نقش تغذیه در ابتلا به آلزایمر
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایرنا،عوامل متعددی در تقویت عملکرد شناختی مغز با افزایش سن دخیل هستند. یکی از این موارد فعالیت بدنی منظم و کاهش وزن است و عامل مهمتر تبعیت از رژیم غذایی سالم محسوب میشود.
مطالعات اخیر نشان میدهد رژیم غذایی مدیترانهای نقش مهمی در افزایش عملکرد شناختی مغز دارد.
رژیم مدیترانهای به طور معمول شامل چربیهای اشباع نشده مانند روغن زیتون، آجیل و آووکادو، غلات سبوسدار، حبوبات، ماهی همراه با سبزیجاتی مانند کرفس، اسفناج و هویج است. این سبزیجات غنی از نیتریت و نیترات هستند و ترکیب این دو گروه غذایی باعث تشکیل اسیدهای چرب نیترو میشود. در رژیم غذایی مدیترانهای جایی برای گوشت قرمز، غذاهای فرآوری شده و قندهای مصنوعی وجود ندارد.
این مطالعه که به همت محققان موسسه ملی چشم آمریکا صورت گرفته، با بررسی حدود چهار هزار داوطلب به مدت ۱۰ سال نشان میدهد رژیم غذایی مدیترانهای بیشترین اثر محافظتی را در مغز دارد و محققان احتمال میدهند مصرف ماهی و سبزیجات فراوان در این امر دخیل باشد.
آلزایمر شایعترین نوع زوال عقل است که حافظه، افکار، مهارتهای کلامی و قضاوت، درک مطلب و به طور کلی عملکرد شناختی بیمار را تحت تاثیر قرار میدهد.
در حال حاضر حدود ۵۰ میلیون نفر به زوال عقل مبتلا هستند و سالانه حدود ۱۰ میلیون نفر به این تعداد افزوده میشود. گرچه قربانیان زوال عقل عمدتا سالمندان هستند؛ ولی این عارضه یک بخش طبیعی از پیری نیست. حدود پنج درصد از مبتلایان به آلزایمر در دهه چهل و پنجاه سالگی علائم اولیه را نشان میدهند.
نتایج این مطالعه در Alzheimer's and Dementia منتشر شده است.