استقرار اپیدمی کرونا در کرمان

کدخبر: ۳۳۰۰۴۵
اقتصادنیوز: سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به استقرار اپیدمی کرونا در کرمان گفت: از مردم می خواهیم در چنین شرایطی از سفر به کرمان خودداری کنند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، مهدی شفیعی عصر چهارشنبه در جلسه مطبوعاتی که به صورت مجازی برگزار شد در خصوص تردد برخی خودروها با پلاک‌های غیربومی در سطح شهر و عبور آنها از ورودی‌های استان کرمان بیان داشت: در صورتی که بخواهیم قانون قرنطینه را اجرا کنیم باید همه مرزها به طور صفر بسته شوند که در شرایط کنونی این موضوع را نمی‌شود اجرایی کرد؛ ضمن اینکه تغییراتی در مصوبه کنترل ورودی‌های استان در ستاد مقابله با ویروس کرونا رخ داده که طی آن با مساعدت بسیج و هلال احمر مردم را ترغیب کنیم تا سفرهای خود را کوتاه کرده و یا اصلاً سفری نداشته باشند.

وی افزود: در کل همه باید به این موضوع فکر کنند که اطرافیان آلوده به ویروس هستند لذا تنها خودمان باید به فکر سلامتیمان باشیم.

مدیر گروه بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه جایگاه استان کرمان در اپیدمی ویروس کرونا کجا قرار دارد بیان داشت: بر طبق شواهد در حال حاضر نمی‌توانیم بگوییم که آیا استان کرمان در اوج اپیدمی قرار دارد یا نه؛ اما می‌توان گفت که اپیدمی در استان کرمان استقرار یافته و این وضعیت ادامه دارد اما وضعیت آن بستگی به رفتار مردم در چند روز آینده خواهد داشت.

شفیعی تصریح کرد: ستاد مقابله با کرونای استان کرمان طی روزهای گذشته در زمینه جلوگیری از انتشار ویروس کرونا اقداماتی از جمله محدودیت‌های ترافیکی، تعطیلی مدارس، تعطیلی اصناف، مدارس، دانشگاه‌ها و … مصوب کرده که انجام گرفته‌اند تا از میزان ترددها کاسته شود که در این کار نیز موفق بوده است.

وی اظهار داشت: ما توانستیم ۶۰ درصد ترددهای را در سطح شهر کرمان کاهش دهیم که امیدواریم که نتیجه این تصمیمات و همچنین تأثیر آنها بر وضعیت اپیدمی را در هفته‌های پیش رو ببینیم.

شفیعی افزود: با توجه به به نزدیک شدن به روزهای پایانی سال متأسفانه شاهد باز شدن برخی مغازه‌داران و شلوغی شهر هستیم که این موضوع سبب انتقال بیشتر انتشار ویروس در روزهای آینده خواهد شد.

وی یادآور شد: علی‌رغم اقدامات ارگان‌های مختلف استان در راستای مقابله با انتشار ویروس کرونا پیش بینی می‌شود در هفته اول فروردین شاهد افزایش مراجعان به بیمارستان‌ها خواهیم بود.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا نظریه ابتلای ۶۰ درصد از مردم به گرونا برای قطع زنجیره انتقال ویروس منطقی است گفت: در حال حاضر گزارشی در ارتباط با اینکه چند درصد از مردم کرمان به این ویروس مبتلا شده‌اند نداریم ضمن اینکه در ۸۰ درصد موارد ابتلاء به این بیماری افراد بدون علامت یا دارای علائم ضعیف هستند و حدس در خصوص مدل سازی این اپیدمی هنوز زود است.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد که حدود ۶۰ درصد جمعیت باید مبتلا به این ویروس شوند تا بحث مصون سازی پیش آید اما نباید اجازه بدهیم چنین اتفاقی بیفتد که این نظریه اپیدمی کرونا را کنترل کند چون موجب درگیری و ابتلای افراد مسن و همچنین کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند می‌شود و در نتیجه تعداد مرگ و میر ناشی از این بیماری افزایش پیدا می‌کند بنابراین موضوع فاصله‌گذاری اجتماعی و رعایت بهداشت فردی و عمومی باید جدی گرفته شود.

شفیعی گفت: اقدامات بسیار خوبی در ارتباط با مقابله با انتشار ویروس کرونا در کرمان انجام شده که در برخی مواقع شاهد نارضایتی برخی صنوف هم شده اما همه باید بدانند که این اقدامات در راستای سلامت عموم مردم و همچنین جامعه است در حالی که در استان‌های همجوار کرمان میزان ابتلاء به این ویروس در حال افزایش است و همین اقدامات موجب شده تا تلفات کمتری در استان داشته باشیم.

مدیر گروه بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص امکان انتقال کرونا در پایگاه‌های سلامت اظهار کرد: پایگاه‌های ارائه خدمات اولیه افراد مشکوک به ویروس کرونا از سایر بخش‌ها جدا است و مردم از نظر ابتلاء به ویروس کرونا در این مراکز نگران نباشند همچنین این مراکز در ایام نوروز هم به صورت کشیک دایر خواهند بود.

وی در پاسخ به اینکه انتقاداتی در خصوص دایر بودن فروشگاه‌های زنجیره‌ای در کرمان وجود دارد گفت: در خصوص باز بودن این فروشگاه‌ها بحث‌های زیادی در ستاد شد که در نهایت مشمول مصوبه تعطیلی آنها نشد ضمن محیط این فروشگاه‌ها بزرگ است و امکان تهویه هوا وجود دارد و فقط بحث آلودگی سطوح وجود داشت که مقرر شد محل‌های دسترسی مردم گندزدایی شود. همچنین قرار شد در فروشگاه‌های زنجیره‌ای به جز بخش‌هایی که اقلام ضروری مردم را عرضه می‌کنند سایر بخش‌ها مثل غرفه‌های لوازم خانگی، موبایل و … تعطیل شوند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید