بحران کرونا؛ عقب‌نشینی در چین و پیشرفت در آمریکا

کدخبر: ۳۲۹۷۳۸
اقتصادنیوز: در آمریکا مقررات سختی برای زندگی عمومی وضع شده است. تست کرونای دونالد ترامپ منفی بوده است. در چین شمار مبتلایان تازه به ویروس کرونا به پایین‌ترین حد رسید و برخی از کارکنان خدمات عمومی کار خود را از سر گرفتند.
بحران کرونا؛ عقب‌نشینی در چین و پیشرفت در آمریکا

به گزارش اقتصادنیوز، به نقل از دویچه وله، از امروز دوشنبه ۲۶ اسفند (۱۶ مارس) تمام مدارس در ایالات متحده تعطیل هستند.

در آمریکا حدود یک و نیم میلیون دانش‌آموز بی‌خانمان محسوب می‌شوند. این کودکان و نوجوانان در کنار بسیاری دیگر غذا و خدمات پزشکی را همچنان در مدرسه دریافت می‌کنند و دست‌کم برای تأمین این نیازها باید به مدرسه بروند.

شهرداری نیویورک در بیانیه‌ای از تعطیلی موقت میکده‌ها، کلوب‌های شبانه، رستوران‌ها، سالن‌های نمایش و باشگاه‌های ورزشی خبر داد.

در ایالت نیویورک بیش از سه هزار نفر به ویروس کرونا مبتلا شده و حدود ۶۰ نفر جان باخته‌اند.

در ایالت‌های لسآنجلس، ایلینوی و اوهایو فعالیت بیشتر کانون‌های زندگی عمومی ممنوع شده است. تنها داروخانه‌ها و فروشگاه‌های مواد غذایی حق دارند با رعایت ترتیبات بهداشتی به کار ادامه دهند. مردم می‌توانند از رستوران‌ها خوراک بخرند و با خود ببرند.

در شهر تفریحی لاس‌وگاس از روز دوشنبه تمام هتل‌ها، مراکز بازی و سرگرمی و قمار تعطیل هستند.

تست منفی ترامپ

دونالد ترامپ که با شماری از افراد مبتلا به کرونا در تماس قرار گرفته بود، به اصرار پزشکان و اطرافیانش مورد آزمایش کرونا قرار گرفت. شامگاه شنبه کاخ سفید اعلام کرد که برای رئیس جمهوری آمریکا تست کرونا انجام گرفته که نتیجه آن منفی بوده است.

از کسانی که با ترامپ ملاقات کرده بودند، اعضای یک هیأت برزیلی به همراه ژاییر بولسونارو، رئیس جمهوری برزیل بودند. پس از آن روشن شد که پنج نفر از اعضای هیأت مزبور به همراه شهردار میامی به کرونا مبتلا هستند.

بسته حمایت از نیازمندان

دونالد ترامپ جمعه گذشته در آمریکا وضعیت اضطراری اعلام کرد. بدین ترتیب ۴۰ میلیارد دلار برای مقابله با کرونا و پیامدهای آن اختصاص یافت.

نمایندگان دموکرات آمریکا با دولت ترامپ بر سر یک بسته حمایتی برای شهروندان و خانواده‌های مبتلا به ویروس کرونا به توافق رسیدند و قانون مربوط به آن به زودی اجرایی خواهد شد.

طبق این طرح قانونی از تمام افرادی که نیاز داشته باشند، به صورت رایگان تست کرونا گرفته می‌شود. این به ویژه برای حدود ۲۵ میلیون شهروند آمریکایی اهمیت دارد که از بیمه خدمات درمانی محروم هستند.

دولت ترامپ زیر ضربات انتقاد رفته بود، زیرا برای شمار بسیار کمی از شهروندان آمریکا تست کرونا انجام شده و انجام آزمایش در اختیار و امکان همگان نبوده است. به همین علت آمار متناقضی از شمار قربانیان کرونا در آمریکا وجود دارد.

ممنوعیت سفر به آمریکا

از شنبه گذشته ورود شهروندان حوزه شنگن به قلمرو ایالات متحده ممنوع شد. از امروز دوشنبه ممنوعیت ورود به آمریکا شامل کشورهای بریتانیا و ایرلند نیز می‌شود. این مقررات برای ۳۰ روز ادامه خواهد داشت.

شهروندان آمریکایی مقیم اروپا می‌توانند به کشور خود برگردند، اما باید تست کرونا انجام دهند.

عقب‌نشینی کرونا در چین

کمیسیون بهداشت جمهوری خلق چین امروز دوشنبه اطلاع داد که در ۲۴ ساعت اخیر در سراسر این کشور پهناور تنها ۱۶ مورد تازه ابتلا به کرونا و ۱۴ مرگ بر اثر این اپیدمی وجود داشته است.

بنا به این گزارش ۱۲ نفر از جان‌باختگان خارج از چین به این بیماری دچار شده و هنگام ورود به کشور بیماری آنها شناسایی شده بود و مسئولان آنها را به عنوان "بیماران وارداتی" رده‌بندی کرده بودند.

چین برای مسافران سایر کشورها مقررات بسیار سختی برقرار کرده است. از امروز دوشنبه تمام مسافرانی که وارد فرودگاه پکن می‌شوند باید به مدت دو هفته در مراکز قرنطینه‌ای که دولت تعیین می‌کند، محبوس باشند.

 در ووهان که سرچشمه اپیدمی کرونا بود، از چهارشنبه آینده (۱۸ مارس) شماری از کارکنان خدمات ضروری اجازه دارند به پست‌های خود برگردند و کار خود را از سر گیرند.

بنا به آمار رسمی، از آغاز اپیدمی در ماه دسامبر تاکنون ۸۰ هزار و ۸۶۰ نفر در سرزمین اصلی چین به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. بیش از ۶۵ هزار نفر چینی بهبود یافته و از مراکز پزشکی مرخص شده‌اند.

در چین تاکنون ۳۲۱۳ نفر بر اثر ابتلا به کرونا درگذشته‌اند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید