۷ مورد مرگ ناشی از مصرف الکل در استان اصفهان/مصرف روزانه ۱۰۰ هزار ماسک عادی در اصفهان/ماسک N۹۵ در استان موجود نیست
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا طاهره چنگیز بعدازظهر امروز (یکشنبه-۲۵ بهمن) در نشست خبری که در محل دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه همه گیری ویروس کرونا که تمام دنیا را تحت شعاع قرار داده یک بیماری نو پدید است، اظهار کرد: ابعاد این ویروس ناشناخته و رفتارهای نه چندان از پیش تعیین شده آن، در جوامع مختلف مشکلاتی ایجاد کرده است.
وی افزود: اصفهان بعد از قم، تهران و گیلان به این ویروس آلوده و مبتلایان در آن شناسایی شد.
بوئین میاندشت تنها شهرستان بدون ابتلا به کرونا در اصفهان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه شروع اپیدمی در استان اصفهان از کاشان بود، افزود: تنها شهرستانی که در کل استان اصفهان تاکنون تست مثبت کرونا نداشته است، بوئین میاندشت است، اما شاهد گسترش آلودگی این ویروس در سراسر استان هستیم.
چنگیز با اشاره به سرایت پذیری بالای این ویروس، خاطرنشان کرد: در حال حاضر استان اصفهان آلوده است. اقدامی که باید انجام دهیم پیشگیری از سرایت بیشتر به همه افراد است. قبلا باید مراقبت می کردیم از خارج از استان شخص بیماری وارد نشود، اما اکنون کنترل خروج و ورود کمکی نمی کند، بلکه باید کاری کنیم جابجایی و تماس در سطح استان به حداقل برسد.
وی ادامه داد: اگر فردی در روز تردد داشته باشد احتمال تسری به ۱۰ نفر دیگر را دارد، اما اگر در خانه بماند تنها ممکن است بیماری را به اعضای خانواده، منتقل کند و در این صورت حداقل ۷ نفر سرایت کمتر را خواهیم داشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه بیماری به شکل تصاعد هندسی منتقل می شود، اظهار کرد: یک فرد ممکن است مستقیما با ۵۰ تا ۱۰۰ نفر ارتباط داشته باشد و باعث منتشر شدن ویروس می شود. به همین خاطر شعار «تردد بیجا و تجمع بیجا ممنوع است» را انتخاب کرده ایم و امیدواریم همه مردم به این موضوع توجه کنند.
چنگیز در مورد استفاده از ماسک، گفت: استفاده از ماسک جزء پروتکل فضاهای بازی مانند سالن جلسات یا مکان های این چنینی نیست، اما در اتوبوس، مترو و تاکسی بهتر است از ماسک استفاده شود.
هرچه تردد در شهر بیشتر باشد احتمال شیوع بالاتر است
وی با تاکید براینکه در حال حاضر دوره بسیار بسیار بحرانی و کلیدی در استان حاکم است، تصریح کرد: از نظر سرعت گسترش اپیدمی و شیب رسیدن به پیک بیماری در وضعیت خوبی نیستیم، هرچقدر تردد و فروشگاه ها و خیابان ها و خریدکردن مردم بیشتر باشد احتمال شیوع ویروس بیشتر است.
رئیس دانشگاه علو پزشکی اصفهان در مورد اعتباراتی که استاندار اعلام کرده است، گفت: اختصاص این اعتبارات از سوی استانداری نیست و با پیگیری استانداری، سازمان مدیریت ۵۰ میلیارد تومان به دانشگاه علوم پزشکی اختصاص داده، همچنین استاندار ۲۰ میلیارد تومان جداگانه برای کاشان درخواست داده است.
چنگیز با تاکید براینکه این مبلغ قطعا کافی نیست، اظهار کرد: هزینه های مدیریت و خدمات برای کرونا بسیار زیاد است. بخشی مربوط به تامین تجهیزات است. برای مثال ماسک عادی یک بار مصرف پرسنل بیمارستان باید هر دو تا سه ساعت عوض شود و اینها هزینه بالایی تحمیل می کند. قبل از اپیدمی قیمت ماسک ۲۰۰ تومان بود و اکنون ۷۰۰ تومان شده است.
مصرف روزانه ۱۰۰ هزار ماسک عادی در اصفهان
وی ادامه داد: مقدار مصرف روزانه ماسک ۱۰۰ هزار عدد است. این ساده ترین مورد است و ماسک های ساده را شامل می شود. در حالیکه ماسک N۹۵ گران تر است و روزانه از این ماسک ها ۱۵ هزار مورد مصرف داریم که قیمت دولتی آن هفت هزار تومان و قیمت آزاد که گاهی مجبور به تهیه آن هستیم، بسیار بالاتر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه روزی یک میلیارد تومان برای تجهیزات مصرفی در استان هزینه می شود، تاکید کرد: از پشتیبانی خیرین و ظرفیت صنایع استان، اتاق بازرگانی برخوردار بوده ایم بدون آن امکان مدیریت صحیح وجود نداشت.
چنگیز در مورد قرنطینه افراد برای پیشگیری از ابتلا به کرونا، گفت: قرنطینه خانگی موضوع دوگانه ای است که وجود دارد. بحث نظامی- بهداشتی است. جاهایی که قرنطینه اعمال کرده اند ضابطه نظامی و انتظامی وجود داشته که در شهرهای ما به طور جدی اعمال نشد. از یک طرف تمایل به تعطیلی است و از طرفی نگرانی برای تشدید مسافرت ها وجود دارد.
وی گفت: دو دلی در مورد تعطیل کردن یا نکردن ادارات به همین خاطر است. اما سیاست های اعمال شده مانند ترغیب به دورکاری، راهکاری بود که برای این موضوع اندیشیده شد.
نگرانی از ناامنی اقتصادی دلیل تعطیل نشدن اصناف است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: در حال حاضر عملا فرهنگیان در خانه هستند، اما در مورد تعطیلی اصناف، دوگانگی که وجود دارد به دلیل آن نگرانی و ناامنی اقتصادی برای احتکارگران است. اگر رفتارها قابل پیش بینی بود شاید بهترین کار تعطیلی بود، اما رفتارهای نابهنجار امنیت مردم را بیشتر به خطر می اندازد.
چنگیز با تاکید براینکه تصمیم گیری برای تعطیلی باید در سطح کلان کشور بررسی و اعمال شود، خاطرنشان کرد: اینها نظر است و تصمیم گیری در اختیار استانها نیست و باید در سطح کلان تصمیم گیری شود.
وی افزود: اینکه همه از یک زاویه به موضوع نگاه کنند قطعا در استان اینطور نیست. مثلا زاویه دید دانشگاه علوم پزشکی با حوزه اقتصادی و سیاسی استان یکی نیست و طبیعتا نمی تواند یکسان باشد. اینکه بتوانیم نهایتا به توافق برسیم مهم است و در این راستا تلاش میکنیم، برخی تصمیم ها ممکن است برای من یا فرد دیگری راضی کننده نباشد اما تصمیمات با نظر اکثریت گرفته می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: درست است در عمل کار شکنی و مانعی وجود نداشته و همه تصمیم گرفته اند. در اصفهان بر اساس قواعد مدیریت جمعی عمل می کنیم و در کل دیدگاه ها یکی نیست و انتظاری هم نداریم که یکی باشد، اما در مقام اجرا هماهنگی وجود دارد.
اغلب تجهیزات مصرفی در اصفهان تولید داخل است
چنگیز در مورد تجهیزات مصرفی مخصوص کرونا، اظهار کرد: اغلب تولید داخل است و برای شرایط ثابت تعریف شده است. مطمئنا در زمان اپیدمی هم نیاز بالا می رود و هم تقاضای کاذب که ممکن است موجب افزایش قیمت شود. تولید یک شبه نمی تواند اضافه شود این فاصله باعث می شود نتوانیم مواد مورد نیاز را تامین کنیم.
به گفته وی، بخش زیادی از تقاضای بازار القایی است و باید مدیریت شود. ماسک پارچه ای برای کسانی که در بیمارستان نیستند، مناسب است و می شود با آب و صابون شست و اتو کرد و روز بعد دوباره استفاده کرد.
پرسنل بیمارستان با نبود تجهیزات مواجه نیستند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه یک مرتبه با حجم تقاضای زیادی برای ماسک مواجه شدیم، افزود: وقتی چنین تقاضایی ایجاد شود، فساد هم ایجاد می شود. اگر نیاز کاذب، مدیریت شود، قطعا به نتیجه خوب می توان رسید. در حال حاضر پرسنل بیمارستان ها با نبود امکانات و تجهیزات مواجه نیستند و اینگونه نیست که وسایل نداشته باشند، بلکه با محدودیت مواجه هستند.
ماسک N۹۵ در استان موجود نیست
چنگیز تصریح کرد: در حال حاضر عمده نیازها در استان تامین می شود به جز ماسک N ۹۵ که متاسفانه در استان نداریم.
وی در مورد تصمیم تعطیلی مترو اصفهان گفت: این تصمیم بنابر کاهش تعداد مسافران به یک چهارم بود و در همه کلانشهرها گرفته شد. مردم برای تردد ترغیب می شوند و اگر ساعات کار را کم کنیم باز ازدحام می شود، بنابراین به دلیل هزینه زیاد مترو و استفاده اندک افراد این تصمیم اتخاذ شد. بعد از این تصمیم شلوغی اتوبوس ها هم پیش بینی می شد، مطلوب این است که بیرون آمدن از خانه راحت نباشد و این تصمیمات به این دلیل است.
چنگیز، در مورد علت سکوت آماری و اعلام نکردن تعداد مبتلایان و فوتی های استان، گفت: در روزهای اول شیوع بیماری در کشور، آمار ارائه شده، تست های مثبت بود که آمار نمونه ها را وزارتخانه به هر دانشگاه علوم پزشکی اعلام می کرد، بعد از فعال شدن مراکز استانی، آزمایش ها برای تایید نهایی به تهران ارسال و آمار نهایی توسط سخنگوی بهداشت اعلام می شود.
وی اضافه کرد: اینکه بگویم تا الان آمار اعلام و بعد وزارت بهداشت تایید یا رد کرده، درست نیست، بلکه بررسی دوباره است یا خطاهایی مثل اینکه آمار به موقع نرسد در گزارش بعدی اصلاح می شود.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، به غیر از موارد مثبت، موردی برای اعلام آمار وجود ندارد. موارد مثبت و مرگ باید یک جا اعلام شود.
چنگیز با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی کاشان مستقل است و زیر نظر اصفهان نیست، تصریح کرد: اگر قرار است آمار دانشگاهی اعلام شود هر دانشگاهی باید آمار خود را اعلام کند طبیعی است جزئیات آمار کاشان را نداریم. از اول اسفند در محدوده دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ۲۵۰۰ بستری و در حال حاضر ۹۰۰ بستری وجود دارد که مشکوک به کرونا هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پاسخ به سوال ایسنا، با بیان اینکه از همراهی و همکاری مردم راضی نیستم، گفت: مردم اصفهان کرونا را هنوز جدی نگرفته اند. اگر همراهی نکردند مجبور می شویم، بیمارستان های شریعتی و الزهرا را به کمک بگیریم و همه تخت های بیمارستان های اصفهان را در اختیار کرونا قرار دهیم.
۷ مورد مرگ ناشی از مصرف الکل در اصفهان
وی در مورد مشکلاتی که مصرف الکل ایجاد کرده است، گفت: تا الان ۷ مورد مرگ ناشی از مصرف الکل در استان اصفهان داشته ایم. متاسفانه یا الکل های تقلبی به شکل خوراکی یا بخور دادن استفاده شده است که متاسفانه منجر به فوت شده و تعدادی هم نارسایی کلیه پیدا کرده اند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: سازمان تامین اجتماعی زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی نیست و مداخله ای در نحوه تعامل بیمارستان های تامین اجتماعی برای پرسنل آنها نداریم.
اختصاص سهمیه به کلینیک ها و درمانگاه ها
وی در مورد تجهیزات پزشکان در مطب ها، گفت: امیدواریم با ساماندهی سهمیه ای درنظر گرفته شود. اکنون مطب ها بیشتر تعطیل و درمانگاه ها فعال هستند، تلاش می کنیم این فرایند اصلاح شود. در مورد درمانگاه ها و کلینیک ها سهمیه ای درنظر گرفته شده و اختصاص می یابد.
طی هفته آینده جمعیت استان غربالگری می شوند
چنگیز از امضای تفاهم نامه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بسیج خبر داد و گفت: این تفاهم نامه برای اطلاع رسانی به مردم و پشتیبانی از کسانی که به کمک نیاز دارند امضا شده است. این پشتیبانی را اقشار مختلف بسیج انجام می دهند که شامل اهمیت غربالگری و ترغیب به غربالگری است.
وی افزود: ظرف یک هفته آینده جمعیت استان را غربالگری می کنیم. افراد می توانند با ورود به سایت اعلام شده اطلاعات خود را وارد کنند. وارد کردن اطلاعات دو دقیقه طول می کشد، اما ارزش آن در کنترل اپیدمی بسیار زیاد است.
چنگیز در مورد تعطیلی دانشگاه ها و خوابگاه ها، اظهار کرد: ۴۰ درصد دانشجویان را از ابتدای اپیدمی نداشتیم و بقیه وارد کارهای آموزشی شده اند و آموزش ها که البته چهره به چهره نیست، نیاز به تدوین محتوا دارد تا به دست مخاطبان برسد.
خط ۳۱۱۳ آماده پاسخگویی ۲۴ ساعته به مردم
وی همچنین از فعالیت شماره تلفن ۳۱۱۳ خبر داد و گفت: به صورت ۲۴ ساعته جوابگوی سوالات تلفنی مردم است تعدادی از دانشجویان داوطلب در شیفت های ۲۴ ساعته حضور دارند و پاسخگوی مردم هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در مورد برگزاری نشست خبری، گفت: راهبرد علوم پزشکی اصفهان حضور در صدا و سیما بود، اما می پذیرم که با رسانه ها باید نشست خبری برگزار می کردیم.
وی با بیان اینکه رصد کردن با مداخله کردن متفاوت است، اظهار کرد: محل های تجمع جدی نیاز به مراقبت ویژه دارند. در همین راستا اقداماتی انجام شد مانند آزاد شدن ۴ هزار زندانی که یکی از کانون های جمعیتی را ساماندهی کرد. همچنین ظرف یک هفته با همکاری مقامات قضایی و یا تعطیلی مدارس و دانشگاه را به موازات رصد، جلو آمدیم، اما برخی مداخلات نیازمند قدرت بالای اجرایی است.
چنگیز افزود: ممنوعیت تالارها و تعطیلی مدارس و برخی مراکز را توانستیم اجرا کنیم، اما محدودیت در سطح خانه افراد نیازمند حکومت نظامی است که اجتماع بیش از چند نفر ممنوع شود. شاید بگویید باید این کار انجام شود، ولی پیامدهایی دارد و تاکنون رویکرد نظامی نبوده است.
محیط اطراف بیمارستان های مبتلایان به کرونا آلوده نیست
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید براینکه اگر بیمارستانی در مرکز شهر به بیماران مبتلا به کرونا اختصاص دارد، اینکه فکر کنیم محیط اطراف آلوده شده، ذهنیت غلطی است، یادآور شد: این بیمارستان ها تهدیدی برای افرادی که در خیابان هستند، ندارند. از اواخر بهمن بیمارستان های اختصاصی برای مبتلایان آماده به کار بودند. شروع کار با دو بیمار تست مثبت بود. وقتی بخش کرونا یک بیمارستان فعال می شود از دم در تا همه بخش ها استرس و فشار تحمیل می شود بنابراین بیمارستان هایی انتخاب شدند که بتوانیم مدیریت کنیم. بیمارستان الزهرا، بیمارستان ارجاع در کشور است و در حال حاضر که اگر بیمارستانی کمک خواستند از الزهرا به آنها کمک می دهیم مانند متخصصان ریه و عفونت.