اسرائیل توان مقابله با عواقب الحاق کرانهباختری را ندارد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس؛ «ایلان فاز» رئیس سابق مدیریت مدنی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری اذعان داشت که شیوع کرونا در سرزمینهای اشغالی اولویتهای تلآویو را برهم ریخته است و این مسئله هر تصمیم مبنی بر الحاق کرانه باختری را با تهدید سرنوشت صهیونیستها همراه خواهد کرد.
به گزارش وبگاه خبری شبکه «عربی ۲۱» رئیس سابق مدیریت مدنی کرانه باختری با اشاره به بحران کرونا در سرزمینهای اشغالی گفت: «هر دولت اسرائیلی منتخب حق دارد که دستور کار سیاسی خود را اجرا کند؛ اما وظیفه دولت منتخب آن است که بیش از گذشته به مسئولیت ملی توجه داشته باشد. با آنکه این دولت به زودی به روی کار خواهد آمد؛ با این حال، با دو چالش مواجه خواهد شد؛ اولین چالش بحران کرونا و دومین چالش مسئله الحاق کرانه باختری است».
ایلان فاز عضو انجمن «ژنرالها برای امنیت اسرائیل» ادامه داد: «این دو چالش نیازمند حل فوری هستند در غیر این صورت، طبق گفته نخستوزیر بنیامین نتانیاهو به دوران قرون وسطی باز خواهیم گشت».
فاز با اشاره به چالش دوم یا همان الحاق کرانه باختری توضیح داد «این مسئله باعث نخواهد شد که سیاستمداران منتظر بمانند بلکه آنها فورا خواستار الحاق خواهند شد آن هم بدون صبر کردن. با وجود آنکه اظهارات سیاستمداران در خصوص الحاق افزایش یافته؛ اما تاکنون هیچ اقدام میدانی صورت نگرفته است. با آنکه هواداران الحاق به علت تمایلاتشان به آنچه فردا روی خواهد داد توجهی نمیکنند؛ اما پرسشهای بسیاری طرح شده و تاکنون جوابی به آنها داده نشده است».
این ژنرال صهیونیست با طرح کردن سؤالهایی چون: «آیا اقدامات الحاق توافقهای صلح را تهدید میکند» و «آیا اوضاع امنیتی با فلسطین بد خواهد شد» و اضافه کردن چند سؤال دیگر در این خصوص، گفت که تمام این پرسشها سرنوشتساز هستند اما تاکنون به آنها پاسخی داده نشده است.
ایلان فاز توضیح داد: «بسیاری از محافل ژنرالهای اسرائیلی بر این باورند که عواقب فرایند الحاق چه الحاق به صورت کلی یا جزئی، واکنشهایی در پی خواهد داشت که اسرائیل توان مقابله یا برخورد با آنها را نخواهد داشت، بویژه اینکه خسارتهای الحاق همچون مهرههای دومینو خواهد بود؛ این خسارتها برای امنیت، اقتصاد و روابط با کشورهای همسایه خطرناک خواهد بود».
فاز در ادامه از تصمیمگیرندگان صهیونیستی خواست که به توصیه کارشناسان در ارتباط با تبعات احتمالی الحاق گوش فرا دهند. وی همچنین در ادامه با اشاره به گفته کارشناسان گفت که سیطره دوباره رژیم صهیونیستی بر فلسطین برای بودجه این رژیم ۵۲ میلیارد هزینه به همراه خواهد داشت که علت تمام آنها «ماجراجویی الحاق» خواهد بود.
او در پایان سخنانش با اشاره به بحران کرونا در سرزمینهای اشغالی و تأثیر آن بر اقتصاد این رژیم و دیگر تبعات آن از جمله بیکاری بیش از ۱.۲ میلیون صهیونیست گفت کسی نمیداند که رژیم صهیونیستی چگونه از این باتلاق بیرون خواهد آمد بویژه آنکه این رژیم همچون دیگر کشورهای جهان به اندازه کافی به شهروندان خود کمک نمیکند.
در همین ارتباط، عضو پیشین کنست رژیم صهیونیستی درباره تلاش سران این رژیم برای الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی هشدار داده بود و همچنین تأکید کرده بود که این مسئله، باعث بیثباتی در اردن و خشم ملت فلسطین خواهد شد