5 پرسش بیپاسخ در مورد کووید-19
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از اعتمادآنلاین، روزنامه الوطن عربستان به برخی از پرسشهای بیپاسخی پرداخت که دانشمندان در سرتاسر جهان وقت خود را صرف حل آنها کردهاند. مهمترین این پرسشها عبارتاند از:
1- چرا بیماری در برخی افراد خفیف و در برخی دیگر شدید است؟
«لئو پون» از دانشکده پزشکی هنگکنگ میگوید بر اساس نتایج تحقیقاتی که از فوریه 2020 آغاز شده است، عوارض بیماری بین بیماران مختلف تفاوت چشمگیری دارد.
مجله انگلیسی «لانست» هم طی تحقیقی خبر داد تراکم ویروسها در میان بیماران مسنتر 60 برابر بیشتر از کم سن و سالهاست.
2- آیا با بالا رفتن سن، ایمنی بدن در مقابل این ویروس کم میشود؟
بر مبنای تحقیقات انجامگرفته روی ویروسهای دیگری همچون حصبه، پاسخ این سوال به میزان اولیه دریافت ویروسها ارتباط دارد، گرچه سازمان بهداشت جهانی تاکید میکند بیماریهای مزمن یا خطرناک در کنار سن بالا خطرات این بیماری را در افراد افزایش میدهد.
3- آیا روند شیوع ویروس تحت تاثیر اوضاع جوی قرار میگیرد؟
آیا با گرم شدن هوا در نیمکره شمالی ویروس کرونا از بین خواهد رفت و فصل گرما به این اپیدمی پایان خواهد داد؟ کارشناسان این موضوع را محتمل اما غیرقطعی میدانند.
ویروسهای تنفسی از نوع آنفلوانزای فصلی بیشتر در فصل سرد و خشک سال بروز میکنند.
4- چند نفر به این ویروس مبتلا شدهاند؟
این پرسش مربوط به تمامی جمعیت کره زمین است که شمار آنها به بالغ بر هفت میلیارد نفر میرسد.
به عنوان مثال دولت بریتانیا 17 مارس گذشته شمار مبتلایان در این کشور را 55 هزار نفر تخمین زد، در حالی که آزمایش تنها 2 هزار نفر از آنها مثبت بود.
یافتن پاسخ این پرسش یکی از دغدغههای مهم دانشمندان است تا بتوانند حاملان این ویروس را شناسایی کرده، به سوی قرنطینه سوق دهند و مانع انتشار هرچه بیشتر بیماری شوند.
5- آیا ویروس میتواند در هوا معلق بماند؟
بنا بر یک تحقیق آمریکایی که مجله پزشکی «نیو انگلند» اخیراً منتشر کرده است، کووید-19 میتواند در محیط آزمایشگاه به مدت سه ساعت به شکل مولکولهای معلق در هوا باقی بماند، اما هنوز مشخص نیست که آیا این ویژگی میتواند نقشی در سرایت این بیماری داشته باشد یا خیر.