود». بهاینترتیب، بسیاری از جادههای منتهی به استانهای مختلف کشور مسدود شده است، با اینحال مسئولان همچنان بر طرح قرنطینه خانگی تأکید دارند.